Хуманитарен концерт во чест на Тоше Проески (05.10.2008)

Статус
Затворена за нови мислења.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.310
Поени од реакции
5.981
Браво, секоја чест за концертот..Во ова не треба да има какви и да биле делби, на каква било и да е основа..Тоше тоа најмалку би го сакал, затоа Зоте мислам дека не е време ниту место да почнуваш вакви работи за дебата..Почивај во мир, наш Тоше!!!

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Браво, секоја чест за концертот..Во ова не треба да има какви и да биле делби, на каква било и да е основа..Тоше тоа најмалку би го сакал, затоа Зоте мислам дека не е време ниту место да почнуваш вакви работи за дебата..Почивај во мир, наш Тоше!!!

друже нити имав намера да мешам ама познавајќи ја нашата историја и денешната ситуација каде ние како народ сме изложени на голема пропаганда тоа мене ми падна во очи и затоа барам потврда и како да кажам ја прозрев намерата. Тоа беше многу лукаво направено па и демек фан клуб имале а ниеден концерт немал таму ниту направил албум за бугарски пазар. така да тоа ме изнервира многу.

Член од
7 септември 2008
Мислења
371
Поени од реакции
109
Подобро организиран и поспектакуларен концерт во Македонија (Скопје), досега се нема одржано секоја чест за организаторот за онака убаво приреден спектакл. Штета за човекот во чија чест се одржи овој концерт

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.765
Поени од реакции
9.552
Вака.Зашто Груески бил таму.Организатори на овај концерт се министерството за култура и владата на РМ на чело со Никола Груески.

И апел од мене до сите на темава.Немојте да ја нарушуватае со ПОЛИТИКА...

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
ајде ајде оставете политика дајте ми малку помош тука ...

He said:
my little one
don't you cry
there was no time
for me to say goodbye
????????????
it was my destiny

so many things
more i need to do
and if you ???????
????????/
?????/

Ако може помош околу песната сакам да го знам рефернот цел

Aиде слушај :)

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030
срце ми се распара кога го покажаа тоше на видео бим како вика;
ве сакам сите со цело срце и душа..
ме нервираа јавувањата од студио,поубаво ќе беше да се пееа повеќе песни,ама во ред беше.
најгордо се чувствував кога пееа некои од неговите песни на српски а цела публика ги пееше на македонски.
прекрасен концерт,преубава атмосфера и мнооооогу луѓе.

Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.768
Поени од реакции
31
премногу емоции имам моментално за да можам објективно да зборам за концертов....Фасцинирана сум колку всушност сите го сакаме ТОШЕ наш еден и единстве....Во контекст на организацијата имаше пропусти но секако 90 посто беше на едно високо ниво со дадена почит од целиот балкан...и неможеме да се буниме зашто се пееше пола на српски кога Хрватите Србите Босанците Бугарите Словенците така не испочитуваа и нас како нација и ТОШЕ....

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
...
Polsko cveke mlad neka me pokrie.
Dusa nek mi ljubat oblaci..
Koga nejkes ti..
Kamo sreka da mi zgasnat ocive..
Ako vrz tebe se poslani tugi baknezi..
...

Член од
12 октомври 2007
Мислења
1.482
Поени од реакции
22
Црногорците за пеза беа со тие јавувањата.Секоја чест на бугарите и словенецот, па и на пинк.
Песната со внукот многу убава, а и стиховите застрашувачки:nesvest::nesvest:
А, Гвујо беше смех:tapp: Како г'утка во г'лото:pos2::pos2::pos2:

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Уау..првиот збор што ке го кажам е тој..
Од 4 саат бев таму..и чекав ..и за неверојатни 30минути од кога почнаа да пуштаат се наполни пола стадион..
Водителите супер си ја извршија задачата,јавувањата по малку ме нервираа,но и тие поминаа.Благодарност до сите оине звезди кои дојдоа да испеат по некоја песна на Тоше..иако според мене едни од подобрите беа изведбите на Аки и Бојан М.,сепак никој не е како него.Очекував да го слушнам неговиот глас,со првата песна кога почна ритамот.За еден момент заборавив дека Тоше не е веке мегу нас и очекував,се дигав на прсти да го видам и да го чујам,но кога искочи друга личност која запеа негова песна,почнав да плачам:(.Сакав Тоше да е тука,и да ни каже ве обожавам,ве сакам,ми го продолжувате животот.Но место тоа морав исечок од концерт да видам,кој ми ги врати спомените од минатиот концерт:(.Концертот беше супер,на моменти имаше тага и солзи,на моменти имаше среќа и смеење,но ние не престанавме да ги пееме неговите песни.Така верувам ке биде и понатаму.Единствено што највеке ме погоди беше песната на Тоше и Кристијан.Допре до сите срца,и накај кого и да се свртев после изведбата сите беа расплакани.И навистина заслужува такво внимание.Песната е одлична,а за текстот..немам зборови со кој можам да го опишам,многу језив,но сепак толку жалосен,тажен и мил.Дај боже тоа дете,еден ден да го наследи Тоше во неговиот талент,така секогаш ке имаме некој што ке не потсека на него.Феноменално,се исплати чекањето и стоењето кое траеа со часови.Ангелот наш,не чуваше и не виде сите од онаму.Сигурно е сега горд,кога го потврди успехот на својата мисија.Мисијата да ги обедини СИТЕ.Дури и кога он не е тука.Ние СИТЕ бевме тука за него,и овој пат ние му покажавме колку љубов имаме за него,како што некогаш тој ни ја покажуваше љубовта која ТОЈ ја има за нас.Тоше,те сакам сите!

Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.768
Поени од реакции
31
А, Гвујо беше смех:tapp: Како г'утка во г'лото:pos2::pos2::pos2:
Нашиот ценет премиер не се ни потрудил еден говор кој од срце можеш да го кажеш без да се трудиш да го учиш да не го чита од лист хартија.....Срамотилаци

Lorddd

Титула - Лорд
Член од
18 март 2007
Мислења
1.067
Поени од реакции
53
ајде ајде оставете политика дајте ми малку помош тука ...

He said:
my little one
don't you cry
there was no time
for me to say goodbye
????????????
it was my destiny

so many things
more i need to do
and if you ???????
????????/
?????/

Ако може помош околу песната сакам да го знам рефернот цел
so many things
more i need to do
and if it looks like it
stealing me from you
you gotta know deep
down in your heart
that we will never be apart.

Вторава строфа полесна ми е за разбирање, првата малце потешко иде.

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
so many things
more i need to do
and if it looks like it
stealing me from you
you gotta know deep
down in your heart
that we will never be apart.

Вторава строфа полесна ми е за разбирање, првата малце потешко иде.
На првата муабетот шо му фали ми се чини дека е ...a force beyond my choice was calling me...барем мене така ми се слуша

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom