Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата MSV
  • Време на започнување
Член од
4 јули 2008
Мислења
385
Поени од реакции
18
ufff interesna tema

Дечки мислев дека нема да избегам многу доколку тука поставам едно прашање-дилема во врска со марихуана и екстази.

Ајде бидете добри и посочете го најсигурниот тест за докажување дека некој користи марихуана или екстази, но тестот да опфаќа што е можно подолг период наназад, а не само за 3-4 дена наназад како што се нудат кај нас по приватните лаборатории .

znam ja odnesoa eden moj drugar i mu najdoa sfe...cigari, treva, tabli, amfetamin i red dr raboti ako sakash ke prasham pa ke ti kazam negovite za toj test platile 200 evra:)

ne e tolku do marihuanata kolku shto e do semkite u nea tie najvishe predizvikuvaat sterilnost posebno ako konsumirash redovno a ne gi trebish semchinjata...:wink:

a inache trevata e zdrava da se pushi ednash mesechno zashto neznam valjda obnovuva nekoi sivi kelii u mozokot ili neshto slicno....ubava rabota:)
kiddin':wink:

a da i ako sakash nekoj da vidish dali pushel treva vidi mu go okoto..sfe se chita od zenicata:)

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
ne e tolku do marihuanata kolku shto e do semkite u nea tie najvishe predizvikuvaat sterilnost posebno ako konsumirash redovno a ne gi trebish semchinjata...:wink:
a da i ako sakash nekoj da vidish dali pushel treva vidi mu go okoto..sfe se chita od zenicata:)
Не се мешам у темава,штетна е марихуаната и се тоа,блаблабла...само да кажам нешто.
Првото,т.е дека семките предизвикуваат стерилност е комлетно срање и обичен мит шо се пренесуе меѓу луѓе шо пафнале два до три пати у живот,а веројатно тоа го чуле од некој поискусен,кој,или сакал да се напраи паметен,или се заебавал,или немал за шо друго да праи муабет.Ако веќе постои(не постои,ама хипотетички) нешто што предизвикува стерилност,тоа би било целото растение,а не само семките како дел од него.
Второ,ако некој е катастрофално надуван и му погледнеш во зениците,ќе откриеш една работа-дека уопште не конзумирал марихуана.Зениците се обично со нормална големина кај некој под дејство на марихуана.Има многу други индикации,ама зениците воопшто не се една од нив.
Зголемување или намалување на зеници,се случува кај луѓе шо конзумираат синтетички дроги-хероин,амфетамин,кокаин и слично.
Немој да ме сватиш погрешно или негативно.Само ти кажувам,за да не се лажеш.

Член од
13 јули 2008
Мислења
17
Поени од реакции
0
tapa si brat sekoj den omalaksan izguben nezainteresiranost se javuva ne aktiven sporo mislis..........ednostavno KATASTROFA

~*MaRiaNNa*~ напиша:
nema vrska zenicata so marihuanata .....zenicata se siri ili sobira dokolku uzivatelot na opojni drogi koristel hemiski supstanci.........;)

Дечки мислев дека нема да избегам многу доколку тука поставам едно прашање-дилема во врска со марихуана и екстази.

Ајде бидете добри и посочете го најсигурниот тест за докажување дека некој користи марихуана или екстази, но тестот да опфаќа што е можно подолг период наназад, а не само за 3-4 дена наназад како што се нудат кај нас по приватните лаборатории .
i dokolku sakas drugarce da si vidis so e kako e imas primer drzavna bolnica ti davaat moznost duri i do 4 meseci nanazat da dokazat kakva hemiska supstanca koristela liceto no povekje nemoze nikoj da dokaze bidejki ako podolg period od 5 meseci liceto e citno nemoze nikako da se najde nesto vo nego bidejki se hrani so vitamini i se obnovuva i krvta i metabolizmot se zajaknuva no i urinata se citi a za takvi testvo imas u u ZEGIN aptekite 300 denari se

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
ufff interesna tema

znam ja odnesoa eden moj drugar i mu najdoa sfe...cigari, treva, tabli, amfetamin i red dr raboti ako sakash ke prasham pa ke ti kazam negovite za toj test platile 200 evra:)

a inache trevata e zdrava da se pushi ednash mesechno zashto neznam valjda obnovuva nekoi sivi kelii u mozokot ili neshto slicno....ubava rabota:)
kiddin':wink:

Како ? Инаку работата е да го провериш човекот без да е свесен за тоа...Колку да нема бламажи и губење доверба...

tapa si brat sekoj den omalaksan izguben nezainteresiranost se javuva ne aktiven sporo mislis..........ednostavno KATASTROFA

nema vrska zenicata so marihuanata .....zenicata se siri ili sobira dokolku uzivatelot na opojni drogi koristel hemiski supstanci.........;)

i dokolku sakas drugarce da si vidis so e kako e imas primer drzavna bolnica ti davaat moznost duri i do 4 meseci nanazat da dokazat kakva hemiska supstanca koristela liceto no povekje nemoze nikoj da dokaze bidejki ako podolg period od 5 meseci liceto e citno nemoze nikako da se najde nesto vo nego bidejki se hrani so vitamini i se obnovuva i krvta i metabolizmot se zajaknuva no i urinata se citi a za takvi testvo imas u u ZEGIN aptekite 300 denari se
Што се однесува до тестерите од Зегин тие даваат резултати до 2-4 дена наназад, што не е доволно во конкретниот случај. А за државна болница сум чул, само незнам дали ке се нафатат да направат тест на урина без да го видат „пациентот„... Проблемот е што тоа мора да се направи конспиративно, барем додека не потврдат дека дувал трева или голтал екстази, а после се знае ако треба и секоја недела ќе се тестира.

Во секој случај фала ви на двајцата за помошта, секоја помош е добредојдена. Се работи за дете на мој добар пријател.

Член од
4 јули 2008
Мислења
385
Поени од реакции
18
Како прво, пуши ти или некој твој другар и види какви ке му бидат очите и кажи ми дека се исти!?! ке му бидат малце потечени(зависи како кај кого), ке му бидат `крвави` т.е. на белиот дел од окото ќе му се познаваат капиларите(пак зависи како кај кого) и по ЗЕНИЦАТА зашто ќе му биде раширена:
Цитирам:
`.....размислуваат дека марихуаната го намалува очниот притисок кај луѓето со глауком......
.....Glaucoma is a group of diseases of the optic nerve involving loss of retinal ganglion cells in a characteristic pattern of optic neuropathy......`

Друго, не значи дека ако некој пушел т.е. `пафнал` два- три пати дека не знае ништо за тоа или обратно- ако пушел поише тогаш тој/таа знае! така ли е?

А за семките не ме излажале, сигурно е така...:helou:

`Немој да ме сватиш погрешно или негативно.Само ти кажувам,за да не се лажеш.`

Kriticar

дискриминатор
Член од
7 мај 2007
Мислења
1.037
Поени од реакции
5
[/b]

Што се однесува до тестерите од Зегин тие даваат резултати до 2-4 дена наназад, што не е доволно во конкретниот случај. А за државна болница сум чул, само незнам дали ке се нафатат да направат тест на урина без да го видат „пациентот„... Проблемот е што тоа мора да се направи конспиративно, барем додека не потврдат дека дувал трева или голтал екстази, а после се знае ако треба и секоја недела ќе се тестира.

Во секој случај фала ви на двајцата за помошта, секоја помош е добредојдена. Се работи за дете на мој добар пријател.
Најверојатно нејќе да го однесе детето заради тоа што јас колку што знам после тој тест ако се докаже дека лицето користело некаков вид на дрога истото се забележува и влегува во документација во мвр.Се мислам дека вака беше мада не сум сигурен.Доколку знае некој нека пише.

Иначе тестот се плаќа.На времето се мислам дека беше од 2 до 4000 денари во завизност од тоа каков е и што испитува, моментално незнам.Сега околу тоа колку време наназад можат да ти докажат дека има користено некој вид на дрога (јас зборам за марихуана) незнам точо ама мислам дека беше околу 2 до 3 недели наназад.Не сум сигурен и за ова бидејќи вакви информации ми беа потребни пооддамна и знам дека конкретно за овој период за докажување дека едно лице користело некаква дрога на различни места ми даваа различни информации.Затоа најубаво ќе си праша (ш) таму кај што вршат вакви испитување.Вака ништо не правиш:smir:

Kriticar

дискриминатор
Член од
7 мај 2007
Мислења
1.037
Поени од реакции
5
Како прво, пуши ти или некој твој другар и види какви ке му бидат очите и кажи ми дека се исти!?! ке му бидат малце потечени(зависи како кај кого), ке му бидат `крвави` т.е. на белиот дел од окото ќе му се познаваат капиларите(пак зависи како кај кого) и по ЗЕНИЦАТА зашто ќе му биде раширена:
Цитирам:
`.....размислуваат дека марихуаната го намалува очниот притисок кај луѓето со глауком......
.....Glaucoma is a group of diseases of the optic nerve involving loss of retinal ganglion cells in a characteristic pattern of optic neuropathy......`

Друго, не значи дека ако некој пушел т.е. `пафнал` два- три пати дека не знае ништо за тоа или обратно- ако пушел поише тогаш тој/таа знае! така ли е?

А за семките не ме излажале, сигурно е така...:helou:

`Немој да ме сватиш погрешно или негативно.Само ти кажувам,за да не се лажеш.`
Убаво ти викаа.По зениците конкретно неможеш да познаеш дали некој има пушено.Можеш по нешто друго како на пр. однесувањето и спуштеноста на очното капаче или пак крвавите очи, а и во овие ситуации неможеш да бидеш сигурен ако човекот не го познаваш доволно.

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
По зениците ама баш ич не се познава дали некој е напушен. По очите да. А тоа митовите со стерилноста си немаат благе везе.
А за тестот на урина - тој покажува од 1на до 2-3 недели во зависност колку течности особено јогурт и такви ствари има конзумирано личноста за да се прочисти урината.. А екстазите и амфетите би требало во крвта да се околу 3-4 дена не појше.. Додуша има и тестови што за појше време наназад покажуваат али тие мислам само цајканите дека ги користат или многу се плаќаат вака. Али како и да е пошто се чисти организмот онака за овие поефтиниве и поедноставни тестови не седи долго ништо.

Член од
4 јули 2008
Мислења
385
Поени од реакции
18
Добро нема врска најдете на интернет и ќе видите дека е така али се познава само кога ќе пуши али стварно да се напуши а во др случај не..

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Марихуаната ја намалува плодноста

Марихуаната, вклучувајќи ги и останатите опојни дроги, го намалуваат движењето на сперматозоидите - односно машката плодност, покажаа резултатите.. ... од студијата спроведена на Баскискиот Универзитет.
Научниците истакнуваат дека при користење марихуана, свежината на сперматозоидите не е доволна за оплодување.
Проблемот настанува кога во плазматската мембрана пристигнуваат опојните и канибиноидни рецептори, бидејќи во тој случај сперматозоидите реагираат како и целиот организам - смирено.
Поради тоа и настанува проблемот со оплодувањето кај оние кои конзумираат марихуана и останати опојни дроги.
"Ова е прв пат да најдеме три опојни рецептори - DELTA, KAPPA и MU, и два канибиноидни - CB1 и CB2, во човечката сперма по конзумирањето на дрога.
Исто така е утврдено штетните рецептри навлагаат во сите делови на сперматозоидот. Се наоѓаат во главата, средината и опашката на сперматозоидите, потврди професорот Ekaitz Agirregoitia Marcos.

e така ... продолжете да пуфкате па без деца ќе останете :pos2:

Е ова болдираното ми го продолжи животот, ми ги скрати давачките за кондоми,и ми даде причина да не ја откажам никогаш тревата.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Е ова болдираното ми го продолжи животот, ми ги скрати давачките за кондоми,и ми даде причина да не ја откажам никогаш тревата.
Ова ни на шала кажано не е смешно. Намали ги давачките за кондоми, ама зголеми си ги за марихуана. Потоа можеш и за нешто друго, појако, за да си ги намалиш и давачките за живеење, па да си го скратиш и животот побрзо. Еј да бе, шо интересно звучи.

п.с. Постот намерно не ти го бришам, за да видат сите што се` може да замисли еден детски памет.:uvo:

BUCH

---
Член од
4 мај 2008
Мислења
616
Поени од реакции
20
Убаво ти викаа.По зениците конкретно неможеш да познаеш дали некој има пушено.Можеш по нешто друго како на пр. однесувањето и спуштеноста на очното капаче или пак крвавите очи, а и во овие ситуации неможеш да бидеш сигурен ако човекот не го познаваш доволно.
критичар брат нема врска со ова со си го напишал искрено ја кога су хиии не ми е ништо од горе наведеното а и ретко познавас кој е џии кој не е џабе ти е дали го знаес дали не тоа е:pos2:

D

drle

Гостин
критичар брат нема врска со ова со си го напишал искрено ја кога су хиии не ми е ништо од горе наведеното а и ретко познавас кој е џии кој не е џабе ти е дали го знаес дали не тоа е:pos2:
Тебе бато не треба да те видам треба да те слушнам или доволно е што читам па да заклучам дека дуваш брат на мртво.:toe:

Член од
10 октомври 2008
Мислења
49
Поени од реакции
2
Kaко може дрога да влијае на здравјето? Создава халуцинации, зарем тоа не е доволно за да престанеш со неа? (се однесува на виртуала)

Како имаш смелост така да си поигруваш со мозокот?

ок поздрав друже незнам дали некогаш си користел канабис сатива, но канабисот не создава халуцинации, туку те става на една опуштена линија нешто како земја небо. друга работа тоа не е дрога, дрога се: хашишот(иако се прави од канабис), хероинот, лсд, кокаин, менделекс, тромадол, апсинтот и сите други нарешени лекаства(апчиња). инаку канабисот делува на мозокот но ги чисти браздите, која фунција и не е толку опасна. инаку еве една информација од светски научници: годично во светот од канабис умираат:46 луѓе, а од алкохол и цигари: 1.456. инаку не пијам, не пушам цигари, а дувам на секој трет месец. па богами сум многу поздрав од било кој.

Kajgana Shop

На врв Bottom