Интеграција или изолација?

• Креатор на темата Креатор на темата bube
  • Време на започнување Време на започнување
А каде заминале бе?

Во Холивуд ли?

Или отплаќаат кредити од 20 до 40 години :pos2:

и на марс да заминале поарно ќе им отколку во оваа изолирана државичка.

а да може на кредит ги зеле колите...точно и можеби се на кредит,а ако си маж земи 20 илјадарки за кола па враќај ги тука кај нас ,ама прво поштено спечали ги а не со ајдуклк.

првата шанса и одам странство другар,ич не му ја мислам и тоа со цела фамилија.

дека тука се работи помалку тоа не е точно.и јас сум бил за толку во страанство како студент и видов како е и таму.

тука по ваше треба да испадне НИ РАЈ ВИДЕЛ НИ ЗА РАЈ ПЛАЧЕЛ.
:smir: не се лутете шо сите не мислат како вас,ама ако вака продолжи у државава ќе биде и тоа.ќе си останете само истомисленици во демократија која со зборови не се опишува.

Nebesna porta, se otvara ednas nedelno...isporaka, bezbedno, do bilo koja destinacija vo EU...:)
Od tamu sekoj so svoja srekja :)
Eftino....

Имаат страв бе,со ова “црниве дупки“ кој станаа актуелни во последно време.:smir:

E concrete ne e fer da mi se meshash u biznis so tie teletransporteri ...da bog da ti se dezintegrirale po put :smir:

Batalete ova opasno e na concrete dojdete kaj meene gepek sistem e proverena stvar :smir:

и на марс да заминале поарно ќе им отколку во оваа изолирана државичка.

а да може на кредит ги зеле колите...точно и можеби се на кредит,а ако си маж земи 20 илјадарки за кола па враќај ги тука кај нас ,ама прво поштено спечали ги а не со ајдуклк.

првата шанса и одам странство другар,ич не му ја мислам и тоа со цела фамилија.

дека тука се работи помалку тоа не е точно.и јас сум бил за толку во страанство како студент и видов како е и таму.

тука по ваше треба да испадне НИ РАЈ ВИДЕЛ НИ ЗА РАЈ ПЛАЧЕЛ.
:smir: не се лутете шо сите не мислат како вас,ама ако вака продолжи у државава ќе биде и тоа.ќе си останете само истомисленици во демократија која со зборови не се опишува.

hahahaa..takov Raj kako tamu vo stranstvo skraja da e
sega se vrati eden drugar od Kanada ..bese 5 godini tamu i 5 godini ne se e napil edno espreso vo kafule ,niedno iskacanje za tie 5 godini ...mizerija

a za tebe CAO i ubavo da se snajdes vo rajot

sega se vrati eden drugar od Kanada ..bese 5 godini tamu i 5 godini ne se e napil edno espreso vo kafule ,niedno iskacanje za tie 5 godini ...mizerija

Да не бил во Идризово,а ќелијата да си ја викал “Канада“,ебаго?:smir:

Ne be on go pratile da go bara dedo mraz i irvasite pa zatoa nemalo kafe ... kakva glupost kaza be dete pa ostana ziv

знае он кафето е штетно ,а колку пиво испил кажува ли?:smir:

или па и пари за карта авионска му праќавте оти можеби нема ни пари у канада?

Како прво секаде те вреднуваат според способностите.

А доколку некој отишол да биде келнер, незнам како очекува да се обогати.
Т.е. незнам кој со колку е задоволен, некој се враќа со 1000 евра заработка за пола година и е задоволен.:toe:

Многу ретки се оние Македонци кои успеале да станат менаџери во некои ресторани, за што им биле потребни сигурно не помалку од 10 години искуство и нормално докажување.

Порано многу било полесно да се заработи, пред 30-40 год. оделе нашите приучени мајстори, само со средно техничко и правеле пари во Америка.
Меѓутоа еден незнам кој успеал да купи куќа или кола без да се обврзе на исплаќање кредит.
Затоа толку и работат и се плашат да не изгубат работа, секој се бори за себе.

Се би било совршено кога би заработувале во ЕУ а кај нас би ги трошеле парите, ама така немит. :toe: Затоа споредби од тој тип, отишол негде и донел 100.000 за 6 месеци работејќи како доставувач на пица се апсурдни, глупави.

gruevski saka izolacija namesto integracija.Ke ja pravel makedonija kako svajcarija da ja vikat vo evropa a ne taaa da moli.tie se smesni lagi.Dodeka dojde do taa makedonija kako sto toj ja posakuva nema da postoi.Nikoj pat makedonija nema da ja povikat vo evropa dodeka nema kompromis za imeto zasekogas ke ima veto i vo nato i eu.taka ke ostaneme zasekojpat izolirani so gresnata politika na gruevski.......

знае он кафето е штетно ,а колку пиво испил кажува ли?:smir:

или па и пари за карта авионска му праќавте оти можеби нема ни пари у канада?

Ајде кажи ни што работеле во Канада, многу ме интересира.

Ако имале кај кого да престојуваат, тогаш парите им стигале само за основни трошоци.

Ако плаќале стан, данок, храна, превоз... нема теоретски шанси.

Останува дека лажеш, ти или твоите другари. :toe:

Имам на линија еден Струмичанец кој пред 4 години се пресели во Торонто, ела да ти каже кој живот го трга, како обичен продавач.

Ајде кажи ни што работеле во Канада, многу ме интересира.

Ако имале кај кого да престојуваат, тогаш парите им стигале само за основни трошоци.

Ако плаќале стан, данок, храна, превоз... нема теоретски шанси.

Останува дека лажеш, ти или твоите другари. :toe:

Имам на линија еден Струмичанец кој пред 4 години се пресели во Торонто, ела да ти каже кој живот го трга, како обичен продавач.
братче сигурно е поарно од тука ,не за џабе народот се иселува од оваа државичка.а тоа на кој како му е секој си знае.кажи шо работеше другар ти тука,работеше ли нешто ...ако таму првпат почнува да работи ќе му е тешко фала богу..муабето е каде има пари за пристоен живот??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom