Црна Гора и Македонија го признаа Косово!

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Браво за владата на Р.М. контраверзна политика со Грција, сега фајт и со Србија претходно и со албанците....епа со среќа нека ни е новата 48ма. Изолацијава ќе не доведе до холокауст луѓе, дали сте свесни?? Бугорафоливи уочливо е дека само со Бугарија не се рчкаат, а зашто? Можеби нивната цел е Голема Бугарија! Страшно! Ќе ја изгубиме државичкава и таа малку што ни останала заради ваквата политика. Мора да се смени нешто!
Подобро изолација отколку да бидам граѓанин на Република Северна Македонија.
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Го нема Гвујо тоа и јавно да го каже,или си легна на брашното?
Мене ич не ме интересира што тоа Грујо ќе каже, јас одбивам да бидам граѓанин, зашто не сум ништо освен Македонка.
 
Член од
30 септември 2008
Мислења
29
Поени од реакции
1
koj nie bre brat koj te prasa tebe ili pak mene nesto??
tuku da ne ostane taka utre site na plostad da se cue glasot na narodot....
pa ako treba i glavi neka pagjat...
vo pravo si i jas sum za toa neka se cue po svetot deka ima makedonskin narod i deka nie sme Makedonci a ova e Makedonija.Daj da se sobereme da izlezeme pa kakov Nimic ili ne znam koj koi se tie da ne prekrstuvaat ovaa zemja ima ime ima jazik i ima narod a nekoi predvnici sto ne sramat pred svetot ostaj gi.Daj da pokazeme deka ovde ima narod so tradici8ja dajte da se obedinime da im kazeme deka sme zivi.Jas ne znam dali ima Makedonci vo taa grckaMakedonija no ovde ima ovoj narod ima tradicija i dusa pa neka doznae svetot za nas.Dajte da se obedinime batale4te partii ve molam tie sajmo profitiraat od graganskata glupost
 
Член од
31 август 2008
Мислења
231
Поени од реакции
1
Не ни знам дали сме официјално двојазични, важно гледам дека на сите земји им се заблагодариле на нивните официјални јазици и писма (нормално). На нас на бугарски (сега го сменија на македонски) и на албански. Ок, можда не сум у тек со шиткањето национални интереси па сум ја пропуштил таа светла придобивка и албанскиот да е официјален јазик на земјава. Али зошто и на црногорците им се заблагодарија на нивен и на албански јазик. Таму сум сигурен дека официјален јазик не е и албанскиот? И зошто црногорското заблагодарување го пишале на латиница? Црногорците исто како и ние, користат кирилица.
Мислам дека и ние претеруваме, сеа морало на македонски, не требало на бугарски и тн. Да не сакаме случајно и договорот што го потпишавме со нив, за разграничување да го почитуваат?
Точно е, дека е тешко да добиеме полош сосед од другиве, али да не заборавиме дека дечките се трудат цело време, од инвазиичката 2001, па наваму.
И ве молам во име на добрососедството немојте мегаломански да барате Косово да не вика со уставно име, да ги почитува потпишаните меѓудржавни договори (како тој за разграничувањето), да се воздржува од уфрлање на вооружени групи на наша територија, да ни праќа радиоактивни железарии и сл. Зашто со таквите барања се нарушуваат човековите права на Албанците од Косово и Илирида. А тоа е стварно нехумано од наша страна (како и да се вика).
А за правата на Гораните... немаат попаметна работа, со тоа ќе се занимаваат.
strasen si...
kaj si dosega kaj bese skrien prv pat te gledam???
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
За домашна употреба?:smir:
За секаква употреба! Уште еднаш ќе кажам: Господ ги чува будалите , па веројатно и затоа се уште постоиме.

Апсурд е да бидеме граѓани, апсурд е да се исполнува секој каприц на Грците.
 
Член од
30 септември 2008
Мислења
29
Поени од реакции
1
Мене ич не ме интересира што тоа Грујо ќе каже,јас одбивам да бидам граѓанин,зашто не сум ништо освен Македонка.
i jas sum za toa ne e biten Grujo bitno e nie sto mislime jas ne sum nikakva novopecena severnomakedonka jas sum si makedonka
 
Член од
17 јули 2008
Мислења
544
Поени од реакции
18
Sto treskas bez veza a ti si za da go smenime imeto i kao demek ke bideme so cel svet.Nema greska samo da ti kazam deka nikoj ne saka da se druzi so kukavici i samopredavnici.Kako moze da ste tolku prodadeni dusi ne mi e jasno?Gruevski,Milosovski ne znam koj ne cinel za Makedonija.Pa vie nemate nitu M od MAKEDONIJA SRAM DA VI E.Tolku NEMAKEDONCI megu Makedoncite strasna rabota!Pa vie ne cinite a ne Gruevski!!!:tapp:
Оуууу добро вечер Квази Патриотке! Гледам загрижени сте за вашата татковина. Ако сте толку загрижени за вашата татковина ви препорачувам дека во време на глобализација не можете да одите напред без интеграција кон светски или европски рамки. Ова не е време кога со изолација и кревање востанија се постигнува позитивен резултат, дојдено е време кога треба да мислиме на иднината на нашата таковина преку интеграција кон светски рамки каде ќе има побрз проток на трговија, помали трговски бариери и помалку граници со визи за сите нас. Само тогаш ќе почнат да не ценат сите останати и ќе неможат да дејствуваат против нас. Изолација во примитивизмот...тука само интеграција. Ако живеете во некоја сеслка пештера има Македонци со срце и душа за разлика од вас квази-македонците кои мислат подолгорочно за својата таковина!:smir:
 
Член од
30 септември 2008
Мислења
29
Поени од реакции
1
Интересно признание кое многу зборува до кај сме.
Daj objasni podobro te molam.Znam jas dobro sto ima tamu ne me svakaj bukvalno jas ti velam d3ka nema Grci koi se Makedonci sfakas? Nie sme edni edinstveni,ama za zal samounistuvanjet i omrazata megu sebe ni e pojakata strana.Ti m,esto da si protiv Grcive koi te nistat te ramnat so nula ti se svrte protiv mene aj sea makedonska rabota zatoa ne nistat ejjjjjjj osvestete se.Daj da se obedinime da zememe primer od komsiive
 

Kajgana Shop

На врв Bottom