Испити на крај на година во средното и основното образование

Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Нема у граматиката т.е. неможам да го најдам тава е проблемо.
Кога објектот во реченицата станува субјект и обратно.

пример:

Јас го направив телефонот.
Телефонот беше направен од мене.

GothLady

Heinous
Член од
16 јуни 2008
Мислења
283
Поени од реакции
33
Гледам скоро на сите ви кажале кои предмети ќе ги полагате, ние уште ништо не знаеме, ни кои предмети ќе ги полагаме, ни кога. Класната знае кои предмети ќе се полагаат ама не ни кажува, требало 3 дена пред тестирањето да ни се каже :tapp:

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Ние више 3 дена по ред протестирамe. Хардкор сме бе :pipi:

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.275
Поени од реакции
8.412
Ние више 3 дена по ред протестирамe. Хардкор сме бе :pipi:
А каде протесирате?
А иначе мене ми дадоа македонски и сметководство :tapp: Македонски ми е класна и незнам ништо а сметководство ензнам како е можно да се спроведе тоа тестирањето кога се работи само за книжења и глупости а таму ќе треба да штиклираш
И овие од уставен стварно се ТАПА имат по 3-4 предмети годишно и тие ги решаваат во рок од 2 месеци за еден тапа се ете какво ни е правосудството!

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Гледам скоро на сите ви кажале кои предмети ќе ги полагате, ние уште ништо не знаеме, ни кои предмети ќе ги полагаме, ни кога. Класната знае кои предмети ќе се полагаат ама не ни кажува, требало 3 дена пред тестирањето да ни се каже :tapp:
Нормална е таа бе?Што нема да видиш во нашата ненормална држава еј , сите треба да знаат 10 дена пред тестирање - таа не им кажувала дека требало 3 дена пред тестирање да знаат.ОМГ !:tapp:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Ајде луѓе утре ќе биде село весело на Уставен. Леле само да падне веселба ќе правам дома, а ако не падне ќе биде интересно на 4ти Јуни. А нешто да ве прашам на дента кога ќе полагаме ќе одиме ли нашколо или ослободени ќе бидеме тој ден.
Многу среќа на тие шо ќе полагаат, а тие шо не полагаат честито и слободно можат сега да фаќаат сеир.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Ајде луѓе утре ќе биде село весело на Уставен. Леле само да падне веселба ќе правам дома, а ако не падне ќе биде интересно на 4ти Јуни. А нешто да ве прашам на дента кога ќе полагаме ќе одиме ли нашколо или ослободени ќе бидеме тој ден.
Многу среќа на тие шо ќе полагаат, а тие шо не полагаат честито и слободно можат сега да фаќаат сеир.
Јас полагам во петок , соопштението денес беше :
-Да не се оди во училиште во 7.30.Тестирањето почнува во 9.00 , во 8:45 треба да бидеш во училницата.Со себе да носиш прибор за соодветниот предмет (пример мене физика , ќе ми треба само пенкало , а ако полагаш математика ќе ти треба и нешто друго).Тестирањето трае 1 час , за време на тестирањето ако мораш можеш да го напуштиш часот , но тоа најмногу да биде 5 минути (ќе биде интересно и тука:)).Ако завршиш со тестирањето , можеш да го оставиш тестот и да си излезеш.:toe:
И рекоа дека после тестирањето ќе се останува на часови , ама ние ќе си одиме:)))

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Мене не ми е јасно зашто на страната каде се дадени примери за тоа како ке бидат тестовите, Физика за трета година и Латински никаде нема:tapp:

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Мене не ми е јасно зашто на страната каде се дадени примери за тоа како ке бидат тестовите, Физика за трета година и Латински никаде нема:tapp:
Има нешто јасно во сетоа ова?Има нешто јасно во оваа држава?:nenene:

П

Паган-др

Гостин
Неам кај на форумов да прашам ај тука. :)
Го има некој конкурсот да го скенира да ми го прати (или на интернет ако го има уште подобро) за уписи у средно?

Член од
12 јануари 2009
Мислења
721
Поени од реакции
40
Не е точно треба 15 пред тестирањето да ви се каѓат предметите кои че ги полагате

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Денес полагав по македонски. Тестот е боза, го решив за 15 минути. Препишувања со усул :). Нас ни кажаа пред една недела кој предмет ќе не тестираат. После тестот правец дома :) Ај поздрав и на сите со среќа, не се плашете многу од тестовиве пошто и прваче може да ги реши

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
И јас полагав македонски тестот е многу лесен,но има зафркнати прашања најтешко ми беше прашањето.Кога Радио Македонија почнува да се емитува..... и одговорот е 1945...

има 30 прашања,време 60 минути.

Член од
11 април 2008
Мислења
70
Поени од реакции
0
Денес полагав по македонски. Тестот е боза, го решив за 15 минути. Препишувања со усул :). Нас ни кажаа пред една недела кој предмет ќе не тестираат. После тестот правец дома :) Ај поздрав и на сите со среќа, не се плашете многу од тестовиве пошто и прваче може да ги реши

И јас денес полагав по македонски.Тестот беше боза и затоа донт wори би хепи :vozbud: пред да правиме сакав да се укинат, но сега НЕ :smir: нека помине на уставен...

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Јас и цела моја генерација несакаме да ни ги откажат:)
Немаме испрашување, немаме тестови ни оставаат да се спремаме за екстерни а всушност никој уште не учи само си уживаме.
Најубав крај на учебна година:)

Уставен не ги откажувај :cuc:(ама за жал јас сум малер секад)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom