Дефиниција за фраер/ка

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
фраер/фраерка..?:toe:
тоа е нешто као кој сакаш да се истакнеш,да добиеш некоја позиција...?
нема тоа више,биди си свој и ке успееш многу повеке....бар ја така мислам:pipi:

Jas iskreno ne ja rabiram smilata na zborot fraer ili fraerka.Obicno toj temin go upotrebuvam vo ironija ili vo kontekst na nekoja sega.

Се согласувам (горе-доле) само со Емма и селена по ова прашање, со никој друг. Очигледно, многу различно го доживувам поимот.

Фраер јас го дефинирам и го употребувам во не-толку позитивна конотација и во иронија. За мене фраер е некој што смувал многу девојчиња, што се облекува кремски, што се знае со многу луѓе и што е познат и почитуван во градот. Значи, фраерот не мора да е посебно паметен, начитан, харизматичен или љубезен. Туку да мува, да дупи, да се влажнат на него девојчиња, би требало и да е убав и вообразен и да врти паричка. И така тоа :pipi:

Фраерка... Убава и недопирлива. Исто треба да е фаца и не е задолжително да поседува некој посебен интелект. Се дружи со фраери. :)

Има фраери и квази-фраери. Првите веројатно ги објаснува оваа кратка дефиниција:
Харизма,убавина и понашање! Тоа е фраер или фраерка!

Вторите би биле галамџиите што ги спомна Срцуфка и пар членови претходно. :jaj:

Според ова што читам дефиниција за фраер е педер, а дефиниција за фраерка е препотентна курва.
Секогаш среден, убав, со шарм... што ти знам. Ако има 100 вакви машки ко од реклами за парфем во градов, јас си го сечам на лице место.
Фраер ти е машко што се пува со познанства, пари(облека, кола) и според некоја негова фрустација да има цело време различна девојка/мувачица. А фраерка женско што се пува со познанства, пари и според некоја нејзина фрустрација да биде недостижна за рајата, да удира корпи на лузери и приоритет и е да биде центар на внимание.

овде во Охрид барем, 'фраериве' се наметвет лично. Знает само да пиет до бесвест и да вртет женски. А од животов појма немет. Се интересирет само за нив лично и никој друг околу нив. А " фраерките" се кренати, не можеш да ги достигниш во ништо,убавина,облека,тело и се. А оние кои имаат памет, а се по повлечени, не се " ФРАЕРИ/KИ ". Жалосно:toe:

Да седи цела вечер со мене на маса да ми збори. Да ми тера филмои. Кога ќе се наполни цела маса со шишиња, ја да појдам од другата страна на масата и таа да се пресегне да ме залапа....Тогаш симнувам капа, ставам рака на лева предкомора.

Гледам секој различно го дефинира поимот....
Секој според своите убедувања.....и гледишта....
И можеби според средината во која растеле и се оформиле како личности...
:helou:

овде во Охрид барем, 'фраериве' се наметвет лично. Знает само да пиет до бесвест и да вртет женски. А од животов појма немет. Се интересирет само за нив лично и никој друг околу нив. А " фраерките" се кренати, не можеш да ги достигниш во ништо,убавина,облека,тело и се. А оние кои имаат памет, а се по повлечени, не се " ФРАЕРИ/KИ ". Жалосно:toe:
А кој тоа нив ги именува како фраери? Не се криви кога на такво однесување жените ги сметаат за фраери. Дури и сигурно ќе се потрудат да останат такви.
А во врска со девојките ... ако некоја девојка неможеш да ја достигнеш во нешто, тоа не значи дека не смее да е фраерка. Токму поради тоа - е.

za definicija fraer fraerka sekoj iam svoja razlicna.
Добар ден. Колку што знам, токму затоа се отвара тема, на која секој си го искажува своето мислење.:nesvest:

..абе секој си се смета за фраер и фраерка..хих..не постои дефиниција за тоа...заш едноставно нема...:toe: зарем фраер треба да е најголемтоо жиголо и фраерката најголемата вообразена спонзоруша и курва...:nenene: секој со своето ЈАС :pipi:

Според ова што читам дефиниција за фраер е педер, а дефиниција за фраерка е препотентна курва.
Секогаш среден, убав, со шарм... што ти знам. Ако има 100 вакви машки ко од реклами за парфем во градов, јас си го сечам на лице место.
Фраер ти е машко што се пува со познанства, пари(облека, кола) и според некоја негова фрустација да има цело време различна девојка/мувачица. А фраерка женско што се пува со познанства, пари и според некоја нејзина фрустрација да биде недостижна за рајата, да удира корпи на лузери и приоритет и е да биде центар на внимание.

Колку само си грешка.Фраер не ти е дечко што има пари,познанства и сл глупости.Тоа ти е дечко што знае како да се однесува со девојка,во друштво...Немора да значи да има пари или опасна кола.Тие што ги имаат овие работи мислат дека се фраери,а уствари не се.Според мене фраер е дечко со стил
А тие со мноу девојки и мувачици ти се женкари

фраер ти е типче со џипче од позади со гумичка
типот мора да е залижан(строго) и мора да ги знае сите песни у дискотека
мора да знае како да игра, и мора да е тежок ебач барем на зборови
фраерка е типката шо ке му стегне корпа на фраерот

Р.Ѕ. мобилката треба да му биде на уво дури и коа не прави муабет на неа
опис на типична сељандура излезен на т.н шема место :drk::drk:

Ми се случува некогаш да речам е види го баш е фраер или баш е фраерка.
Тоа е за лица кои мамат туѓи погледи. Убави, згодни, дотерани, паметни, културни, лица со свој стил.

Е сега има и подвидови на фраери и фраерки. Фраери и фраерки кои најважна преокупација во животот им е сексот и колку лица легнале. Мада за мене не се тие фраери/ки.
Или некој кажа дека фраер е оној кој е педер. Не, зашто педерот никогаш нема да е фраер:). Или убаво дотерани момци ги сметаат за педери... свашта.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom