Кому бе ќе менувате име? (генерална дискусија за зачувување на уставното име)

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
ABC, кој со ѓаволот си игра дупето ќе му биде на тоа бодалото.
ЕУ е второстепена кога се работи за името.
Таа и се распаѓа, да почекаме само до крајот на годината, ќе видиш како тежиштето после кризата ќе се префрли на исток.
А што со тоа ние добиваме?Ќе си се викаме Македонија само подома и ќе џафкаме одвреме навреме на некој форум или дебата со Грците?Па гледаш дека сме во изолација,всушност тоа и се мерките на еден УЛТИМАТУМ од ваков тип.Кој поголем државник или политичар “двоцевка“ (со поголем калибар) ја посетил Македонија?ЕУ и Гејците можат да издржат уште 10тина години ебаго,дали тоа ние го можеме и како е прашањето.Инаку за распадот на ЕУ шансите се мали,барем според моите согледувања,токму затоа таа примаше нови членки,за да не се распадне.:toe:
Нема шанси. Може визи само да се симнат ама ни тоа не е сигурно.
Кога направила МК добра зделка, никогаш!
Визите сега веќе се во втор план,кога знаеме и ние и оние од САД па и ЕУ,дека се случува на пример ова:
Кумановки куварици во Ирак и Авганистан
Над 5.000 кумановци веќе заминале на печалба во овие земји, но и во Кувајт и Џибути, каде месечно заработуваат и до 6.000 долари.

http://www.vecer.com.mk/?ItemID=F55109AD088659499BE27D8B21BDF9F2

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Па добро бе АБЦ тие парите назад во МК ќе ги донесат...:toe:
5000 Кумановци пута 2,500 долари во просек месечно колку е...?

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Визите сега веќе се во втор план,кога знаеме и ние и оние од САД па и ЕУ,дека се случува на пример ова:
Кумановки куварици во Ирак и Авганистан
Над 5.000 кумановци веќе заминале на печалба во овие земји, но и во Кувајт и Џибути, каде месечно заработуваат и до 6.000 долари.

http://www.vecer.com.mk/?ItemID=F55109AD088659499BE27D8B21BDF9F2
Не е секој роден да биде куварица.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Па добро бе АБЦ тие парите назад во МК ќе ги донесат...:toe:
5000 Кумановци пута 2,500 долари во просек месечно колку е...?
Па само Кумановци ли се во Македонија?

Не е секој роден да биде куварица.
Да,ама затоа е роден да биде водоинсталатер,столар,и уште многу друго што веќе се бара и во другите градови низ Македонија,и што добро се плаќа,без да ни ги укинат визите кој веќе паѓаат како “последно оружје“ на НАТО и ЕУ во предстојниот УЛТИМАТУМ.Е сега докулку измислат друго оружје можеби ќе мораме да го прифатиме ултиматумот.Инаку морам да ве известам дека Прилепчани на пример станаа одлични морнари,токму за време на визната бариера.Акцијата продолжува,а многу од нив остануваат во САД одкако ќе им заврши договорот со бродот.:smir:

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Значи поентата е сите да се разотидат и да останат по странство а земјата да остане празна за Мојсеј 2, така?

Пошто МК и онака е ретко населена земја а вака ќе стане уште попразна.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Прво сценарио:

Ќе го искористам барем додека ми е важечки да отидам за Јамајка или друго карибско островче, да се ганџам со ноќи и денови додека не се натурализирам за конечно да ми дадат државјанство. Ако некој ме бара, ќе ме најде под името Јул Бринер. Ја ман!

Mousedonya man, uat mousedonya iz yo talkin`abaut, me iz Jamaican.

Второ сценарио:

Со Боби пуштаме бради, одиме во планина, набавуваме снајпери пушки и бацачи крушки, и мама ебааме. Орце Стефковски ќе пее песни за нас, и сето тоа ќе трае 2 часа, пошто со денешнава технологија..тешко. Ама сепак вреди да се проба! :vozbud:

На крају краева, и Мирко Христов пукаше во собрание, па сеа е блогер човекот. Ние ќе станеме...чекај...ние веќе сме форумџии :pos2:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Значи поентата е сите да се разотидат и да останат по странство а земјата да остане празна за Мојсеј 2, така?
Пошто МК и онака е ретко населена земја а вака ќе стане уште попразна.
Всушност тоа е дел од планот,во првите моменти од неговата имплементација.:toe:

Ne e toa poentata ...ti si videl Evrej da kopa ???
Се надеваат дека ќе се вратат Македонските “земјокопачи“ кој стануваат присилно морнари.Ако,ако,надежта последна умира.:smir:

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
Абе нашиве иселеници ги слушнал некој да кренат глас во врска со сево ова или си гледаат сеир од страна...

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Kakvi be Vizi da se simnat sto traskate zivti sve ... koj ke raboti u RM toas za 200 evra ...treba li nekoj PIRAMIDITE da gi gradi ????

Abe jas za Piramidite koa Vi zborev pred edna godina koj se sekava , beshe u prenosna smisla recheno ... zaso Vi rekov sto ima dolarot na vrvot na piramidata ... :tapp:
Де бе па ти, што бидна со твојот бугарски пасош? Уште ли не го зеде? А ако си го зел, што уште чекаш?

И доста кењаш теми со постови од по една реченица, колку да се пише нешто. Те предупредив пред некое време. На граница на толеранција за бан си деновиве. Јеботе, ко краљ спамера си.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
E pa zatoa ne gi pustaat drugite be ABC da si idat ... koj ke kopa ???
Не ги пуштаат,ама за тоа време самите ќе си се “пуштат“,токму затоа се брзаат со ултиматуми да не преименуваат додека не заминат сите “земјокопачи“ како што тргна работава,ќе треба и Палестинци да си донесат со себе,одлично знаат да копаат.:smir:

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
98
Де бе па ти, што бидна со твојот бугарски пасош? Уште ли не го зеде? А ако си го зел, што уште чекаш?

И доста кењаш теми со постови од по една реченица, колку да се пише нешто. Те предупредив пред некое време. На граница на толеранција за бан си деновиве. Јеботе, ко краљ спамера си.
Si nabaviv jas nesto jache fala sto brinesh :smir:

A sto se tiche ova pa dobro malce da se nadovrzam so ABC on e uuvek interesen so negovite teorii ... pa malce ja shirime zasto e toa situacijata kakva sto e ...doduse donemajkade al ok ... ne mi e cel da spamiram al glej i sam trista temi ima ko masovna histerija imeto te imeto...ko da ke se smeni utre , daj malce poveselo da zborime za piramidite , zasto toa taka ni kuvaat malce konspirasi teorii da bide interesno posto , ama nikoj ovde nisto ne znae sto ek se desi ...samo strav plashenje mechka . A kratki se postovite za da go provociram ABC da pise poveke , nesto ko intervju on znae mnogu se interesira i informiran e pa taka dobivaat site sto go citaat. U sekoj slucaj ne sum so losha namera ete

Kajgana Shop

На врв Bottom