Протест!

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Бидик,ептен ги утепа со факти децава...тоа и го очекував.

Но сепак,тие факти не се факти,туку се малку замаглени гледишта.

1.Ако вие не сте се бунеле за промените,тоа значи дека или не ви текнало да го правите тоа,сте немале организација,итн итн...значи или сте биле интелектуално послаби од овие генерацииве сега (без навреда,кажува можни алтернативи).
Или пак,сте попаметни од нив,и сте го сфатиле сето тоа...
Сепак,небунењето,само по себе,не кажува ништо...така да не е факт.

2.За математиките си во право,нема тука збор.
Но кога во град од 700.000 жители,на протест ќе дојдат 8% за името...што очекуваш за еден финален испит.

Средношколците уште созреваат (што значи не се созреани),но сигурно дека ние колку и да им солиме памет отстрана,пак нема да направи некоја разлика.:helou:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
3) македонија е сложна кога сака да е сложна примери има неколку почнувајќи од протестите за името (2-3 протести со над 10000 беа мислам) па со најпоследниот настан кога се наполни градски со 50000 посетители ...
ПОС
Не би сакал да коментирам ништо што кажа до сега, но ТЕ МОЛАМ протестите не ги споредувај со еден хуманитарен концерт направен во чест на нашата најголема звезда(па макар било и пример за покажување сложност меѓу луѓето). Како можеш бројноста на луѓето од концертот да ја споредиш со бројноста на луѓето на штрајкови и митинзи... Знам дека си паметен (не мислам иронично), и комплетно те разбирам што сакаш да кажеш, ама немој да правиш вакви одвратни споредби....
И на крај, концертот имаше толку посетители, не од што беа луѓето сложни, туку одаваа почит на Тоше, и се обидоа да бидат хуманитарни. На концертите секој е индивидуа сама за себе, а во протести, штрајкови и митинзи одиш и претставуваш некој свој интерес.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Докажано е дека, тинејзерите колку и да ги убедувате, според нив се секогаш во право... Но сепак зарем не е праведно на протести секој да си брани свој став???
Колку што знам протести и штрајкови се дозволени со закон, како законско искажување на незадоволност на група народ.....:pos:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Ко прво, ти се може, ама не ти личи.

Сеа на второто.. да си 17њак ко мене, убеден сум дека ова што го напиша немаше да ти текне на памет.

А, како трето.. тоа и сакам индиректно да докажам во школо, обидинетост, маса, сила. За ова и те колку имаш право, али друже, камо среќа да бевме само ние вакви, не - сложни. Па цела Македонија, со 5 иљади митинг прави, а ти бараш од нас 10.000. На ова третово може да се дискутира многу, али да го оставиме настрана.

Моја констатација до оние кои не се согласуваат со средношколците, најубаво не се мешајте. Само расправија и тензија се ствара.

пис
Случка чиј сведок сум бил:
Хммм на полугодие имаш 1
Второво полугодие некако боље ти е .. имаш 2ка .... За крај ќе ти ставам 3ка па ако ти фали за успех на совет ќе ти ја попраам на 4ка ...

И сеа разбираш зашто се прават сите тие тестови ??? За да не испадне после ..: "Teжок е и факултетов"
Грејте столици таму ....

А да сум 17год као тебе ... ќе ми беше тапа .. ама ќе се соочев со суровата реалност и ќе седнев да учам .. а не после .. па пола од ова не ни беше предадено (пошто сте протестирале ... а у сабота НИКОЈ ама баш НИКОЈ не иде на часови .. тоа гарантирам)ќе се жалите.:pipi:

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Ја мислам дека секој има право на свој став и право да си ги бара своите права. Мене од оваа гледна точка ми е повеќе или помалку сеедно, 4та сум. Поентата ми беше дека ако веќе сакате да се декларирате како против нешто, тогаш прво прочитајте го фино лепо законот, разграничете што е доброто, а што лошото, па после одлучувајте.
Ако и после увидување на добрите и лоши страни, трезвено размислување и после сите околни разубедувања, некои од вас сеуште стојат на тоа дека не сакаат да полагаат, нека се заангажираат посериозно и нека настапат поединствено, сакам да кажам, не мора да губат часови излагајќи на улица за да ги бранат своите права.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Ако има 34 деца во секој клас * 8 класови * 3 години * 38 школи станува збор за бројка од 31008 ученици кои се засегнати од проблемот ...

Викаш не знаете да се организирате ... епа тога џабе губите часови на протести со по 100-200 кидатори .... :tapp:

ПОС
Еееее, тоа да видиш, уметност се вика работава:)

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
а не после .. па пола од ова не ни беше предадено (пошто сте протестирале ... а у сабота НИКОЈ ама баш НИКОЈ не иде на часови .. тоа гарантирам)ќе се жалите.:pipi:
Да збориме реално, пошо глеам дека имаш завршено средно и на факс си моментално, кажи ми колку професори стварно си предаваат како што треба. Јас искрено ти кажувам дека сум одличен ученик (тоа се 10 години како ја сум 5,00) значи без никакви врски, само со учење. Но дел од професорите не си ја вршат работата онака како што треба. Има случаеви каде само се седи на час и се губи време додека професорот тера свои муабети. И после нормално дека ја ќе речам ова не е предадено. Досега не сум бил на ниедни протести во врска со тестови и матура затоа што знам дека ништо нема да се смени, а и свесен сум дека треба да учам. Но тоа што ќе има последици за учениците (без разлика дали биле одлични или не) поради тоа што има како што веќе кажав (а претпоставувам и сам знаеш) професори кои не си ја вршат работата онака како што треба, е тоа е она што мене ме револтира... Како и да е, ја сум сигурен во моето знаење и не ми е баш гајле дали ќе полагам годишен тест, или не. Важно е само да не губиме ние учениците по вина на професорите...:uvo:

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Леле аман престанете вие што веке сте завршиле средно.Жими таквово ке сте се соочеле со реалноста и ке сте фателе да учите.Па денес полесно ке завршам факултет него средно.На факултет колоквиуми си имате учите по малку добивате плусеви од просутност и чуда и сите сте академски гаргани.
Ова се едни од најголемите глупости што некогаш ке бидат воведени во нашето образование.И пак ке речам нека си ги полагаат во Холандија ваквите испити и децата на министерот и ''образованите личности '' околу нив.
Крај на крај оној кој не е задоволен од оценката на крај нека полага тој.
Инаку денес кај нас во школо почна да се пичува барање до Министерство за одредени работи.Ако не се исполнат барањата директорот кажа дека во соработка со другите директори ке организираат самите училишта штрајк

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
да важеше законов за тие од основно и ја ке се зафркавав гајле ми е така сеа и овие поголемиве се зафркаваат:smir:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Да збориме реално, пошо глеам дека имаш завршено средно и на факс си моментално, кажи ми колку професори стварно си предаваат како што треба. Јас искрено ти кажувам дека сум одличен ученик (тоа се 10 години како ја сум 5,00) значи без никакви врски, само со учење. Но дел од професорите не си ја вршат работата онака како што треба. Има случаеви каде само се седи на час и се губи време додека професорот тера свои муабети. И после нормално дека ја ќе речам ова не е предадено. Досега не сум бил на ниедни протести во врска со тестови и матура затоа што знам дека ништо нема да се смени, а и свесен сум дека треба да учам. Но тоа што ќе има последици за учениците (без разлика дали биле одлични или не) поради тоа што има како што веќе кажав (а претпоставувам и сам знаеш) професори кои не си ја вршат работата онака како што треба, е тоа е она што мене ме револтира... Како и да е, ја сум сигурен во моето знаење и не ми е баш гајле дали ќе полагам годишен тест, или не. Важно е само да не губиме ние учениците по вина на професорите...:uvo:

Не си ја вршат бе брат ... Мене историја 4 години 4ка ми оставаше а само ја му пеев лекции без учебник ... Зашто ?? Зашто е деген типот ... али нема везе .... Има професори што не си ја вршат работата ... Протестирајте за тоа ... барајте замени откази кур се тресе ладна вода ... али не протестирајте за глупости што во Европа оддамна се воведени ....

+ И у мое време се протестираше .... и тоа апла повеќе од ова ... по 2-3недели сме штрајкувале ... и што ?? само неоправдани ... Професорите ги заболе .. они не губат ... ти губиш со тоа што не се појавуваш на часови Така или можда грешам ?

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Аргументит ти се патетични ...

2) јас бев само 14 годишњак кога ги имав истиве ставови кои сега ти викаш дека нема да ми текнеле ... сега ќе бидам уште по безобразен и ќе ти кажам ако на 17 години мислиш дека треба да озбвинуваш некого друг за твоето кампањско учење ... за жалење си!

3) македонија е сложна кога сака да е сложна примери има неколку почнувајќи од протестите за името (2-3 протести со над 10000 беа мислам) па со најпоследниот настан кога се наполни градски со 50000 посетители ...

ПОС
Бидејќи и мене ми се може како член на форумов да реплицирам револтиран од твојот пост ќе ти кажам дека тогаш промените сте ги прифатиле бидејќи ви ги диктирале. Немој да ми кажеш дека не сте посакувале се да биде по старо и дека се ви било океј. Не сте го сватиле тоа можеби во моментот но сте ги почувствувале промените и сами сте знаеле дека не е во ред. И што сеа ? Не треба да се буниме за нашите права ?? Ќе најдат поадекватен начин за проверка на методиката на професорите или ние ќе бидеме жртви на колатерална штета. Нашата иднина зависи од тоа дали ние сме му се допаѓале на професорот или не ???
И плус викаш дека 5000 луѓе да дојдат на протест а не 100-200 кидачи , а не ги земаш во предвид директорките и останатите професори кој ни се закануваат со Укори , неоправдани ,намалувања на поведение и намалување на оценки доколку отидеме на протестот. Значи прво ние сме под притисок да учиме цела година за тестовите и на крај пак оценката да ни се заснова на финален тест направен за тестирање на професорите кој не биле во ред. Епа ако негде не сум во право , повели поправи ме.

Член од
15 март 2008
Мислења
546
Поени од реакции
63
Deneska , kaj nas u Karev rekoa deka nema da ima finalni testovi.
Toa bilo samo predlog.
Taka da uzivajte.

Член од
19 април 2007
Мислења
629
Поени од реакции
37
Deneska , kaj nas u Karev rekoa deka nema da ima finalni testovi.
Toa bilo samo predlog.
Taka da uzivajte.
Оф море, толку ли сте лесни у паметот ?Јас го имам законот дома на лист, директорот ми го даде. Тоа е закон, кој го имало пред тоа, а на 22.07.2008 се направени измени и е стапен во сила 8 дена после пуштањето во службениот весник(22.07.2008). Кој и да ти рекол, те излажал. Или поубаво кажано, така ви рекле да не бегате од часови, да не идете по штрајкови.

Kajgana Shop

На врв Bottom