Колку го сакате/сте го сакале школото ?

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Што би правел ако го нема школово ? Ќе седам дома , на улица , и ред без врска работи. И да го сакам , доколку учителките би биле помлади , да нема толку за учење...уф би било совршено.

InSuLaNeR

A man who never was a boy.
Член од
13 јули 2009
Мислења
878
Поени од реакции
107
Па го сакам заради дружбата,случките и глупостите што се прават,најмалку заради учењето.

Член од
8 февруари 2009
Мислења
3.833
Поени од реакции
1.325
Олвејс ХЕЈТ скул ! Неможам да се наспијам... Професори ми полнат глава и то е то.... Само некад ради другари ми е интерсно...

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.811
Поени од реакции
7.119
Мислам,доколку заборавам на школскиот систем,можам да кажам дека го сакам школото како институција.Не мислам да ги заборавам тие правила,цели,ниту целосно нешто,туку само да заборавам колку е празен со избор внатре.Пред се,го сакам школото,зашто покрај работи што ми се наметнати да ги изучувам,нуди и можност за создавање интереси.Мое гледиште е дека е најдоброто место за создавање искуства(од сите сфери)

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Школото го сакам како институција за социјализација и дружење, како можност за надградба на умот и стекнување на нови пријателства, љубови и сл. Не би можел да го замислам мојот живот без годините поминати во школо, всушност тие се најубавите години во животот, кога главната работа и "задача" е да станеш и да одиш на школо, да си поминеш најдобро и да не се сеќираш за ништо, за разлика од постарите.

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
си го сакав бе, многу. и сега ми фали :pipi:

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Го сакам највише поради учењето.
Ич не учам. xDD

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
Го сакав кога одев во забавиште :) цел ден само си играш..а учење јок! А сега, само го сакам по дружења и запознавање на нови фаци.

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
Кога ќе завршиш ќе видиш колку ќе ти фали...
Немора да значи! Јас завршив, и единствено позитивно во цело средно ми еше што научив на најтешкиот начин како изгледа средбата со лицемерни луѓе! Не го сакав средното, и не би посакал да се вратам пак! Нормално дека запознав и доста лојални другари, со кои што контактирам секој ден но тоа е само една светла точка.... доста голема тема што би требало да ја разјаснувам на долго и широко, а нема смисла за тоа

nilla-vanilla

#kingliam
Член од
17 јуни 2010
Мислења
2.041
Поени од реакции
1.748
Отсекогаш сум била одличен ученик со сите петки. Искрено до пред година - две мислев дека ако ок онака го сфатиш школото сериозно и учиш и се ќе ти биде ок, ќе ти го ценат твоето знаење. Ама после кога видов како поминуваат некои копуци што книга не фатиле и 2+2 не знаат колку се... Ем ќе се изнашетаат ем пак одлични ќе поминат. И во 3та го фатив и јас тој ритам, секогаш кога ќе ми се пружеше прилика си одев од час, ќе си густирам кафенце некаде во некое кафуле, па зезанции, па кога ќе сфатиш дека никој не е на час уште помило ти паѓа што не си ти таа будала да седиш на час:pos2: и така можам да кажам дека го засакав школото. А иначе најмногу што мразам е станување од сабајле...леле значи погрдо нешто нема. Успан никаков од сабајле. И го мразев поради некои предмети што не ги сакав. Како математика, хемија... А со душа ги чекав јазиците, биологија, правото... И си имам грди спомени од некои професори клошарчиња кои сега откако не ми предаваат ми доаѓа да ги плукнам во фаца, али сепак не сум јас таква некултура сепак имам почит, иако тие немале :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom