Tonchie
BATTERY +
- Член од
- 15 јуни 2005
- Мислења
- 13.504
- Поени од реакции
- 8.078
Да ве поздравам со песМава
Dubioza Kolektiv-Marihuana
Dubioza Kolektiv-Marihuana
Сакаш да кажеш дека цигарите не ствараат зависност?Е сега, цигари можеш 2 кутии да испушиш без промена во мисли, концентрација и сл. Значи - цигари,јок зависност.
Алкохол - се пореметуваш, и пошто ти е убаво ако продолжиш редовно стануваш алкохоличар. Да, може да се стане алкохоличар. (мада загрижува што повеќе има наркомани од алкохоличари)
Е марихуана, мои блиски луѓе што пробале, викаат дека не те боли глава како кога си пијан,ама се осеќаш како да немаш мозок.
Проблемот со марихуаната е што може да биде почеток на навлекување на потешки дроги (мнооогу близок мој човек така заглави). Како тинејџер почна, после не му беше доволна и оѕиде од каде сега неможе да се врати.
Немам пробано пошто сакам да се борам со проблемите, а за релаксација користам друштво и смеење. Ако неможеме да избереме во каква загадена околина живееме, можеме барем да се избереме себе си.
Според мене,никаде.Штетноста на материјата е факт,а и некои последици исто така.После претерано пушење цигари,кашлаш и повраќаш,после многу алкохол,ти се сјебува дробот.После многу мара,забораваш и си рассеан.Секое претерување е злоупотреба,а границата ја определуваат последиците.А за нив има многу медиуми кои информираат,па затоа секој свесно навлегува во било каква злоупотреба.Aма каде ли е таа граница што сите обожаваат да ја спомнуваат, која ја дели употребата од злоупотребата?
Индивидуално е,но не значи дека некој нема право да му рече.Секој кој ја поминал границата,си прави лошо сам на себе.Никој не е повеќе отпорен и кај никој нема вградено магична резервна енергија која му дава за право да вели дека сите луѓе се различни и дека во неговиот случај тоа не е претерување.Ако со неговото претерано конзумирање некој е засегнат,има целосно право тоа да му го каже.Ако една личност пуши секојдневно, никој пак нема право да рече дека претерува, бидејќи тоа било индивидуално.
Иако очигледно е дека претерува, и почнуваат да се забележуваат промени.
Секој со својот памет.Има и други пороци кои мизерните и недораснатите од очај ги пробале.АјКју нема врска со конзумација на штетна материја.Тоа што треба да се сфати е дека оваа ствар нема причина да не биде легална,бидејќи ионака секогаш имало и глупави луѓе без контрола,а имало и интелектуалци,па и едните и другите подеднакво се подложни на пороци,а и легалните и нелегалните пороци ги има во изобилство.И едните и другите можат да се одлучат на таков чекор на база на некои нивни убедувања или будалштини.Е што со луѓето кои не ја чувствуваат границата?
Ова не е за секој.
Треба да ти мерат IQ и логички способности пред да ти дадат марихуана, а не ко шо мисли народот дека е обратно; како секогаш мизерните и недораснатите пробувале од очај.
Според мене,никаде.Штетноста на материјата е факт,а и некои последици исто така.После претерано пушење цигари,кашлаш и повраќаш,после многу алкохол,ти се сјебува дробот.После многу мара,забораваш и си рассеан.Секое претерување е злоупотреба,а границата ја определуваат последиците.А за нив има многу медиуми кои информираат,па затоа секој свесно навлегува во било каква злоупотреба.
Секој со својот памет.Има и други пороци кои мизерните и недораснатите од очај ги пробале.АјКју нема врска со конзумација на штетна материја.Тоа што треба да се сфати е дека оваа ствар нема причина да не биде легална,бидејќи ионака секогаш имало и глупави луѓе без контрола,а имало и интелектуалци,па и едните и другите подеднакво се подложни на пороци,а и легалните и нелегалните пороци ги има во изобилство.И едните и другите можат да се одлучат на таков чекор на база на некои нивни убедувања или будалштини.
Марихуаната е за секого.најбитен е пристапот кој ќе го изградиме кон неа.
Абе вака брат.. Пушам трева и од оној аспект на себичност сум ЗА легализирање на истата.. Али што би било со сите крем фаци кај нас да ја има тревата по кафичи? Колку и да немаат пробано ќе земат ќе се залетаат.. На начинот на кој што пушат цигари по журки.. Не дека се пушачи него за да ги види раја.. А такви фаци без памет после ќе се залетаат и на многу повеќе.. Бројот на наркомани ќе се зголеми драстично и тоа ќе ти солат памет во веза со дрогата многу безвезни фаци.. Ќе ја напунат кисела вода од што се тешки идиоти.. Ти текнуе? Пошо така секој ќе може да проба трева, а вакви со мислења као - Пробав и отидов на лечење - само зашо на тој начин ги е*е психата на тоа дереџе и ќе испаднат.. Ова е СЕПАК Македонија и Балкан!Тоа што треба да се сфати е дека оваа ствар нема причина да не биде легална,бидејќи ионака секогаш имало и глупави луѓе без контрола,а имало и интелектуалци,па и едните и другите подеднакво се подложни на пороци,а и легалните и нелегалните пороци ги има во изобилство.
Зошто би ми направиле мене лично да сменам мислење со тоа што тие некои козји фаци ја конзумираат и солат памет наоколу?Нема потреба од такво размислување.Тоа влече една глупа психолошка позадина,демек "еве ние кои ја сфаќаме травата продолжуваме да ја пушиме и со тоа имаме ексклузивитет на неа".Не бе мило.Секој има право на неа,и секој има право да соли памет,ако има подложни луѓе на тоа.Пушам и пијам,со тоа не сум посебен.Пијат и кафанските газолежачи кои дркаат на некоја певаљка.Дали тоа мене треба да ми ја сруши перцепцијата кон алкохолот?Секако дека не.Тој е ист за сите и пак ги дава истите ефекти.Менталните бариери се ствараат на база на фрустрација или страв.Фрустрација во моменти кога би била легална и сељачааната би ја пушела,а страв сега,кога не е легална,и ја пушат помалку луѓе,а сељачааната се плаши од неа.Ако ние после легализација се исфрустрираме баш од тие моменти,ќе станеме исти како нив,ист момент како тој што нив им се случува сега,само во друга варијанта.Размисли.Абе вака брат.. Пушам трева и од оној аспект на себичност сум ЗА легализирање на истата.. Али што би било со сите крем фаци кај нас да ја има тревата по кафичи? Колку и да немаат пробано ќе земат ќе се залетаат.. На начинот на кој што пушат цигари по журки.. Не дека се пушачи него за да ги види раја.. А такви фаци без памет после ќе се залетаат и на многу повеќе.. Бројот на наркомани ќе се зголеми драстично и тоа ќе ти солат памет во веза со дрогата многу безвезни фаци.. Ќе ја напунат кисела вода од што се тешки идиоти.. Ти текнуе? Пошо така секој ќе може да проба трева, а вакви со мислења као - Пробав и отидов на лечење - само зашо на тој начин ги е*е психата на тоа дереџе и ќе испаднат.. Ова е СЕПАК Македонија и Балкан!
Абе другчие ми беше поентата..Зошто би ми направиле мене лично да сменам мислење со тоа што тие некои козји фаци ја конзумираат и солат памет наоколу?Нема потреба од такво размислување.Тоа влече една глупа психолошка позадина,демек "еве ние кои ја сфаќаме травата продолжуваме да ја пушиме и со тоа имаме ексклузивитет на неа".Не бе мило.Секој има право на неа,и секој има право да соли памет,ако има подложни луѓе на тоа.Пушам и пијам,со тоа не сум посебен.Пијат и кафанските газолежачи кои дркаат на некоја певаљка.Дали тоа мене треба да ми ја сруши перцепцијата кон алкохолот?Секако дека не.Тој е ист за сите и пак ги дава истите ефекти.Менталните бариери се ствараат на база на фрустрација или страв.Фрустрација во моменти кога би била легална и сељачааната би ја пушела,а страв сега,кога не е легална,и ја пушат помалку луѓе,а сељачааната се плаши од неа.Ако ние после легализација се исфрустрираме баш од тие моменти,ќе станеме исти како нив,ист момент како тој што нив им се случува сега,само во друга варијанта.Размисли.