Дали сите женски се исти во однос со љубовта?

• Креатор на темата Креатор на темата ZS_
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Sekoj covek e poseben na svoj nacin, toa se odnesuva i za zenite, taka sekoja e posebna i vo ljubovta..mozebi imaat slicnosti..no vo nikoj slucaj ne se isi..:toe:
P.S. winston ne poznavas nikoja nadvor od forumot sto ne e kurva?
wow sigurno si imal beden psiho zivot pa se ti e taka sivo i crno

BtW u Kartel da vlezam so tocakot ili da go ostavam pred vlez ???

Ili mora da zemam i kola ...i stan da kupam ... ili ne mora ?

Ne se site isti , nekoi pagaat na malce pari, nekoi na malce poeke pari a nekoi na mnogu pari ...lazam site pagaat na mnogu pari :tv: samo treba moze za nekoja dve minuti a za nekoja 2 godini ali pagaat ...bez pari KURAC...deca ste ne razbirate uste

Сите луѓе не се исти во љубовта,затоа што постои и партнерот.Еден вид на спрега :)

Надвор од темата:
Во Македонија има една и единствена призма-парите.Не дека нешто ни фали нас специјално,ние сме сиромашно општество...владее извитоперен морал.Студентот што излегува со 100 ден во џеб и не е толку популарен,додека мангуп кој има БМВ и 100 евра троши во вечер е главна фаца и алфа мажјак.
Кој е крив за тоа?
Жените,или мажите?
Јас мислам дека ти си се чувствувал подредено и не толку важно...си губел самодоверба кога си бил рамо до рамо со некој кој според твоите дефиниции бил подобар од тебе,па сега сите оние кои можеби не те сакале заради твојата несамодоверба,а не заради парите на оној другиот,ги нарекуваш спонзоруши,курви,лесни женски....
Си пробал ли да фатиш таква девојка?
Си ја поканил на кафе?
Не се они баш најзапознаени со хартии од вредност и поволни кредити...они не трчаат по пари.Они сакаат машки со позитивна енергија,самодоверба и гордост да ги искажат своите квалитети и пред “повредните“ од нив.
Се додека се срамиш да си ги покажеш квалитетите и немаш храброст да поканиш “спонзоруша“ која тебе ти се свиѓа, на кафе...во твојот свет ќе постојат спонзоруши и курви.

Ne da mislam ZNAM deka se poitri od maskite ...

I so vikas da se oblecam u Bicijani , Hugo Boss i posle sto rece da praam da stavam silikoni li ???

Ke se navezbam , napumpam tesna majica i togash sto treba da praam ????

A sto e sledniot cekor ... parfemce ke stavam i posle... ke zemam edno pivo i ke zjapam po picki u Kartel ? Toa li ?
ne be WINSTON u pravo si hehehehehehehe ,ednostavno covek jas kako sto gledam ,tebe batka ednostavno ne te biduva,pojma nemas kako da se odnesuvas so devojka,za tebe site se sponzorusi zatoa sto TI NE ZNAES na drug nacin da gi zainteresiras,i najverovatno nema na sto na tebe da se pali nekoja devojka.a toa sto vikas deka znaes deka se potri od maskite,NE poitri se od TEBE,a ne od maskite.jas ti kazav JAS licno nemam takov problem,a jas ni oddaleku ne sum najitriot,i najpametniot i naj,naj,vo svetov.problemot e vo tebe i samo vo tebe,treba da go smenis pogledot na svetot,ti go gledas site devojki kako sponzorusi,a ne deka oni navistina se.i alal neka im e na zenskite so maski kako tebe,pa dodeka ima ovci ke ima i volna,a be covek ,jas da sum zensko pa takvite kako tebe bi gi ostaval na pitacki stap,bi gi derel do gola koza, zatoa sto go zasluzuvaat toa,ako ,ako neka te derat ,stom si zasluzuvas neka te derat,a takvi kako tebe gi ima mnogu niz gradov,samo da znaes osven oficijalnoto ime SPONZOR,neoficijalno gi vikaat SETACI.

Сите луѓе не се исти во љубовта,затоа што постои и партнерот.Еден вид на спрега :)

Надвор од темата:
Во Македонија има една и единствена призма-парите.Не дека нешто ни фали нас специјално,ние сме сиромашно општество...владее извитоперен морал.Студентот што излегува со 100 ден во џеб и не е толку популарен,додека мангуп кој има БМВ и 100 евра троши во вечер е главна фаца и алфа мажјак.
Кој е крив за тоа?
Жените,или мажите?
Јас мислам дека ти си се чувствувал подредено и не толку важно...си губел самодоверба кога си бил рамо до рамо со некој кој според твоите дефиниции бил подобар од тебе,па сега сите оние кои можеби не те сакале заради твојата несамодоверба,а не заради парите на оној другиот,ги нарекуваш спонзоруши,курви,лесни женски....
Си пробал ли да фатиш таква девојка?
Си ја поканил на кафе?
Не се они баш најзапознаени со хартии од вредност и поволни кредити...они не трчаат по пари.Они сакаат машки со позитивна енергија,самодоверба и гордост да ги искажат своите квалитети и пред “повредните“ од нив.
Се додека се срамиш да си ги покажеш квалитетите и немаш храброст да поканиш “спонзоруша“ која тебе ти се свиѓа, на кафе...во твојот свет ќе постојат спонзоруши и курви.
ubavo zboris,ama za kogo samo,dzabe mu zboruvas ne mozat da svatat,deka treba pamet,a ne pari,treba hrabrost,a ne pari,treba umesnost,a ne pari,fraer e kombinacija od mnogu raboti,a ne samo od pari.

Чедо... забораваат дека на некој му е поважно да и даде и гратис "пеглање" со гратисот па после колку и да шири глупости наоколу за него он веќе ја маркирал :wink:

Арно ја маркирал, ама не секоја заслужува рецка, имав јас пример во кој другарчево мое плачеше кога дозна на која и го рецнал, и ќе го цитирам: Јас неа за рака ја шетав низ ГТЦ еј за ракааа, а мене никој не дојде да ми каже шо шетам; Значи пази каде ставате рецки пред се:smir:
А дека се сите женски исти не е точно имаш од бетер по бетер, неможеш секогаш да оцениш девојка каква , дур убаво не ја запознаеш па поготово во тинејџ години, сите се повредуваме од една страна е машкото од друга женското, како и да е треба повеќе време за да си најдеш некој/некоја која ќе ти пасува или маубетот со тенџерето и капачето.. Има девојки кои ги интересира човек како човек да може да оди со него, да муабети да се секса и се друго, има девојки кои што затвараат очи и шират нозе, за една пијачка.. така да немојте одма со генерализации и сечење одма во корен на проблемот.:pipi:

E taka ..po difolt kurva i kraj ..ovie sto se na forum ne se kurvi i toa e po difolt i gotovo :back:
A ti se vodis po slavnata recenica SITE ZENI SE KURVI ,IZVINI MAJKO ALI I TI SI ZENA?i jas se slozuvam deka parite go vrtat svetot .Z a toa se dokaza i pokaza poslednive nekolku godini i toa na veliko .koj ima pari ke vrti 5 zenski ke vozi mrcedes bmw .... a koj si ima tocak ke se laze deka mnogu ja
sarmiral, i deka ne e se do parite izgovor......
Se se sveduva na pogovorkata Pari pari pa cel svet.

Арно ја маркирал, ама не секоја заслужува рецка, имав јас пример во кој другарчево мое плачеше кога дозна на која и го рецнал, и ќе го цитирам: Јас неа за рака ја шетав низ ГТЦ еј за ракааа, а мене никој не дојде да ми каже шо шетам; Значи пази каде ставате рецки пред се:smir:

Муабет од типот "кого сум шетал" ми е најлош можен направен од страна на некого. Па не му ја залепиле со секундарен да ја шета со него. Периодот додека ја шетал бил ок значи, тогаш немал замерки, ама откако престанал да шета тогаш не чини. Ако не чини општо, нема да чини ни во врска. Нема да и` пишува на чело, али ако доволно ја следи во однесување ќе види скриени работи кои упатуваат на тоа колку не чини.

Муабет од типот "кого сум шетал" ми е најлош можен направен од страна на некого. Па не му ја залепиле со секундарен да ја шета со него. Периодот додека ја шетал бил ок значи, тогаш немал замерки, ама откако престанал да шета тогаш не чини. Ако не чини општо, нема да чини ни во врска. Нема да и` пишува на чело, али ако доволно ја следи во однесување ќе види скриени работи кои упатуваат на тоа колку не чини.

Јасно и тоа многу, но муабетот ми беше ради горенаведената од цитатот демек рецка имала веќе, значи и тука можат да се скршат копјата, неможе секоја една девојка која ќе биде легната да се рачуна како рецка, и пота жените вакви такви...:smir:

жените "љубат" со "увото" - слатките зборови , позитивност наклонета , ведрост , некои го викаат љубов , некои секс , другите кој - како според жаргонот или гетото ... и споредната работа парички :)

кога машкото неможе да исполни два од овие неколку услови - тогаш имаме ситуации на .. случајот со шеткањето - ако ја "работел" како што требало сигурно немало да се замисли и да се плесне со некој сосема трет ( кој можеби му бил другар , брат , братучед ... ) или обичен смртник кој се нашол во вистинско време на вистинското место .

сигурно дека не се исти , сите сонуваат за принцот , малку го добиваат коњот , другите се надеваат , но има и трети кои добиле тоа што сакале и по никоја цена нема да го пуштат за ништо живо ( знам полно вакви примери - искрено им сочувствувам :kesa: )

љубовта е прашање на време - пример : до вчера сте биле ( незнам како да го кажам - "создадените еден за друг" ) а од утрово несакам да те видам - да го исклучиме фактот на ( обична ситуација за една ноќ ) како така преку ноќ се изгуби се ( она од создадени - до би умирал/а за тебе ? ) ?

како што има милијарди луѓе - така има и милијарди начини на однесување - генерализацијата е само за да се избегне поподробното гледиште на нештава .

A ti se vodis po slavnata recenica SITE ZENI SE KURVI ,IZVINI MAJKO ALI I TI SI ZENA?i jas se slozuvam deka parite go vrtat svetot .Z a toa se dokaza i pokaza poslednive nekolku godini i toa na veliko .koj ima pari ke vrti 5 zenski ke vozi mrcedes bmw .... a koj si ima tocak ke se laze deka mnogu ja
sarmiral, i deka ne e se do parite izgovor......
Se se sveduva na pogovorkata Pari pari pa cel svet.
a da te prasam nesto SELENA.a ti imas li pari?ili i ti samo se zalazuvas deka nekogo si sarmirala?posto neli,se se sveduva na pogovorkata Pari pari pa cel svet pari.i vo pravo si ,za da osetis masko sto navistina umee da sarmira i osvoi(nesto sto do sega izgleda ti ne si osetila pa zatoa ne ni znaes deka postoi) treba da imas pari,zatoa sto nikoj ne saka klosarki(a ne samo klosari),razlikata e samo vo toa na koj kolku mu se moze.i dosta te veke so toj tocak,pa zar sponzorusite so tocaci odat vo grad,ako nemate jaki koli,luge postoi TAXI,videte samo kako se zivee vo svetskite metropoli.
i svatete veke ednas ,ne se site luge isti i ne se site zenski isti.samo glup covek moze da se odnesuva isto kon sekogo i vo sekoe vreme i prilika,dali toa znaci i deka site zenski togas se glupi,a be ajde dosta so tie gluposti.dve bliznacki da se ,pa nema da bidat isti,a da ne navleguvame ponatamu.

devojki malku ste vo zabluda,nikoj ne spomna setanje,se spomna RECKA,a ne SETANJE,recka znaci deka ja legnal ,i nisto poveke.i zasto da ne moze na sekoja devojka koja ke bide legnata da i se stavi recka?

Aham eve be aleks lepoto neprevazidjena ...

Ti so tocak iskacas ili kako ?

U sutka se oblekuvas ili ?

parfemi koristis na tocenje ili original ?

sam ziveesh ?

ajde da vidime sto predispozicii nemash ti pa sto toa od cista lepota i sharm li idat so tebe sponzorushite ....mislam kako gi zacaruvash ...

Od tebe cuv samo glup muabet dojdi navezbaj se ke te sakaat ...ajd drugo sto ...

Ti na sponzorushata ke i zboruvash ubavi muabeti , ke ja razberesh i taka nataka toa li e ? Abe ne mozesh da i prijdesh ko rengen se tie

Ум, сигурност и чувства.
Три особини битни (по мене) за некој да биде сакан.

Ако има ум ќе има и пари. Ако му се наследени од неговите ќе му треба ум да ги задржи и умножи понатака како би ги имал кога нема кој да го финансира. Ако нема наследени пари, а има ум и идеи ќе направи сосема доволни како би живеел пристојно.
Сигурност. Мора да постои како чувство штом си со некого. Да знаеш дека има на кого да се потпреш и во добри и во лоши моменти. Да знаеш дека некој е тука за тебе и на некој си му потребна ти.
Чувства. Џабе ти се сите пари на светот ако до тебе имаш нечувствително животно. Ниту една пара не ја купува насмевката од срце, погледот со топлина и љубов, поддршката, смеата, тагата...
И аман веќе со парите. Битни се да, ама не секогаш и пресудни.

Ama parite se osnovot betty boop ... sto ke ti se cuvstva ako nemas leb da ti jadat decata ...

Dosea ne sum videl devojka da ide so onoj sto ide so tocak ( toj od mojot ekstremen primer ) a ona sredena skockana

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom