СДСМ и Бране за Северна Македонија, дали и ВМРО се согласува?

• Креатор на темата Креатор на темата fanatic
  • Време на започнување Време на започнување
Аман бе па и ти,пак си го читал Бојко Боризов,од кога ти стана идол ебаго?
abe da go e... i bojko i bojkovica...
sakam da kazam deka sme vo tolku teska polozba sto neznam kako ke se izvleceme...
losa ni e rabotata....
ni predsedatelot ni premierot za ... ne gi biduva ..
na vrzano kuce leb nemozat da mu dadat a nie im dadovme drzava da vodat....
ajde imeto dobro ...ama ne e imeto vinovno sto na mnogu drugi polinja ne uspeea da napravat nisto...
a i nie sto pravime ???sedime pred internet i barame da vidime koj e makedonec vistinski ...
oti demek ima i grkomani i bugarofili a tie NE ne se MAKEDONCI :nenene:
aj da se razbudime veke ednas i da razgledame kaj se naogjame i da vidime koja godina e i koj vek...

А за кое “такво“ го избиравме премиерот бе,за да се слика пред камери?Мислам дека не веруваш оти Гвујо е најличен Македонец за сликање,или можеби мислиш дека поличен нема?Или очекуваш да си седнеме и да си плачеме над нашата судбина.Па кој треба бе да дискутира за името,кој треба да изнесува ставови по тој горлив проблем,кој треба да каже каква е нашата определеност и под какви услови?Ете Бранко ја заеба работата до кочан,овој треба да ја дозаебе?Кој продава демагогија кога вели дека нашата цел е НАТО и ЕУ ама може и да не биде,во зависност од тоа дали ќе не оставеле на рајат и личните имиња да ги користиме.Ете тоа е демагогија,кога се пикаш во нешто за што немаш мадиња да го кажеш отворено пред јавноста,особено не пред избори.Кога не би било така,треба премиерот на оваа држава да излезе во јавност и да каже свој став зад кој ќе стои додека е премиер,а не да ми мафта со “црвени линии“,аспирации или портокалови преродби.Едноставно излегува јавно како што знае да излезе многупати со “свитата“ и да рече:
-Македонија ќе го смени името!
или:
-Македонија не го сменува името!
Толку е едноставно,што има тука да не врти по тавани,па не сме деца ебаго,во оваа држава има и возрасни на кој не им е до заебанција,има луѓе кој сакаат да ја знаат вистината.Грците си го кажаа својот став,останува уште нашите да го кажат,ете Бранко бил за смена на името под некакви останувања на идентитетот кој според мене не се можни,зошто идентитет без име не опстојува,останува уште и Гвујо да го слушнеме по ова прашање,само без прикриени “црвени линии“ или “жолти семафори“.:toe:

Поентата е дека ни лицето Б.Ц. ни Грујо немаат никакво право како што вика папата: да ја преземат одговорноста.

Каква одговорност бе, каков ку*ац?

За влез во привремени меѓународни институции со непознат рок на траење они ќе преземаат такви одговорности? Кој ги врти.

Ако не сакаат Европјаните можат да покажат на дело со укинување на визите што во овие моменти би било подобро од било каков прием и во НАТО и во ЕУ.

Или да не примат како и сите други земји, нормално да бидеме еднакви, нели не лажат дека е тоа темелна вредност на ЕУ.

Абе, не да не сакаат, умираат по нас европјаните :)

Бранко го гледам вечерва и не ми се верува.
Дефинитивно типов е на список на Грците.
Трет пат како излегува пред финален тајминг за преговори и руши позиција.
Па ако има несогласувања ќути, немора сите да знаат.
Тој прв се истопори сакал со Груевски да ја споделеле одговорноста.

Чукшшшш чекај Бране.
НИ падна знамето, влеговме под ФИРОМ понижувани, заведени сме како народ на ФИРОМ, сменивме Устав, добивме вето во Букурешт од Грците.
За тоа си одговорен ТИ и КИРО ГЛИГОРОВ.

Е сега може да продолжиме.

Кој е за промена на име и брз влез во ЕУ и НАТО, 2016 година, кој е за да му се јави на Бране ради споделување на ОДГОВОРНОСТ.

Чукшшшш чекај Бране.
НИ падна знамето, влеговме под ФИРОМ понижувани, заведени сме како народ на ФИРОМ, сменивме Устав, добивме вето во Букурешт од Грците.

Кој е за промена на име и брз влез во ЕУ и НАТО, 2016 година, кој е за да му се јави на Бране ради споделување на ОДГОВОРНОСТ.

Odgovornost ili spodeluvanje na nekoe evro do tie Bugarskite i Grckite?

А навистина да не некој ја споделува одговорноста?

Дел од текст од Нова Македонија:

,,Шеќеринска и Папандреу само приватно во Њујорк

По фијаското од престојот на Црвенковски и Милошоски во Њујорк, таму од денес се поранешната лидерка на СДСМ Радмила Шеќеринска и поранешниот грчки министер за надворешни работи Јорго Папандреу. Причина за престојот е состанокот на Президиумот на Социјалистичката интернационала, каде што Папандреу е претседател, а Шеќеринска е потпретседател. Од СДСМ велат дека не очекуваат на средбата да се зборува за спорот за името.
- Нема да има билатерална средба на Шеќеринска со Папандреу, туку само средбата на Президиумот. И ако разговараат, тоа ќе биде приватно и неформално - изјави Дамјан Манчевски од СДСМ.
Партијата ПАСОК на Папандреу, според анкетите на политичките партии во Грција, пред десетина дена првпат по подолго време изби пред Нова демократија на премиерот Костас Караманлис. Овој пресврт предизвика бура од повици за предвремени избори, на кои Караманлис се противи. Доколку сепак дојде до уште едни предвремени избори, според сегашните анкети, Папандреу би можел да биде идниот премиер на Грција.,,

А за кое “такво“ го избиравме премиерот бе,за да се слика пред камери?Мислам дека не веруваш оти Гвујо е најличен Македонец за сликање,или можеби мислиш дека поличен нема?Или очекуваш да си седнеме и да си плачеме над нашата судбина.Па кој треба бе да дискутира за името,кој треба да изнесува ставови по тој горлив проблем,кој треба да каже каква е нашата определеност и под какви услови?Ете Бранко ја заеба работата до кочан,овој треба да ја дозаебе?Кој продава демагогија кога вели дека нашата цел е НАТО и ЕУ ама може и да не биде,во зависност од тоа дали ќе не оставеле на рајат и личните имиња да ги користиме.Ете тоа е демагогија,кога се пикаш во нешто за што немаш мадиња да го кажеш отворено пред јавноста,особено не пред избори.Кога не би било така,треба премиерот на оваа држава да излезе во јавност и да каже свој став зад кој ќе стои додека е премиер,а не да ми мафта со “црвени линии“,аспирации или портокалови преродби.Едноставно излегува јавно како што знае да излезе многупати со “свитата“ и да рече:
-Македонија ќе го смени името!
или:
-Македонија не го сменува името!
Толку е едноставно,што има тука да не врти по тавани,па не сме деца ебаго,во оваа држава има и возрасни на кој не им е до заебанција,има луѓе кој сакаат да ја знаат вистината.Грците си го кажаа својот став,останува уште нашите да го кажат,ете Бранко бил за смена на името под некакви останувања на идентитетот кој според мене не се можни,зошто идентитет без име не опстојува,останува уште и Гвујо да го слушнеме по ова прашање,само без прикриени “црвени линии“ или “жолти семафори“.:toe:

Епа тоа бре ABC....тоа прашање и јас го поставувам од пред неколку месеци.
Човекот на најголемата политичка функција во државава....нема став околу најбитното прашање во последните шеесетина години.
Ниту риба ниту девојка ебаго.
Еееј, абе народ очи си исповади....а оној кој е платен да се нервира и мисли околу тоа...ич не му чуе.
Те Бранко, те Петко те Трајко, те предавници, те патриоти.
Дрн дрн.
Па кој че ми рацку таков Премиер мајку му.
Бриго моја преџи на другога.
Три години веќе, тоа му е муабетот.

Па и ја знам така да бидам Премиер.
Ќе си го земам АБЦ за финансии, Винстон за надворешни, Струмикс за правда, Конкрит за дијаспора, Братот одма го ставам на место на Паско...Лет3 прв џандар...и таман од "Форум Кајгана" ќе направиме една влада.
Ќе се занимаваме со ситни работи кај што има кеш, а а ќе згусти нешто....одма Бранко е крив....Тито е крив Сталин е крив.
А ќе дојде време за некоја одлука, или да се пресече нешто...одма прстот накај народот.
Он нека си вади очи....кој го .....

Полесно здравје.

abe da go e... i bojko i bojkovica...
sakam da kazam deka sme vo tolku teska polozba sto neznam kako ke se izvleceme...
losa ni e rabotata....
ni predsedatelot ni premierot za ... ne gi biduva ..
na vrzano kuce leb nemozat da mu dadat a nie im dadovme drzava da vodat....
ajde imeto dobro ...ama ne e imeto vinovno sto na mnogu drugi polinja ne uspeea da napravat nisto...
a i nie sto pravime ???sedime pred internet i barame da vidime koj e makedonec vistinski ...
oti demek ima i grkomani i bugarofili a tie NE ne se MAKEDONCI :nenene:
aj da se razbudime veke ednas i da razgledame kaj se naogjame i da vidime koja godina e i koj vek...

Македонци се бе како не се,само што не се баш доволно национално освестени,и се предаваат на “првата кривина“.А за она погоре имаш право,вака како што изгледа ни вода на врзано куче не можат да му однесат а па камо ли леб.:toe:

Поентата е дека ни лицето Б.Ц. ни Грујо немаат никакво право како што вика папата: да ја преземат одговорноста.
Каква одговорност бе, каков ку*ац?
За влез во привремени меѓународни институции со непознат рок на траење они ќе преземаат такви одговорности? Кој ги врти.
Ако не сакаат Европјаните можат да покажат на дело со укинување на визите што во овие моменти би било подобро од било каков прием и во НАТО и во ЕУ.
Или да не примат како и сите други земји, нормално да бидеме еднакви, нели не лажат дека е тоа темелна вредност на ЕУ.

На Европјаните визниот режим им остана како последно оружје (кое не се гледа),да се надеваме дека нема да имаат мадиња да тргнат и со друго пореално оружје врз нас за да го смениме името,оти дури тогаш навистина нема да го смениме.:smir:

Абе, не да не сакаат, умираат по нас европјаните :)

Ние не бараме ни толку да не сакаат,едноставно да не не мразат толку многу.:toe:

Чукшшшш чекај Бране.

Да почекаме да ти се јави прво премиерот на твоето прашање па да го следиме неговиот пример,или Гвујо на такви прашања не одговара,оти тоа не му е работа.Си има тој друга работа за работење,па кој ќе се слика пред камери за некој камен-темелник или за нов супермаркет во некое село.Во Нујорк ќе испрати некое дете да му купи Хот-дог и по пат да го праша чичко Нимиц каде е потопло лебчето,всушност затоа го избравме да ни биде премиер,нели?.:toe:

реално бе! што се случува, дали од татари, дали од реални........:kesa:

А навистина да не некој ја споделува одговорноста?

Дел од текст од Нова Македонија:

,,Шеќеринска и Папандреу само приватно во Њујорк

По фијаското од престојот на Црвенковски и Милошоски во Њујорк, таму од денес се поранешната лидерка на СДСМ Радмила Шеќеринска и поранешниот грчки министер за надворешни работи Јорго Папандреу. Причина за престојот е состанокот на Президиумот на Социјалистичката интернационала, каде што Папандреу е претседател, а Шеќеринска е потпретседател. Од СДСМ велат дека не очекуваат на средбата да се зборува за спорот за името.
- Нема да има билатерална средба на Шеќеринска со Папандреу, туку само средбата на Президиумот. И ако разговараат, тоа ќе биде приватно и неформално - изјави Дамјан Манчевски од СДСМ.
Партијата ПАСОК на Папандреу, според анкетите на политичките партии во Грција, пред десетина дена првпат по подолго време изби пред Нова демократија на премиерот Костас Караманлис. Овој пресврт предизвика бура од повици за предвремени избори, на кои Караманлис се противи. Доколку сепак дојде до уште едни предвремени избори, според сегашните анкети, Папандреу би можел да биде идниот премиер на Грција.,,

можеби снемале пари во сдсм?:vozbud:

Епа тоа бре ABC....тоа прашање и јас го поставувам од пред неколку месеци.
Човекот на најголемата политичка функција во државава....нема став околу најбитното прашање во последните шеесетина години.
Ниту риба ниту девојка ебаго.
Еееј, абе народ очи си исповади....а оној кој е платен да се нервира и мисли околу тоа...ич не му чуе.
Те Бранко, те Петко те Трајко, те предавници, те патриоти.
Дрн дрн.
Па кој че ми рацку таков Премиер мајку му.
Бриго моја преџи на другога.
Три години веќе, тоа му е муабетот.

Па и ја знам така да бидам Премиер.
Ќе си го земам АБЦ за финансии, Винстон за надворешни, Струмикс за правда, Конкрит за дијаспора, Братот одма го ставам на место на Паско...Лет3 прв џандар...и таман од "Форум Кајгана" ќе направиме една влада.
Ќе се занимаваме со ситни работи кај што има кеш, а а ќе згусти нешто....одма Бранко е крив....Тито е крив Сталин е крив.
А ќе дојде време за некоја одлука, или да се пресече нешто...одма прстот накај народот.
Он нека си вади очи....кој го .....

Полесно здравје.

Фалат:

а) стратегија
б) мадиња

Заокружи по желба.

Воедно, да го искажам моето нервозирање дека не ме зема во предвид за владата шо би ја формирал. Фала.

реално бе! што се случува, дали од татари, дали од реални........:kesa:
можеби снемале пари во сдсм?:vozbud:

Ти тоа мене нешто ме спомнуваш, или имам привидение ?

Фалат:

а) стратегија
б) мадиња

Заокружи по желба.

Воедно, да го искажам моето нервозирање дека не ме зема во предвид за владата шо би ја формирал. Фала.

Немој така друже.
Ами за економија кој ќе биит ?
Кај шо е медот ебаго.

Фалат:

а) стратегија
б) мадиња

Заокружи по желба.

Ти го отстапувам местото.:smir:

:toe:Факт е дека ке добиеме Вето,Ок тогаш прекинуваме преговорите .. и да бараме уше 2 земји да не признаат и да си бидеме новиот Израел,у остало ке видиме шо ке напрааиме
Да ја смириме топката по земја,и кулираме а у остало ако толку не сакаат у клубот Еу тогаш нека ни доказат

Ти го отстапувам местото.:smir:

Зошо бе? Мојт да сме портпароли, дур не не одберит Реален за вицепремиери :) Ал пошо во суштина е Коцкица Школа реалниот, не ни се пишит на арно :nesum:

По темава:Шо би рекле бугарите - jalna Makedonio.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom