Влашко лоби

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Vlavot e sam kriv sto naselenieto(od mesan etnicki sostav) go izbralo za naroden pretstavnik...Da ne naredil da polnat kutii i togas????Ajde uste nekoja teorija na zagovor molam...

Bog da cuva i da brani...:pos2:
Па зар стварно мислиш дека некој некогаш го прашувал народот кој ќе го представува во парламентот,особено во Турскиот?Димитар Влахов кога во 1911 ги застапувал Евреите пред Турскиот парламент во кој имало 5мина Евреи пратеници,кој не зборнале ни збор,практично им овозможил на Евреите за ефтини пари да купуваат Палестинска земја од Турците кој тогаш владееле со Израел,на Палестинска штета од која подоцна произлезе Интифадата и трае до ден денешен.Израел братко треба да му направи споменик на Влахов како да им е татко на државата која немало да постои доколку не бил тој.Истовремено Македонците не добиле ни педа државност,еднакви права како и сите други на Балканот,благодарение на овој ционист,како што сам се нарекува.:tapp:

Si slusnal za lobiranje? Olimpia Snow, i Robert Mendez,i dvajcata senatori na SAD i pokraj finansiskata kriza vo SAD, uspeaja da proturkaat 2-3 rezolucii protiv ustavnoto ime na Makedonija vo kongresot.
Iako se Amerikanci,i sluzat na druga kauza...Politika batka, ista bila pred 100 godini, ista e i denes...
Zosto trebalo na Vlasite da gi boli za Makedoncite, koga na Makedoncite voopsto ne gi bolelo za Vlasite?
Koj Makedonec napravil nesto za Vlasite, pa Vlasite da se dolzni da napravat nesto za Makedoncite???
Neli Vlasite se vraboteni samo od Vlasi vo firmi od Vlaska sopstvenost???
Kolku Vlasi ima Gruevski vo ministerskiot kabinet????
Ако Македонците можело и нешто да ги боли во услови кога биле продавани како робови од соседите,сигурно се заебале како и денес што избрале Влав да ги представува во парламентот.Знаеш дека Власите се изјаснуваат одкако ќе ги изберат,имавме случај и во оваа влада која во секој момент може да изнајде неколкумина Власи по потреба кој предходно се изјасниле за Македонци,што всушност и се барем според местото на раѓање.
Гвујо има 2-3ца кој се декларираат за Власи само по потреба и се од мешани бракови.Прилично се асимилирани и не го знаат јазикот но добро го знаат потеклото и врските со чичо Штерјо и компанијата.

OK,spomenuvas Vlasko lobi..ke mozes sega da se proizneses za sto i za kakvi celi lobira toa Vlasko lobi vo Makedonija???
Ajde mala elaboracija....kazi kauzi,zalozbi,finansiranja i slicno....
Da ne ostane muabetov, demek postoi Vlasko lobi,ama ne znaeme zosto postoi...
Тоа Влашко лоби лобира единствено за сопствени интереси и профит кој особено се гледа никако да не замине малку настрана во некоја друга фирма каде газдата не е Влав.

Kako prvo jas sum veke odamna zaminat od Makedonija, ima edno 8-9 godini(uste koga imav 17 godini).Nikogas nemav moznost da glasam vo Makedonija, za nikoja politicka partija.
Toa sto se motam po Makedonski forumi,kazuva deka nesto me vrzuva za Makedonija bez nikakvi licni beneficii i licna korist.
Da ne bese taka,i da ne ja cuvstvuvav makedonija za svoja ke odev po Grcki i Srpski forumi i ke zboruvav najloso za Makedonija.(Da Anstasija, Vlav sum ama ne sum ni Srbin ne sum ni Grk)

Зошто би зборувал лошо кога Македонија сигурно и ти ја чувствуваш како своја исто колку и сите ние.

Dali nesto mi fali ili ne, jas si znam....ama edno imas pravo, mu se javiv na eden XXX vo Brisel blizok sorabotnik na Havier Solana, i toj e Vlav, i me vraboti.:pos2::pos2:
Zar ne znaese deka Vlaskoto lobi e mnogu jako vo EU, isto kako i vo Makedonija??? :pos2::pos2:
Sto ne ke se iznaslusam na forumov,ponekogas se prasuvam kade e makedonskata inteligencija i mladina koja treba da bide stolb na drzavata.
Ako vie uste gledate da fatite fotelji preku rodnini, a ne so sopstveno znaenje, pot i trud...tesko deka od Makedonija ke bide nesto...
Имаш право за јачината на Влашко-Еврејското лоби во ЕУ.Еве земи на пример тендерот за пасоши од 30 милиони евра,го зеде фирма сопственост на Власи од Босна со бизнис во Австрија,истовремено кога Прилепската печатница мораше да отпушти половина вработени.Фирмата со еден вработен од Босна(Австрија)која беше поврзана со Гисеке и Дебријан(Хазари),заработи минимум 27 милиони евра чисти пари од тој тендер.:toe:

Океј... имам едно прашање за тие што одат на факултет...
Кога сте на предавање, дали ги имате приметено најинтилегентите и најамбизиозните студенти ? Колку од нив се власи ?
Не знам за други факултети, ама на Економски, дефинитно се Власи. Има и такви што испитите ги спремале од 3та година средно.
Земам студенти како пример поради фактот што тие немаат црна дамка, немаат ништо практично.... Единствено може да се форсирани од професорите власи, ама на крајот ако ги форсираат нема да му турат знаење со инка.... тие пак знаат.. значи прајме муабет за капацитети...
Ако посоти тоа лобито, дали неговата задача е да ги тера сите влашки деца во 2ра година средно да учат испити за на факултет ???????
Тогаш ако е така тоа е баш добро, дури треба и ние да направиме едно.
Е сега, претпоставете вакви студенти, или макар и полоши, али салам интилигенти, дали би дошле до моќ - која за жал некои од нив и би ја злоупотребиле ? Да, всушност тоа и се случува - затоа сета прашина против власите....
Сето тоа се должи на поранешните “квоти“ малцински,со кој на добар факултет се запишуваа само дебилчиња чии родители беа “некој и нешто“ и по некое Влавче кое не знаеше ни приемен да положи ама со квотата му беше гарантирано место.Јас пак знам за многу талентирани деца Македонци кој беа присилени да се запишат на некој факултет од кој немаа поим затоа што на оној за кој навистина беа таленти беше мислена именка за нив.

Јас потекнувам од струга кадешто има власи и можам да тврдам дека во последниве 40 ина години власите се асимилираа во МАКЕДОНЦИ и веќе јазикот пополека се заборава од младите а како доказ за влашкото потекло на луѓето стои нивното презиме и ништо повеќе(на овој тип му припаѓам и јас)
Струга е посебна приказна и таму да ти кажам право,стварно помладите генерации се асимилираа во Македонци со сите нишани,за да опстојат против Албанската експанзија во регионот.Сепак на крај ја загубија власта.Инаку повеќе од пола Македонци во Струга се со Влашко потекло.
 

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Струга е посебна приказна и таму да ти кажам право,стварно помладите генерации се асимилираа во Македонци со сите нишани,за да опстојат против Албанската експанзија во регионот.Сепак на крај ја загубија власта.Инаку повеќе од пола Македонци во Струга се со Влашко потекло.
Ама тоа што имаат некој од предците влав ништо не значи. Освен тоа мислам дека јасно ти е дека не во македонија туку на целиов балкан е невозможно да нејдеш некој „чист“.
 

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Ама тоа што имаат некој од предците влав ништо не значи. Освен тоа мислам дека јасно ти е дека не во македонија туку на целиов балкан е невозможно да нејдеш некој „чист“.
Точно е и тоа,сепак доминираат оние кај кој се задржало “Влашкото“ малку повеќе одколку кај другите.:toe:
 

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
А ја имам поуздани информации дека митовите за вампирите кои потекнуваат од овие простори всушност се базирани на вистински средби на мирољубиви домородци од Балканот (особено Срби како прочуени космополити и пацифисти) со овие крвоцицачки отмени суштества(симбол за богатство) кои не се баш живи не се баш мртви (симбол за немање своја земја и постојано талкање).

Исто така имам слушнато дека сакаат да поседуваат големи работи зашо курињата им се мали. Дали е точно? И дека Хари Костов не може истото да си го види од рани деведесетти зашо е алчна свиња?:vozbud:
 
Член од
3 март 2008
Мислења
831
Поени од реакции
31
Не се власи, но се финансирани од власи...за да им го завршат после тоа тоа што тие ќќе го побараат. И се разбира, кој име пари, тој е власт. И да, пустошењето е дело на влашката алчност. За тоа ти ја псочувам приватизацијата по осамостојувањето на МК.
So izvinuvanjeza terminologijata, ama zosto ste izbrale KURVI na Vlast, koi se prodavaat za pari?
De Grcite ve kupuvale, de Vlasite, de Bugarite, de Albancite...

Pa jas ne gi izbrav tie lugje koi ti velis deka se plateni za tugji interesi...sami ste si gi izbrale.
Od Vlasite vo Makedonija moze dobile samo 8000 glasa od 1milion + glasacko telo...

Toa sto vasite(iako ja mrzam ova terminologija vasi-nasi, bidejki gi smetam site za moi i Vlasite i Makedoncite) politari se spremni da gi ostavat drzavnite interesi,pozadi svoite licni ambicii interesi,i alcnost ne e po vina na Vlasite..
A i kolku da se znae, ako eden bogat Vlav e grkoman ili raboti protiv necii interesi,toa ne znaci deka site Vlasi ja delat taa kauza so nego.
Lugjeto treba da se cenat individualno za ona sto se, a ne da ima se lepat kolektivni etiketi bazirani na individualni slucai i mislenja
 
Член од
3 март 2008
Мислења
831
Поени од реакции
31
Затоа јас го посочив Штерјо кој секогаш вели што те боли курот:)
Sterjo i Fersped te boli a Ljubco Georgievski i procentite od sekoj litar prodaden vo OKTA ne te boli??Okta prodadena za NISTO, plus odstetata so milioni od steniot dogovor ne te boli??? Pa taa suma e kolku 3-4 ferspedi zaedno...
Sto e so Telekom, kade se parite???

Toa sto eden premier na drzava e Bugarin, i si zamina vo Bugarija , toa ne te boli???
 
Член од
3 март 2008
Мислења
831
Поени од реакции
31
Се враќате во тоа што сте некогаш биле:toe:
Naprotiv, ne se vrakjame, tuku odime napred.Ne e vazno koj si sto si, tuku KAKOV SI,KOLKU SI SPOSOBEN, USPESEN,HUMAN

Jas veruvam deka ako USA ili nekoja zemja na EU( so isklucok na sosedite),pocne da nudi Amerikanski pasosi, ili Eu pasosi,za gragjanite na Makedonija, 90% od ovie patrioti za mig ke si go smenat pasosot...
 

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
А ја имам поуздани информации дека митовите за вампирите кои потекнуваат од овие простори всушност се базирани на вистински средби на мирољубиви домородци од Балканот (особено Срби како прочуени космополити и пацифисти) со овие крвоцицачки отмени суштества(симбол за богатство) кои не се баш живи не се баш мртви (симбол за немање своја земја и постојано талкање).

Исто така имам слушнато дека сакаат да поседуваат големи работи зашо курињата им се мали. Дали е точно? И дека Хари Костов не може истото да си го види од рани деведесетти зашо е алчна свиња?:vozbud:
Toa li bilo????, a jas eve veke pola vek se prasuvam kaj tova mi se izgubi...od vidokrug... :)
 
Член од
3 март 2008
Мислења
831
Поени од реакции
31
А ја имам поуздани информации дека митовите за вампирите кои потекнуваат од овие простори всушност се базирани на вистински средби на мирољубиви домородци од Балканот (особено Срби како прочуени космополити и пацифисти) со овие крвоцицачки отмени суштества(симбол за богатство) кои не се баш живи не се баш мртви (симбол за немање своја земја и постојано талкање).

Исто така имам слушнато дека сакаат да поседуваат големи работи зашо курињата им се мали. Дали е точно? И дека Хари Костов не може истото да си го види од рани деведесетти зашо е алчна свиња?:vozbud:
gresno si slusnal, daj zemi procepkaj si gi usite i iscisti gi ednas...Od koga ne si go napravil toa a?:vozbud::vozbud:
 
Член од
12 јули 2008
Мислења
161
Поени од реакции
9
Eve nesto interesno prezemeno od internet:

Власи и власти
[FONT=&quot] Во врска со оваа енигма разговаравме со двајцата најекспонирани репрезенти на влашкиот етнос во Македонија, претседателот на Унијата на Власите Димо Димчев и шефот на Партијата на Власите Митко Костов-Папули.
Dimo Dimcev nabrojuva:[/FONT] [FONT=&quot] "Пиши! Како прв, Лазар Колишевски бил Влав по мајка. Откако останал сирак, го зеле тетките по мајчина страна - битолски Влаинки - го вдомиле во кралското сиропиталиште, а потоа го пратиле на училиште во Србија. Натаму, Власи се: Ѓорѓи Цаца, Ката Лахтова, Кочо Битољану, Васил Влашки, Дучо Кранго [/FONT][FONT=&quot](ne moze da se dade tocna ocenka na nivnite drzavotvorni dela, poradi nedostatok na podatoci - podv. Renesans),[/FONT][FONT=&quot] а по мајка Влав е и Киро Глигоров. Влав е и командантот на македонската НОВ [/FONT][FONT=&quot]Михајло Апостолски[/FONT][FONT=&quot], како и дузина познати повоени генерали (некои од нив и со црногорска крв, н.з.). Од пратениците Власи се: Елеонора Петрова, Борис Кондарко, Сашо Дохчев, Јани Макрадули (мешан Грко/Влав), потоа министерот, заменик-министерката и државниот секретар за култура Стефановски, Корнети и Тозија, како и ексминистерката Емилија Симоска; во скопските села има влашка фамилија Бучко, така што можеби и Бучковски е Влав од некоја страна. Од академиците Власи се [/FONT][FONT=&quot]Никола Мартиновски[/FONT][FONT=&quot], [/FONT][FONT=&quot]Харалампие и Момир Поленакович,[/FONT][FONT=&quot]Михајло Петрушевски,[/FONT][FONT=&quot] Таки Фити, Ѓорѓи Чупона [/FONT][FONT=&quot](?)[/FONT][FONT=&quot]... [/FONT][FONT=&quot]Блаже Конески,[/FONT][FONT=&quot] творецот на македонскиот литературен јазик, одлично зборуваше влашки. Новиот претседател на МАНУ [/FONT][FONT=&quot]Цветан Грозданов[/FONT][FONT=&quot] по баба е од Јанина. Од сферата на стопанството најпознат Влав е Штерјо Наков, неговата заменичка во Фершпед Кираца Трајковска, Нако Наков од Годел, Панде Лазаров од ЕСМ, Јорго Куќа - ОХИС, како и многумина помалку познати економисти, каков што е Сашо Манаковски од Македонската банка за развој, кој е сопруг на директорката на МРТВ Гордана Стошиќ." Кога сме кај новинарството, да споменеме уште некое еминентно журналистичко влашко име: Чомовски - А1, Колемишевски - екс-Нова Македонија, [/FONT][FONT=&quot]Столе Наумов[/FONT][FONT=&quot] - Канал 77, Љупчо Зиков - Капитал... Доволно е или уште да редиме? Стерјо Зиков од скопското обвинителство, Зоран Верушевски од ДБК, Драгољуб Арсовски од Комерцијална банка, грст крупни градоначалници, владиката Наум, па и Зоран Вранишковски итн. итн...
[/FONT]
[FONT=&quot]Kako i da gledas ili vrtis se se toa "golemi borci" osvedoceni vo svojata angaziranost za "dobrobitot" na makedonskata drzava, sekoja cest na pozitivnite [/FONT][FONT=&quot]isklucoci (vidi neboldirano).[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]
 
L

Lezbiangirl

Гостин
of lele muko moja zasramete se
decko mi e vlav i ima stipendija za romanija da odi narednata godina toj
namesto da razmisluva da si odi od drazavava on razmisluva sto da stori za nea za razlika od mene i negovite makedonski drugari inaku za firmite zar samo e taka kaj vlasite site nie gledame da se butneme preku teta cico mama bato tato a toa sto vlasite se rabotlivi i znaat kako da si ja zavrsat rabotata i poradi toa imaat jaki firmi
inaku za vlasko lobi da postoi i poradi nego e uapsen zaev
 
Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
98
Ovie Vlasive se chudo i zenite lezbejki gi pravat strejt... znachi magija e ipak magija :tv:
 

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
Еве јас како Влав да ви кажам нешто за власите. Прво, 90% од власите се сметаат за МАКЕДОНЦИ, можеби поголеми и од оние што се вистина македонци. Јас го кажувам тоа, а и повеќето Власи, бидејќи не сме ЧИСТО власи, туку половина ако може да се рече. Па можам да речамм дека според пописите, се власите се декларираат како Македонци, така да не можеме да се истакнеме како чисто ВЛАШКА нација, туку помешана, што и не е нешто за жалење, туку напротив добро е што си ја сакаме државата во која сме родени.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom