Колку го сакате/сте го сакале школото ?

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.503
Поени од реакции
8.182
хмм... па на моменти ми е многу интересно у гимназија, ама има моменти у кои боље би ми било да не идем у школо. Се зависи од друштвото какво е, како се однесувате еден спрема друг... а мене друштвото ми е ок у клас и у гимназаијата у која идем. така да, во главно ми е интересно у гимназија... без некои многу лоши моменти...:salut::salut:

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Ја не сакам да завршим средно:nesum:, мн е јако дружење зафрканцие и сл ... , а никоаш не сум фатил книга па и сеа не фачам па ме плаши помислата ако се запишем на факултет дали ќе продолжим таке или ...

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Си го сакам бе школото. Имам манипулаторски способности и ги вртим работите у моја полза (= Забавно е многу.

Член од
12 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
30
1.Го сакам зошто таму има најголема дружба и глупости и учиш многу корисни работи :vozbud:
2.Го мразам само заради една причина...учам предмети кои не ги сакам:tapp:

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Учев и шмекав при основното училиште Ацо Шопов
Средно учев у фискултурно. Не шмекав таму бидејќи немаше девојки за шмекање! имаше ама тие беа малцинство! И да имам топ спомени и од основно и од средно!

city park boy

Red Legend Sınce
Член од
30 март 2007
Мислења
2.338
Поени од реакции
22
кога учев не го сакав....али сеа сакам да ми дадат само една недела со стариот клас...посебно кога бев 3 та година вторник и среда на пракса цел ден...се праевме само не работевме...се тепавме удбал игравме се коцкавме...али никад не работевме :salut:

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Па го сакав искрено го сакав, почнав да го сфаќам дури во третта година средно, дека не е само се до учењето, али после тоа не можев да се смирам, од толку што го сакав, за инат отидов на полагање и пак ништо не научив туку само од голема желба да си го гледам школото и да пиеме кафиња да собираме што повеќе шеќерчиња од Тренд :) Многу сакав да си ги гледам професорите како се нервираат, како мислиме дека ги зафркаваме и како тоа јас екој час правев нивни карикатури мммм настрадав еднаш :) Едноставно сакав, ах да и пак сакам ама нема!

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
сакав да зврши основно... после плачев ппо него
сега гимназија просечно ми е... незнам зошто се запишав тука...
и во однос на луѓето... не се нешто баш баш... ги мразам мангупите од типот ,,јас сум мафија- владеам со школото,, .... ама има некои 5ка...
иначе мислам дека се учат многу непотребни работи... многу... за џабе...
а има и многу корисни.... па сакам да дојде барем трета година... ми треба промена... :toe:

~windy~

urban hippie
Член од
10 септември 2008
Мислења
774
Поени од реакции
120
Леле што солзи имам пролеано за основното ми школо! Ах 11 јуни, 1995 чинам беше, кошмарно, трагично лето за сите соштрбњаци првооделенци! Гром го мавна пусто школо, пепел се стори! Имаше масовни плачки и длабоко допрени и погодени првачиња! Јас лично температура качив од плачење мислејќи дека тоа е најтрагичната работа што на едно седумгодишно детуле желно за наука и копање по страниците на букварот, може да му се случи! После некое време сватив дека ит уоз нат уортед! Ужасни кифли од Жито Вардар, ластик на голем одмор, страв од музичарот, налудничав и крајно неспособен кадар на чело со мутав директор и педагог познат како "црната" , класен со недоволно развиен IQ и пар натпревари и дипломички ми се асоцијација за основно!
Средно, Гимназијата велешка! :helou:! Знам дека во 3та доживеав преродба и целосна трансформација! Ги сакав одморите во Младински и на скаличките во делот на хемиска на врнежливи денови! И City од карши а богами после и Баба згодни беа! Трчање по автобус, шлаење низ град кога имаш време и класниот млад, неискусен се секако убав спомен!
Факултетот, незавршена приказна! Кога ќе заврши незнам мајке ми! Кога ќе се приберам и ќе ја седнам задницава на столчето пред бирото во студентското станче карши железничка! Во меѓувреме неможам а да не ги сакам скалите и вкусното млечно макијато, моите кафемат лингвисти, клупата пред зграда, пијанки сред сесија, кафе млечно, циметно на тераса, сладолед од Тобако2, студентски беден пазарлук од Тедико, дечкото на пазаршето доле, плачки за дома(да да и тоа се дешава кога си заглавен у велики прљави град месец дена) испитите во 7.30 сабајле не смеам а да не ги спомнам! Поубаво денот неможе да започне! Мкнење торбици и тегли , диско ламбата во лифтот, патот позади МРТВ кога каснам на предавање и лезетско враќање од напред, книжевност, албански навечер додека оџите се слушаат од џамиите а маглата ја обвива сивата зграда со налудничави кули и конструкција во магична мистичност...и како да не го сакам факултетот после? Го љубам! I truly do!
Тука го љубам Канак професорот англишанец и Дионисио од Португалија:vozbud:Секако и фонтаната под палмите посебен кеиф ми праи!

Член од
28 септември 2008
Мислења
111
Поени од реакции
0
Основното поише го сакав од средното .. Учам све што не сакам .. Биологија , географија , историја ... Бљак

Smile=)

културно-вулгарна
Член од
13 октомври 2008
Мислења
510
Поени од реакции
27
1.Го сакам зошто таму има најголема дружба и глупости и учиш многу корисни работи :vozbud:
2.Го мразам само заради една причина...учам предмети кои не ги сакам:tapp:
Same here.. Морам да учам предмети кои не ги сакам и не ми се никаков фактор за на факултет..

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
Уф сега многу сакам да сум во школо, нема врска дали средно или основно :)
зс ова факултетов почна и душата да ми ја зема...:toe:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Основно како основно не го сакам зашто никогаш не си најдов другарчиња за мене и си бев изрод во околината бидејќи како за мал бев чудак ако ги знаев сите планети по име и главен град на Норвешка. Конечно заврши основно и дојде средно. Имав сомнежи за како ке поминам таму. И не згрешив. Сменив два класа поради изборот на предмети ама и двата класа ке ми останат во срце.Ах седењата пред гимназија на коцката, на клупата, на турско кафе во трафиката/меаната до школо, часовите по историја кои никогаш не беа часови во вистинска смисла на зборот (извини стари али поинтересно беше муабетот), на беѓањата во парк, класната срце ни беше - плачеше по нас на матура иако не бркаше цели 2 години по ходници да дојдеме на класен час. Memories memories....

Сега на факултет сум и пак сум импресиониран од се. Повторно убави дружења иако сега е се посериозно. Има време.....

Valerija

I'm like an Angel
Член од
23 октомври 2008
Мислења
211
Поени од реакции
5
па вака на факс не идам редовно, вонредно одам на некои часови или за испити, па неможам да кажам дали го сакам или не, све е дно ми е дали ке ги видам „колегите “ или не :bip: пошто со тие што ми се другари и другарки се гледам секој ден.

Kajgana Shop

На врв Bottom