Бугарија против визите за Србија

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.117
Георги Димитров на средба со својот колега од Србија денес во Ниш, рекол дека Бугарија ја подржува идејата за либерализација на визниот режим .Бугарија сака визите да бидат тргнати најбргу( иако сега се бесплатни) , не само заради тоа што Србија и е сосед, туку дека ие тоа и во интерес на Бугарија, и дека ја подржува за влезот во ЕУ.

http://www.rtvpink.com/vesti/vest.php?id=18274

Прашањето е: Каде сме ние во муабетот? :)

Се собрале, се набрале..Уште грција им треба и ќе си играат ринге ринге...

БГ во веки веков не е сакала да има визи за Србиja и Македониja,но со влегуването во ЕУ требаше да воведе.Преди това немахме ако памтите.

2dsqryu.jpg

Ќе биде зачнато новото пријателство помеѓу бугарите и србите, само не знам како ќе се договорите околу Македонија.Во тој ваш сојуз, како ќе не викате, јужни срби или Македонски бугари?Ќе се скарате околу тоа..А ние ќе се смееме, гледајќи ви ги фрустрациите бидејќи од најубавиот колач, секој сака да касне..

2dsqryu.jpg

Ќе биде зачнато новото пријателство помеѓу бугарите и србите, само не знам како ќе се договорите околу Македонија.Во тој ваш сојуз, како ќе не викате, јужни срби или Македонски бугари?Ќе се скарате околу тоа..А ние ќе се смееме, гледајќи ви ги фрустрациите бидејќи од најубавиот колач, секој сака да касне..
Определено БГ и СР никога не са имали добри односи и сам можеш да го видиш това.Само не знам за какво другарство и братство зборуваш???
Братja за нас са руснаците например,но не и србите.
Па за визите ти рекох БГ ви третира исто както третира СР до днешна дата.
Ако вие укинете визите со ЕУ-нема да имате визи и со нас.Затова преговараjте со ЕУ.

Определено БГ и СР никога не са имали добри односи и сам можеш да го видиш това.Само не знам за какво другарство и братство зборуваш???
Братja за нас са руснаците например,но не и србите.
Па за визите ти рекох БГ ви третира исто както третира СР до днешна дата.
Ако вие укинете визите со ЕУ-нема да имате визи и со нас.Затова преговараjте со ЕУ.
:)Многу добро знаеш за какво братство зборувам, но како и да е..Русите ваши братја?Ами што мајка баравте во НАТО?За вас не се збуна толку Русија што влеговте во НАТО, колку што се буни за Украина и Грузија..Или вие сте крт во НАТО?

:)Многу добро знаеш за какво братство зборувам, но како и да е..Русите ваши братја?Ами што мајка баравте во НАТО?За вас не се збуна толку Русија што влеговте во НАТО, колку што се буни за Украина и Грузија..Или вие сте крт во НАТО?
Отговори на твоите прашаниja са тук http://www.focus-news.net/?id=h2088

БГ и Русиja во веки веков имат тесна врзка.След разпада на Варшавскиа пакт-БГ избра НАТО.НАТО не е против Русиja,нито ЕУ.Тези организации не са направени против Русиja.

Еве ти примера-БГ е во наjблизки относи во НАТО и ЕУ от сите други членки и нема проблем.
Уште еднаш ти зборевам БГ никогаш не е имала братство со СР-никогаш.Никогаш двата народа не са се чувствували близки,за разлика от бугарскиот и рускиот народ които се чувствуват близки.

Отговори на твоите прашаниja са тук http://www.focus-news.net/?id=h2088

БГ и Русиja во веки веков имат тесна врзка.След разпада на Варшавскиа пакт-БГ избра НАТО.НАТО не е против Русиja,нито ЕУ.Тези организации не са направени против Русиja.

Еве ти примера-БГ е во наjблизки относи во НАТО и ЕУ от сите други членки и нема проблем.
Уште еднаш ти зборевам БГ никогаш не е имала братство со СР-никогаш.Никогаш двата народа не са се чувствували близки,за разлика от бугарскиот и рускиот народ които се чувствуват близки.

Ti lud li si ili chorapite ti smrdat,kakvo bratstvo so Rusnacite koga tie ve okupiraa i ve molze tolku godini,baj Tosho im go dudlashe na site Ruski pretsedateli.Sega veke nemate so koj da se druzite pa ke ja kupuvate Srbija so vetuvanja deka ke im gi skinete vizite?Site tie vashi filmovi se gledani,samo glumcite gi menuvate...:baeh:

Какви соjузи, какви блиски народи, какви глупости, сето тоа се бизнис финти. Прагматика. Визите се бариера. Бугарите сакаат соседите да одаат каj нив како муштерии да им трошаат пари. Таква е приказната за визите за српски граѓани. Секако има таму и малцинство преку границата кое природно сака да оди во матичната држава без тешкотии.

Ti lud li si ili chorapite ti smrdat,kakvo bratstvo so Rusnacite koga tie ve okupiraa i ve molze tolku godini,baj Tosho im go dudlashe na site Ruski pretsedateli.Sega veke nemate so koj da se druzite pa ke ja kupuvate Srbija so vetuvanja deka ke im gi skinete vizite?Site tie vashi filmovi se gledani,samo glumcite gi menuvate...:baeh:
Во заблуда си.
Замисли да потекнуваш од некое племе амазонско , а некој да дојде и да ги направи твоите деца Европјани:) .Од татари до европска раса е тежок патот , полн со кражби на туѓа историја и култура.Тежок е тој пат ама кога некој ке те седне во руска лимузина треба да му бидеш благодарен за „вожњата„ Таквото братство лежи во вековното благодарно :pusk:дување на татарите

Se zalaga zimi krot ... se se toa samo prazni zborovi koga ke vleze Shengen Bugarija katanec ne e taa taa sto odlucuva

Back
На врв Bottom