- Член од
- 14 февруари 2009
- Мислења
- 68
- Поени од реакции
- 6
:nesvest:Ептен конфузен пост. :nesvest:
Ајде вака,зошто бараме засолниште кај Бога во тешкотиите и во големите несреќи?
-Зошто кога при некое поголемо искушение не извикуваш ти феминистке и не бараш помош со зборовите : -О Дарвине, О,мајмуне предоку мој, спаси ме од ова искушение?
Туку сакала да признаеш или не и ти како и јас посегнуваш по Бога и Него го довикуваш и од Него бараш помош.
Си размислувала ли за ова зошто тоа е така?:smir:
Znaci vaka....gleam nekoj raboti ne se jasni.....aj da ne stane zabuna....Koj rece deka ja na pr baram zasolniste kaj gospod koga iam teskotii...ili nezz sho...Ednostavno dali nekogash koga ti se slucuvat nekoj loshi raboti dali si probal da ja najdesh vinata vo sebe?I da reces ,,cek.ova sho go napraiv ne beshe ispravno,pa zatoa i posledicata"..a ne deka gopsod me kazni zasho napraiv vaka...ili gospod mi vrakja za loshite raboti ,,NE''....znaci nema gospod ima visha slia toa e prirodata znaci zemjotresi uragani....sme videle sme pocuvstvuvale...Kazi mi....Vo shto ti pomognal gospod tolku za da veruvash vo nego???
Koga mislev na sili mislev prirodni kako sho se zemjotresi ili uragani....ako e gospod tolku dobar i praveden ajde neka gi zapre uraganite i zemjotresite vo koj ginat nevini lugje i deca koj ne znaat nisho.....???Kade e tuka semokjniot da gi spasi???И јас слично верувам. Сметам дека постои некој интелегентен дизајн и некоја сила на добро и зло, може и да е бог ама дека е таков како што е прикажан во библијата со сите тие правила и апсурни приказни не верувам.