A zs mu se zakanuvas na covekot so ban koga tuka on si go iskazal svoeto mislenje...ova e otvorena tema pa dali pisal za dobroto na covekot ili ne negov problem ako saka i neka se bode u vena i neka pisuva deka e dobro nego ke mu se smeat:raz:Постов ќе го оставам само за стои како доказ за "позитивното" влијание на марихуаната. Кога нареден пат ќе напишеш нешто вакво, ќе јадеш бан.
Иначе Мими, не се мачи со Фејбулос ... еве погоре имаш и признание дека се убива продуктивноста кај зависниците. Значи кога тоа 6 часа ќе го помножиш со постојано користење, ќе сфатиш дека подобро е да одиме во Играчница.
И така.
а ова ?A zs mu se zakanuvas na covekot so ban koga tuka on si go iskazal svoeto mislenje...ova e otvorena tema pa dali pisal za dobroto na covekot ili ne negov problem ako saka i neka se bode u vena i neka pisuva deka e dobro nego ke mu se smeat:raz:
демек во револт го кажа или како ? гледаш дека истресе зелени...Ада - ако стварно тие шо пуша трева ти ги смташ за такозвани џанаци тогаш треба да се вратиш кај психијатарот шо ти ги препишал тие антидепресиви да ти дај нови 20 кутии...
Ако не ствара зависност тревата, зошто има луѓе кои секојдневно ја користат? Можеби таа не, но потребата од неа за подзабегување од реалноста и тоа како може да направи еден човек зависен. А тоа ти е скоро исто.Само да кажам..
Ада муабетот со антидепресивите е милион пати полош од ганџата.. Хемијата е СЕКОГАШ зависност.. Тревата не ее
А зш мислам дека ти не си тој кој може и има право да ми ги преиспитува моите постапки на форумов?A zs mu se zakanuvas na covekot so ban koga tuka on si go iskazal svoeto mislenje...ova e otvorena tema pa dali pisal za dobroto na covekot ili ne negov problem ako saka i neka se bode u vena i neka pisuva deka e dobro nego ke mu se smeat:raz:
Зависноста кај тревата е психичка.. И не е нешто страшно моментот одма се надминува.. Чоколадо многу да јадеш па психички зависен си камоли трева.. Психата е опасна работа. Али антидепресивите предизвикуваат физичка зависност што е уште поопасно и пак мава на психа. Само многу полошо.Ако не ствара зависност тревата, зошто има луѓе кои секојдневно ја користат? Можеби таа не, но потребата од неа за подзабегување од реалноста и тоа како може да направи еден човек зависен. А тоа ти е скоро исто.
НЕ знам баш која зависност или момент на зависност како што викаш може да се надмине лесно, а баш од марихуана уште помалце...Зависноста кај тревата е психичка.. И не е нешто страшно моментот одма се надминува.. Чоколадо многу да јадеш па психички зависен си камоли трева.. Психата е опасна работа. Али антидепресивите предизвикуваат физичка зависност што е уште поопасно и пак мава на психа. Само многу полошо.
Кризираа за џоинт ?НЕ знам баш која зависност или момент на зависност како што викаш може да се надмине лесно, а баш од марихуана уште помалце...
Лично познавам двајца луѓе кои се бореле со таа зависност повеќе години и им направила сериозни проблеми.
Зависноста кај тревата не е само психичка туку и физичка..по начинот на кој delta-9-tetrahydrocannabinol делува на некои мозочни рецептори..Зависноста кај тревата е психичка.. И не е нешто страшно моментот одма се надминува.. Чоколадо многу да јадеш па психички зависен си камоли трева.. Психата е опасна работа. Али антидепресивите предизвикуваат физичка зависност што е уште поопасно и пак мава на психа. Само многу полошо.
Зборам за подолготрајно и редовно користење..Врска му нема муабетот ама ај
исти ку*ац е дали еден ден или еден месец нема да запалиш џоинт
Делува со тоа што те затупавува ако претераш и што може да забегаш со памтење.. Ама не е физичка зависност!Зависноста кај тревата не е само психичка туку и физичка..по начинот на кој delta-9-tetrahydrocannabinol делува на некои мозочни рецептори..
Зборам за подолготрајно и редовно користење..
Ајде бе ?Зависноста кај тревата не е само психичка туку и физичка..по начинот на кој delta-9-tetrahydrocannabinol делува на некои мозочни рецептори..
Делува со нешто друго..шизофренија,suicidal идеи, нервоза. депресии..а хроничната употреба и до ментални заболувања..зголеме ризик од заболувања..и то.. како и секоја долготрајна упортреба на било која од познатите дроги..Делува со тоа што те затупавува ако претераш и што може да забегаш со памтење.. Ама не е физичка зависност!
До студиите е...не те зеле тебе во предвид..Ајде бе ?
Ај вака сеа , пушам трева со години и никаков проблем не ми е ако не запалам еден ден , едna недела или еден месец
До мене е ?