Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата MSV
  • Време на започнување

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Само да кажам..
Ада муабетот со антидепресивите е милион пати полош од ганџата.. Хемијата е СЕКОГАШ зависност.. Тревата не ее

Penja

Stajk-City is Wild West
Член од
1 ноември 2008
Мислења
82
Поени од реакции
2
Постов ќе го оставам само за стои како доказ за "позитивното" влијание на марихуаната. Кога нареден пат ќе напишеш нешто вакво, ќе јадеш бан.
Иначе Мими, не се мачи со Фејбулос ... еве погоре имаш и признание дека се убива продуктивноста кај зависниците. Значи кога тоа 6 часа ќе го помножиш со постојано користење, ќе сфатиш дека подобро е да одиме во Играчница.:icon_lol:
И така.
A zs mu se zakanuvas na covekot so ban koga tuka on si go iskazal svoeto mislenje...ova e otvorena tema pa dali pisal za dobroto na covekot ili ne negov problem ako saka i neka se bode u vena i neka pisuva deka e dobro nego ke mu se smeat:raz:

Apash

Od kol na kol, kolot vo gazot!
Член од
10 март 2007
Мислења
567
Поени од реакции
15
A zs mu se zakanuvas na covekot so ban koga tuka on si go iskazal svoeto mislenje...ova e otvorena tema pa dali pisal za dobroto na covekot ili ne negov problem ako saka i neka se bode u vena i neka pisuva deka e dobro nego ke mu se smeat:raz:
а ова ?
Ада - ако стварно тие шо пуша трева ти ги смташ за такозвани џанаци тогаш треба да се вратиш кај психијатарот шо ти ги препишал тие антидепресиви да ти дај нови 20 кутии...
демек во револт го кажа или како ? гледаш дека истресе зелени...

не поддржан став без никаков пример и скинати 10 зелени.
+ зависен си од тревата како и од се друго , само што има физичка и психичка зависност ... е ‘‘добро‘‘ што од тревата е само психичка

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Опа се вжешти темава.Добро прво физичка зависност нема-точно,второ губење на меморија нема-неточно,второ антидепресивите се поштетни од марихуаната-точно,марихуаната не е штетна-неточно(сето ова што го пишувам овде е од сопствено искуство,не од некоја книга која што сум ја прочитал).Точно е психијатрите се легални дилери на дрога за големите фармацевски компании и нив закон не ги фаќа,ама тоа не е изговор за нелегалниве да се вадат на тоа.Инаку сум против за употребување на било какви умртвувачи на болки(легални и нелегални),освен во посебни тешки случаеви на болна смрт или хируршка интервенција.Иако активно имам пушено трева неколку години јас лично сум против легализација на марихуаната,затоа што штетните последици се поголеми од придобивките.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Само да кажам..
Ада муабетот со антидепресивите е милион пати полош од ганџата.. Хемијата е СЕКОГАШ зависност.. Тревата не ее
Ако не ствара зависност тревата, зошто има луѓе кои секојдневно ја користат? Можеби таа не, но потребата од неа за подзабегување од реалноста и тоа како може да направи еден човек зависен. А тоа ти е скоро исто.

А зш мислам дека ти не си тој кој може и има право да ми ги преиспитува моите постапки на форумов?
Туку ај, добро сум расположена па да ти одговорам. Како што ти кажа Апаш ... тој може за него што сака да зборува, ама така да навредува други членови - не смее. А не смее и многу гнасотии да пишува, затоа што има доста членови кои го читаат, а меѓу нив и деца кои сега се запознаваат со овие работи. Не е во ред дрогата да се рекламира и образложува како едно најпријатно искуство и потреба. Вопшто не е во ред.

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Ако не ствара зависност тревата, зошто има луѓе кои секојдневно ја користат? Можеби таа не, но потребата од неа за подзабегување од реалноста и тоа како може да направи еден човек зависен. А тоа ти е скоро исто.
Зависноста кај тревата е психичка.. И не е нешто страшно моментот одма се надминува.. Чоколадо многу да јадеш па психички зависен си камоли трева.. Психата е опасна работа. Али антидепресивите предизвикуваат физичка зависност што е уште поопасно и пак мава на психа. Само многу полошо.

S

Sweet666

Гостин
Зависноста кај тревата е психичка.. И не е нешто страшно моментот одма се надминува.. Чоколадо многу да јадеш па психички зависен си камоли трева.. Психата е опасна работа. Али антидепресивите предизвикуваат физичка зависност што е уште поопасно и пак мава на психа. Само многу полошо.
НЕ знам баш која зависност или момент на зависност како што викаш може да се надмине лесно, а баш од марихуана уште помалце...

Лично познавам двајца луѓе кои се бореле со таа зависност повеќе години и им направила сериозни проблеми.

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
НЕ знам баш која зависност или момент на зависност како што викаш може да се надмине лесно, а баш од марихуана уште помалце...

Лично познавам двајца луѓе кои се бореле со таа зависност повеќе години и им направила сериозни проблеми.
Кризираа за џоинт ?

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Абе ај не треси жити се. Неможе со години да неможеш да се одкажеш освен ако не прејдеш на друго па од тоа другото да немоеш да се откажеш ама од трева нема теорија.
Тревата е природа. Штетна е да, ама ти можеш кога сакаш да ја остајш.. Ако има ќе пушиш ако нема не.. Ако нејќеш уопште нема ни да искачаш во такви кругови и крај.

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Зависноста кај тревата не е само психичка туку и физичка..по начинот на кој delta-9-tetrahydrocannabinol делува на некои мозочни рецептори..

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Врска му нема муабетот ама ај
исти ку*ац е дали еден ден или еден месец нема да запалиш џоинт

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Зависноста кај тревата не е само психичка туку и физичка..по начинот на кој delta-9-tetrahydrocannabinol делува на некои мозочни рецептори..
Делува со тоа што те затупавува ако претераш и што може да забегаш со памтење.. Ама не е физичка зависност!

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Зборам за подолготрајно и редовно користење..
Ајде бе ?

Ај вака сеа , пушам трева со години и никаков проблем не ми е ако не запалам еден ден , едna недела или еден месец

До мене е ?

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Делува со тоа што те затупавува ако претераш и што може да забегаш со памтење.. Ама не е физичка зависност!
Делува со нешто друго..шизофренија,suicidal идеи, нервоза. депресии..а хроничната употреба и до ментални заболувања..зголеме ризик од заболувања..и то.. како и секоја долготрајна упортреба на било која од познатите дроги..

Ајде бе ?

Ај вака сеа , пушам трева со години и никаков проблем не ми е ако не запалам еден ден , едna недела или еден месец

До мене е ?
До студиите е...не те зеле тебе во предвид..

Kajgana Shop

На врв Bottom