Дефиниција за фраер/ка

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Локација
Некаде далеку...
Константно ги слушам муабетите : “Он е фраер врти многу девојки“ или “Сите девојки трчаат по него бидејќи е фраер“ или “Каква п./фраерка е“

Е па ајде дајте вие ваша дефиниција што е фраер или фраерка? Што треба да поседува некој за да биде класифициран во фраери односно фраерки?
Што поседуваат фраерите/ките за да бидат привлечни за спротивниот пол?

Дали фраерот е некој убав, згоден тип или тип кој е паметен и начитан?
Истото прашање е и за фраерките?

Што е фраер? Што е фраерка? И како стануваат фраери/ки? Дали општеството ги прави такви, или сами си се наметнуваат и го дефинираат човекот?

И дали е добро да се биде фраер или не?

Харизма,убавина и понашање! Тоа е фраер или фраерка!

нема некоја вистинска дефиниција,не знам како би се дефинирало тоа,може да биде добро,може да биде лошо,ако е фраер шо не знае да се понаша со девојка,тогаш е лошо.Зависи уствари.

pa za nekoj da se imenuva kako fraer ili fraerka,treba pred se da poseduva mnogu kvaliteti(i toa sto e mozno poveke),izgled,pedantnost,kultura,obrazovanost,oratorski sposobnosti,da ima poznavanja od sto e mozno poveke pravci,i uste mnogu,mnogu drugi kvaliteti.ne znam za drugite,ama za mene e taka,za nekoj da se imenuva kako fraer ili fraerka,treba da poseduva sto e mozno poveke pozitivni kvaliteti,koi ke znae da gi usmeri vo pozitivna nasoka.

Фраер е дечко кој знае да сврзе две три до четири реченици, и воедно и духовит да биде малку(вампирест), убаво облечен стокмен, ненормлано шармантен, да се црвенееш дур седиш од каршија...
Фраерка девојка која знае како да се облече, однесува и прекрасно изразува и разговара, (без минич не бива фраерака во денешницава), е да и да знае убаво да затвори нечија голема уста.

Интересно....
Фраер или мангуп.....

1.Да изгледа добро....атрактивно (НЕ МОРА ДА Е БИЛДЕР...:helou:)
2.Да биде секогаш среден (облечен) не мора да е најнова мода....да е чист и испеглан
3.Да е образован (да има завршено факс или да е во тек на студирање)
4.Да е начитан, значи не само она шо беше лектира у средно него и малце повеќе од тоа....
5.Да биде посакувано друштво.....луѓе да сакаат да бидат во негова околина...
6.Да има смилол да хумор....
7.Да ги става на "ignore" скопските шаблони(излагање у инсомниа картел возење мотор или бесна кола), значи да си држи до своето
........= посакуван дечко или мангуп или фраер....
....ваквите ги нема веќе у Скопје на жалост...ФРАЕРИЗМОТ Е МРТОВ...
...барем сега за сега...а како гледам се развиваат помаливе, оваа појава(фраеризам) уште долго нема да ја има на нашива простори....

Фраерка или "фуфа"

Важи горното под точка 1....7....пљус "Комплетна жена е жена која што Е Доктор во кујна, ку*** во кравет и дама на улица" поговорка од незнам кој сега не ми текнува.....
И нормално таквите ги нема во Скопје.....ДОООЛЛЛГО време.....=фраерки нема
Јасно....:pos2:

Фраер...некој духовит и во тек со настаните што знае како да се понаша у друштво, како да третира женска и сл.
Фраер не се станува, или си или не си.

Дали фраерот е некој убав,згоден тип или тип кој е паметен и начитан?
Нели може да биде убав, начитан и паметен, или паметните (бидејќи обично т.е по некоја непишана дефиниција фраерите се убавите) се оној грд вишок кој ни под услов разно не спаѓа во групата фраери?

- Марија прашањево не ти поставено директно тебе :smir:... може да се каже дека само сум го усложнил малку истото, чекам одговор од упатените.

Нели може да биде убав, начитан и паметен, или паметните (бидејќи обично т.е по некоја непишана дефиниција фраерите се убавите) се оној грд вишок кој ни под услов разно не спаѓа во групата фраери?

- Марија прашањево не ти поставено директно тебе :smir:... може да се каже дека само сум го усложнил малку истото, чекам одговор од упатените.

Па не викам дека не може убав тип да биде паметен или обратно, него поентата ми беше дали фраер е тип којшто е само убав, неодолив или за да биде некој фраер потребни се и други квалитети како горе наведените. Знам дека не ми се обраќаше мене, али сепак јас да си се дообјаснам.:)

da be navistina e malku cudno seto toa,mislam na taa kvalifikacija ili e pameten/pametna ili e ubav/ubava nikako i dvete.pa ne bi rekol bas deka e taka,ima sekakvi primeri na svetov,bas sekakvi.

Па не викам дека не може убав тип да биде паметен или обратно,него поентата ми беше дали фраер е тип кој што е само убав,неодолив или за да биде некој фраер потребни се и други квалитети како горе наведените.Знам дека не ми се обраќаше мене,али сепак јас да си се дообјаснам.:)
jas veke rekov,za nekoj da bide fraer vo vistinska smisla na zborot,treba da gi poseduva site kvaliteti sto ti gi nabroja i uste mnogu drugi(kolku poveke ,tolku podobro)ama samo pozitivni.

фраер ти е типче со џипче од позади со гумичка
типот мора да е залижан(строго) и мора да ги знае сите песни у дискотека
мора да знае како да игра, и мора да е тежок ебач барем на зборови
фраерка е типката шо ке му стегне корпа на фраерот

Р.Ѕ. мобилката треба да му биде на уво дури и коа не прави муабет на неа

da be navistina e malku cudno seto toa,mislam na taa kvalifikacija ili e pameten/pametna ili e ubav/ubava nikako i dvete.pa ne bi rekol bas deka e taka,ima sekakvi primeri na svetov,bas sekakvi.

jas veke rekov,za nekoj da bide fraer vo vistinska smisla na zborot,treba da gi poseduva site kvaliteti sto ti gi nabroja i uste mnogu drugi(kolku poveke ,tolku podobro)ama samo pozitivni.

Се согласувам со тебе, за да биде некој фраер во вистинска смисла на зборот, треба да има повеќе позитивни квалитети. Само некако ми изгледа дека во ова општество, “фраери“ се оние кои се само убави, површни и плитки и по нив многу девојки трчаат. Нели се познати и како “срцекршачи“. Ете тоа не го разбирам јас, на пример. За мене, фраер е некој што е паметен, духовит, шармантен, снаодлив, ама гледам дека голем дел од луѓето мислат (барем во вистински живот го имам приметено тоа) дека фраери се оние кои само ќе легнат што повеќе девојки.

па фраер... да биде секогаш среден,секое парче облека на него да биде добро искомбинирано,да има смисол за хумор,да биде хард то гет,да е убав номално,неодолив,културен-без тоа ништо не прави,да знае да се однесува со женско а воедно и да направи муаабет,а не да дреме цело време.... итн:pipi:

Се согласувам со тебе,за да биде некој фраер во вистинска смисла на зборот,треба да има повеќе позитивни квалитети.Само некако ми изгледа дека во ова општество се оние “фраери“ кои се само убави,површни и плитки,и по нив многу девојки трчаат.Нели се познати и како “срцекршачи“.Ете тоа не го разбирам јас на пример.За мене фраер е некој што е паметен,духовит,шармантен, паметен, снаодлив,ама гледам дека голем дел од луѓето мислат(барем во вистински живот го имам приметено тоа) дека фраери се оние кои само ќе легнат што повеќе девојки.

Крејзи веќе навлегуваме во тешко фраериште со тоа ако легнал бааги девојки во животот... а другото што незнае да рече правилно добар ден нема везе кој ти го гледа денес речникот битно е муабетите чаршиски за типот:nesvest:

Се согласувам со тебе,за да биде некој фраер во вистинска смисла на зборот,треба да има повеќе позитивни квалитети.Само некако ми изгледа дека во ова општество се оние “фраери“ кои се само убави,површни и плитки,и по нив многу девојки трчаат.Нели се познати и како “срцекршачи“.Ете тоа не го разбирам јас на пример.За мене фраер е некој што е паметен,духовит,шармантен, паметен, снаодлив,ама гледам дека голем дел од луѓето мислат(барем во вистински живот го имам приметено тоа) дека фраери се оние кои само ќе легнат што повеќе девојки.
pa ima mnogu takvi,ama toa ne e fraer vo vistinaka smisla na zborot,tuku samo bleda imitacija na vistinski fraer.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom