Сепак муабетите беа вистинити кога викавме дека Трифун не е вистински за Вардар. Ние сите знаевме дека тој не доаѓа од љубов, но барем се надевавме дека ќе има почит кон нас. На крајот ми е само жал дека немаме некоја американска жичка во некој навивач, да го начека некоја вечер и да му го ргне ножот, бидејќи педерчето навистина заслужува.
Некои работи во животот се многу поголеми од парите. Една од нив е почитта и честа која човек треба да ја задржи осоебно кога се работи за долг стар 15 години. Јас разбирам дека егото нема да дозволи на еден милионер да пропушти шанса да си ги врати своите петстотини илјади, но исто така и тој треба да разбере дека како што се за него парите, за некои од нас тоа е љубовта кон овој фудбалски клуб.
Но добро, барем сите ние знаеме кој е човекот што толку гордо до гласавме да раководи со мојот роден град, и исто така знам дека никогаш нема да го почитувам ниту него, ниту неговите следни генерации. Со ваквите потези од последните неколку години, не само што навлече омраза и револт од граѓаните на Скопје и секако мене, туку ги осуди на клетва и неговите синови и внуци. Нека му служи на чест, и нека ужива максимално во богатството до крајот на својот живот, бидејќи тоа е единствено со кое може да компензира за тагата која потомците ќе ја носат.