NafuraN
Infinity is my Limit!!!
- Член од
- 5 јануари 2008
- Мислења
- 286
- Поени од реакции
- 24
Не ја возвишував моќта како особина-привилегија кон која треба да се стремиме. Убаво кажа , дека верата во Бог е единственото нешто што останува секогаш, точно е дека има и многу луѓе кои уште веруваат и живеат за Бог, но факт е дека религијата како еден облик на организација која имала големо влијание во животот на човекот, сега се повеќе слабее и губи смисла. Тоа е затоа што науката секое свое достигнување го поткрепува со докази,закони,принципи-а нормалниот човек е гломазна појава, што најчесто е така програмиран што не може цврсто да верува во она што никогаш не го видел и нема да го види, кое е само една фикција-значи и покрај целото свое постоење, и покрај целата своја стравопочит и верба кон Бог, кај него секогаш ќе постои мал простор за сомнеж, што ќе гори низ целото свое постоење-тоа можеби е особина дадена од Господ , со цел да ја разбие онаа монотоност.Да, привидно ми е, затоа што е невистинито. Моќта е онаа која те прави духовно слеп, не ти дозволува да го насочиш погледот кон праведност. Само привремена е, верата е постојана. Верата во Бог е единственото нешто што останува секогаш, погледни околу тебе и ќе видиш дека има многу луѓе што уште веруваат и живеат за Бог, во праведност.
Секое ти добро.
Токму таа сомнеж некои поединци ја преувеличуваат , а некои предводени од неа, несвесно и дозволуваат да ги надвалдее.
Можеби во овие вториве се вбројува и Фридрих Ниче и покрај неговата несомнено голема интелегенција. И значи колку и да не е праведно или паметно, или вистинско неговото движење, тој одлично го прочитал човечкиот род и манипулирајќи со несталожената маса, придобил многу истомисленици.
Јас сум вистински верник , можеби и многу повистински од тебе, но ме нервираат такви коментари, кога одма сакаш да наметнеш свое мислење.. Господ на секој човек му дал доволно квалитети за да биде способен да одлучува за себе, ако некој е недоволно паметен за да сфати дека сепак има некоја енергија која го исполнува животот и му дава смисла, тогаш единствено тој може да изгуби. Се додека не се пренагласуваат нечии ставови и мислења , светот ќе биде убаво место , но за жал тоа не е возможно. Токму затоа религијата предизвикала најмногу крвопролевање во историјата на човекот.