Најдобар воен хелихоптер

До сега се направени 4 (четри) хелихоптери Ка52 и веќе се најдобри на свет?? па ај во кои тоа војни го докажаа тоа?
Izgradeni se 15 Ka52, no dosega kolku sto znam, ne ucestvuvale vo voen sudir.

--- надополнето: Oct 2, 2011 6:18 PM ---

Мислам турција порача 51 хеликоптер.
Moze da poraca i milion helikopteri, no helikopterot moze i da ne go zavrsi procesot na razvoj. Sto ako helikopterot bide totalno promasuvajne?
Uste ne izlezen, kapa mu skroivte...

Moze da poraca i milion helikopteri, no helikopterot moze i da ne go zavrsi procesot na razvoj. Sto ako helikopterot bide totalno promasuvajne?
Uste ne izlezen, kapa mu skroivte...
Ќе покаже времето.

Може во блиска иднина Ka-58:)
7232.gif

The Ka-58 is an advanced attack helicopter employing stealth technology. It is equipped with a variety of advanced weapons and targeting systems allowing both day and night operations under any weather conditions.

До сега се направени 4 (четри) хелихоптери Ка52 и веќе се најдобри на свет?? па ај во кои тоа војни го докажаа тоа?

MI-24 se dokaza be i toa niz cel svet baska prednosta ja ima bidejki e prv helikopter koj bombardira a i paralelno za razlika od apache moze da nosi so sebe vojnici,specijalci medicinski tim.

Apache da bese tooolku superioren vojnicive ke bea zivi.

MI-24 se dokaza be i toa niz cel svet baska prednosta ja ima bidejki e prv helikopter koj bombardira a i paralelno za razlika od apache moze da nosi so sebe vojnici,specijalci medicinski tim.

Apache da bese tooolku superioren vojnicive ke bea zivi.
Тоа што не користат хеликоптери како што е Mi-24 е плод на различна стратегија и тактика кои што ги имаат девете армии. Во Авганистан се изгубени многу Mi-24, најголем проблем биле рачните ракетни фрлачи Стингер, а притоа освен пилоти гинеле и војници. Се разбира тоа ништо не докажува околу супериорноста на едниот или другиот, различни хеликоптери се.

Neee naprotiv apache i MI-24 se konkurenti pa i razvivani za ist vremenski period,no togas SSSR se resi poradi okolnostite da ima i prostor za specijalci samo dea napomenam MI-24 e atak helikopter isto kako apache.

најголем проблем биле рачните ракетни фрлачи Стингер

Greska Fim 95 bese najmal problem,vinata e kaj armijata bidejki Helikopterite nemaa nikakvi kontramerki za zastita,na testovi vrseni vo skandinavija 9K38 igla se pokaza mnogu podobra od stinger.

Mi-24 ne za jabe go vikaat letecki tenk,ete vide kolku nisko leta(aracinovo) i maka nema,a ajde neka pustat apache pa da vidime????
5506_13040672154.jpg

Najrealno apache ima pederska taktika,imeno napaga meta koja znae kade e blagodarenie na bespilotnite letala a sega apache veke e integriran so edno bespilotno letalo koe rano ke gi otkriva metite i zakanite t.e vtoroto letalo ke go upravuva kopilotot .

Eve go UAV-to
army_s2_p2.jpg

zabelezi deka e vooruzeno i upravuvano od apacheto pozadi:)

apache ako e vo nesto podobar toa se superkompjuterite i odlicniot infotransfer sistem ovde bi gi dodal i hellfire koi se dokazani..

Токму на тоа мислев, сета таа електроника и маневрабилноста која ја има Апачито, од друга страма Mi-24 кој пренесува и специјалци, различна тактика иако се двата attak, американците користат други повеќенаменски хеликоптери за пренесување специјалци како на пример Black Hawk.
Еве како тоа изгледа кај апачито, голема подвижност и маневрабилност (не му е проблем ниско да лебди, изгледај го целото видео)

Еве и малку и за новото Апачи AH64-D.

sakav da prasam sto se toa avaksi nov sum na forumov i na avijacija za zatoa koj moze neka mi objasni XD

Airborne Warning and Control System toa ti e avaks samo so bukvi,a vo realnosta eve go E-3
na primer

boeing-e-3-sentry.jpg

Kako sto gledas stanuva zbor za modificiran boing so dodatna elektrokomunikaciska oprema i Radar-i tokmu toa e prednosta,radarot detektira od ogromni dalecini i pritoa dava informacii do HQ,inaku eve vo irak so pomos(asistencija) na avaks amerite soborile desetici iracki letala.

Imaj predvid deka stranata koja raspolaga so avaks e vo OGROMNA takticka prednost protiv neprijatelot.

22.jpg

Eve i vnatre kako izgleda

1080020160_Rde6s-M.jpg

E-3_Sentry_inside.JPG

radarot na avaksot isto taka e rotacionen pa na avionot ne mu e tesko da istrazi sto e mozno poveke prostor.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom