Хуманитарен концерт во чест на Тоше Проески (05.10.2008)

Статус
Затворена за нови мислења.

Lorddd

Титула - Лорд
Член од
18 март 2007
Мислења
1.067
Поени од реакции
53
На првата муабетот шо му фали ми се чиди дека е ...a force beyond my choice was calling me...барем мене така ми се слуша
Да да баш така е. Вели: A force beyond my choice was calling me... Мисли на Господ, барем така јас го сфаќам тоа.
Да го комплетираме рефренот:

He said:
my little one
don't you cry
there was no time
for me to say goodbye
a force beyond my choice
was calling me
it was my destiny

so many things
more i need to do
and if it looks like it
stealing me from you
you gotta know deep
down in your heart
that we will never be apart.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030
ај некој ако знае нека ги пише насловите на сите песни шо беа испеани.

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Преубаво беше... Искрено, не верував дека ќе биде толку добро... Имаше некои работи што не ми се свиѓаа, ама не сакам да зборам беше лошо и нема да кажам ништо против концертов :) Стварно браво!

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Генерално добро поминав, нема да се жалам иако имаше многу пропусти според мене. Ја претераа со глупавите јавувања во студија и држење говори од 10 минути додека ние мрзнеме на стадион. Подобро да испееја повеќе песни, отколку јавувања.
Гостите и не ме импресионираа воопшто. Не можеа да се потрудат една песна како што треба да ја научат на македонски, па ај што пееја на српски, туку и гледаат цел стадион пее на македонски место да намалат, уште и се дереа за повеќе да се слушне нивното.
Бојан Марович мислам дека не можеше 3 стиха да научи, па ја изгреши цела песна, а за Руслана да не ни зборам, живи срамови беше.
Ќе ми остане како добар помин овој концерт, ама сепак мислам дека Тоше заслужи многу повеќе.

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
Можно ли е да постои такво чудо, да се случи такво чудо...
Можно ли е повторно да ти го чуеме гласот, да ја гледаме твојата блескава појава и почуствуваме твојата неисцрпна енергија на скопскиот стадион или на кое било место?

Не е исто без тебе...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Концертот беше...:( Колку само не е тоа тоа, колку само се приметуваше неговото отсуство и покрај тоа што сите бевме за него дојдени. Го немаше неговиот милозвучен и топол глас, го немаше она Ве сакам сите во живо да го чуеме...го немаше него. Добар беше почетокот со Зајди Зајди...а крајот да не зборам, дефинитивно мислам дека немаше човек што не пушти солза. Премногу беше емотивно, разни емоции се испомешаа, ама едно знам, знам дека едноставно... празнината во мене се зголеми. Болката што Тоше го нема е поголема. А највеќе ме боли што не му бев на последниот концерт, што немав можност да го чујам во живо она : Ве обожавам. И ѕвезденото небо...нешто прекрасно. Ама сепак...не е истото. Никогаш нема ни да биде. УПМ ме боли душата.

Што се однесува до вашите препирки кои во овој момент не се потребни, ама ај...
Прво и основно луѓето свиркаа зашто го отекоа, немаше потреба по два пати да се јавуваат и толку долго да зборат, можеа сите нешто како Пинк што направија, тоа беше добро и на Бугарите второто уклучување беше добро кога сите пееја Го молам небото....Не ми се свиѓаше онаа типката од Црна Гора: Нисам познавала Тоше, ама верујем да је био добар човек. Така што не ги свиркаа зашто беа од Бугарија па и вие па.

H

HITCH

Гостин
http://sitel.com.mk/?ItemID=7C069EEE73A0FD49B5B6D837927BD644
Јас очекував многу, многу повеќе Тоше го заслужи тоа. Прво требаше кога видоа дека публиката пее требаше да не остават. Озвучувањето, бината, публиката жал ми е што не ги виде Тошка. Гостите беа катастрофа... да не се обратат на Македонски па каде се наоѓаат??? Вклучувањата од ваму од таму беа катастрофа затоа што се изгуби вниманието кај публиката на стадион. Си поминав супер заради Тоше. Кога го видов клипов од сител се шокирав публиката грмеше а на тв не се слуша ништо. Биља Крстиќ начисто се изгуби публиката пее едно таа друго

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
Генерално добро поминав, нема да се жалам иако имаше многу пропусти според мене. Ја претераа со глупавите јавувања во студија и држење говори од 10 минути додека ние мрзнеме на стадион. Подобро да испееја повеќе песни, отколку јавувања.
Гостите и не ме импресионираа воопшто. Не можеа да се потрудат една песна како што треба да ја научат на македонски, па ај што пееја на српски, туку и гледаат цел стадион пее на македонски место да намалат, уште и се дереа за повеќе да се слушне нивното.
Бојан Марович мислам дека не можеше 3 стиха да научи, па ја изгреши цела песна, а за Руслана да не ни зборам, живи срамови беше.
Ќе ми остане како добар помин овој концерт, ама сепак мислам дека Тоше заслужи многу повеќе.
Да можеа да се потрудат стварно, не е нешто тешко да се научи а сигурно имаја и многу време да се спремат
Сепак напраја голема чест со своето доаѓање...
А за Бојан Марович се потрудил единствено од сите па и то не ви чини.. Згреши 2-3 пати...
И треба позитивно сите на овај концерт да гледаме со оглед на то шо идејата беше феноменална а и релизацијата не беше толку лоша..
Беше прв ваков концерт, за сите ново чувство и да земиме во предвид дека имаше и многу измешани емоции..
Е сега на не го критикуваме овај концерт оти сигурна сум дека сите пролеале некоја солза... и не донесоја поблиску до Тоше

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Да можеа да се потрудат стварно, не е нешто тешко да се научи а сигурно имаја и многу време да се спремат
Сепак напраја голема чест со своето доаѓање...
А за Бојан Марович се потрудил единствено од сите па и то не ви чини.. Згреши 2-3 пати...
И треба позитивно сите на овај концерт да гледаме со оглед на то шо идејата беше феноменална а и релизацијата не беше толку лоша..
Беше прв ваков концерт, за сите ново чувство и да земиме во предвид дека имаше и многу измешани емоции..
Е сега на не го критикуваме овај концерт оти сигурна сум дека сите пролеале некоја солза... и не донесоја поблиску до Тоше
Стварно Бојан Марович се имаше доста потрудено, нормално е да погреши некој збор. Најмногу замерки имам за Жељко Самарџиќ и Руслана, првиот со неговите ливчиња, а Руслана покрај ливчињата се изнапогреши и се однесуваше како да е пијана.
http://sitel.com.mk/?ItemID=7C069EEE73A0FD49B5B6D837927BD644
Јас очекував многу, многу повеќе Тоше го заслужи тоа. Прво требаше кога видоа дека публиката пее требаше да не остават. Озвучувањето, бината, публиката жал ми е што не ги виде Тошка. Гостите беа катастрофа... да не се обратат на Македонски па каде се наоѓаат??? Вклучувањата од ваму од таму беа катастрофа затоа што се изгуби вниманието кај публиката на стадион. Си поминав супер заради Тоше. Кога го видов клипов од сител се шокирав публиката грмеше а на тв не се слуша ништо. Биља Крстиќ начисто се изгуби публиката пее едно таа друго
И не се секирај за звукот од Сител, главниот пренос го вршеше МТВ, сите странски канали пренесуваа од МТВ, а на МТВ со гласот беше се ок, ама сликата, начинот на кој се испишуваа буквите на пејачите и слични ствари беа на шесто-седмокласно ниво, без врска.

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Добро бе луѓе, морате на се да какате?
Дај олабајте малце.
Концертот беше прекрасен, феноменален. Доста е.

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
Немаше големи пропусти..И пак ќе речам дека беа емоции во прашање. Ете пример Леонтина сама ја напиша Чија си, па и таа згреши Uzalud MU krijes lice, a треба Uzalud mi krijes lice...
Значи сите беа возбудени и растажени не мора на се да му најдиме мана
Требаше да се потрудат повеќе ама сигурна сум дека кога ќе се организира концерт повторно во чест на Тоше, ќе бидат корегирани грешките....(иако не се работи за големи грешки)
Му оддадовме голема почит...то е најбитно...Сигурна сум дека се гордеј со нас

Ivka

Алхемичарка
Член од
1 февруари 2007
Мислења
300
Поени од реакции
4
Сега го гледам концертот на Пинк а бев и на градски и дојдов да заклучок дека тие големите прекини се за на ТВ а не за концерт во живо, се губеше вниманието на публиката. Претераа со вклучувањата во живо требаше повеке песни да се испеат ама сепак убаво беше ама многу ладно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom