Како се настанати ИКОНИТЕ?

• Креатор на темата Креатор на темата marjancho
  • Време на започнување Време на започнување
Ako ova prasanje e upateno za mene ke ti kazam vaka.
Dojdi za Veles i ke vidis kade odam OK.
JAs veruvam vo Svetoto pismo i veruvam deka e verodostojno i vo nego nema nikakva laga.
Marijanco vo stihot na Radost mnogu ubavo pisuva koj go rodil Gospod Isus hristos...patem toa e izvadok od Svetoto Pismo,vo koe sto ti veruvas,kako mozes da go poreknes toa????

Мaрјанчо, Unknown...Научете се да ја користите опцијата мулти-цитат...
ok:))))

Toa ne go osporuva blazenstvoto na Majkata Bozja.A kako ti go slusas i pazis Bozjoto slovo,ako ja rugas Taa koja go rodi Spasitelot na nasite dusi?[/quote

Od kade zakluci ti deka ja rugam majkata Bozja, a kako ti go dokazuvas toa deka e oostojna za slava.
Samoto toa sto e Majka na nasiot Gospod Isus Hristos ja pravi dostojna za slava....

Prvata ikona so likot na Gospoda Isusa Hrista zosto ne e spomnata vo Noviot Zavet koga sudenjeto i raspnuvanjeto na Isus e mnogu detalno opisano?
Pa kade vo ucebnicite po fizika koga se zboruva za Isak Njutn,e spomnata negovata dlaboka pocit kon semoznosta i mudrosta na Boga Tvorecot,pa zatoa sekogas koga vo negovo prisustvo ke se izgovorelo Bozjoto Ime,Njutn ja podignuval sapkata i pobozno se poklonuval?
Pa kade vo ucebnicite po biologija i sociologija,koga se zboruva za teorijata na Carls Darvin,e spomnato deka kon krajot na svojot zivot,istoimenata teorija ja pobiva?
Dali nekade vo dnevnite vesnici,i razlicnite emisii,koga pocina Bob Marli e spomnato deka pred svojata smrt toj se pokrstil?
Pa ne, se razbira,na masonerijata premnogu i smeta se vo vrska so Boga i zatoa preku svoite sili gi sokriva site fakti povrzani so edni od najgolemite filozofi,naucnici,umetnici koi preku dlabokoto navleguvanje vo naukata i vecnata potraga po ona vistinskoto,kako i sustinata na sekoe covecko postoenje,go otkrile Onoj koj im dal odgovor na najgolemata vistina....

Темата..Што е идолопоклонство ,а што се иконите?...е преместена во...Како се настанати ИКОНИТЕ..затоа што дискусијата комплетно се совпаѓа...

Mozda se sovpaga,ali vaka ne postoi dobar pregled na temata.Nema valjda nekoj da seta po 20strani,za da bara tema.Se potrudiv da ja napisam,a ti potrudi se da ja istaknes kako tema,a ne kako del od nekoja druga,kolku i da se slicni.Najdi nacin.......jas cekam

Da imaj strav od Bog a ne od Marija zs ona go rodi Isus kako covek a ne kako BOG.

Ako ova prasanje e upateno za mene ke ti kazam vaka.
Dojdi za Veles i ke vidis kade odam OK.
JAs veruvam vo Svetoto pismo i veruvam deka e verodostojno i vo nego nema nikakva laga.

-Onoj koj ima strav od Boga,ne ja navreduva Negovata majka.Ako tebe nekoj ti veli deka te pocituva,a sekoj den ja tepa tvojata majka,ne bi rekol bas deka ti se plasi ili najmalku deka te pocituva!
-Nema zosto da doagam,ne ni sakam.Ako sakas da odgovoris,kazi,nemora odma da mi gi davas predlozi,koi dobro mi se poznati.I na krajot na kraistata,ne e ni toa tolku vazno.....Po plodovite poznav
-I so sto ti,kako Hristijanin,ja iskazuvas verata?Kako ti se cistis od grevovite(ima ispoved,pricest?),kako ti ucevstvuvas vo Svetata Evharistija,koga ne vleguvas vo crkva,kako ti rastes,bez da citas duhovni knigi,pokraj Evangelieto?Kako ti se krstis?Ja pocituvas Svetata Troica,a dali se krtis vo Nejzinoto ime,ili pak i toa ti e idolopoklonstvo?Dali ti ja praktikuvas najvaznata Isusova molitva?I uste mnooooooooooogu drugi KAKO,ZOSTO I DALI......I na krajot,kako ti Go slavis Boga,vo zaednica na obicni luge,koi bez nikakvo poznavanje na duhovna literatura,davaat pogresni tolkuvanja na Svetoto pismo?Bidejki za da nekoj ja poseduva taa sposobnost,treba da poseduva cist um,da bide razumen,da posetuva Svet dar.....a kako moze edna gresna dusa(kako sto se i dusite na site nas)svoevolno,vrz osnova na svojata sueta,da go protolkuva Bozjiot zakon?

covekot ne razmisluva vo sliki, tuku vo poimi!!!!

Шалом!

ЈАс кога го замислувам таткоми, дедоми, ... ми доаѓа слика кога тој се смее пред моето духовно око, пред окото во моето срце!

Имаш и ти такво нешто или пак само поими се кај тебе?

поздрав

-Onoj koj ima strav od Boga,ne ja navreduva Negovata majka.Ako tebe nekoj ti veli deka te pocituva,a sekoj den ja tepa tvojata majka,ne bi rekol bas deka ti se plasi ili najmalku deka te pocituva!
-Nema zosto da doagam,ne ni sakam.Ako sakas da odgovoris,kazi,nemora odma da mi gi davas predlozi,koi dobro mi se poznati.I na krajot na kraistata,ne e ni toa tolku vazno.....Po plodovite poznav
-I so sto ti,kako Hristijanin,ja iskazuvas verata?Kako ti se cistis od grevovite(ima ispoved,pricest?),kako ti ucevstvuvas vo Svetata Evharistija,koga ne vleguvas vo crkva,kako ti rastes,bez da citas duhovni knigi,pokraj Evangelieto?Kako ti se krstis?Ja pocituvas Svetata Troica,a dali se krtis vo Nejzinoto ime,ili pak i toa ti e idolopoklonstvo?Dali ti ja praktikuvas najvaznata Isusova molitva?I uste mnooooooooooogu drugi KAKO,ZOSTO I DALI......I na krajot,kako ti Go slavis Boga,vo zaednica na obicni luge,koi bez nikakvo poznavanje na duhovna literatura,davaat pogresni tolkuvanja na Svetoto pismo?Bidejki za da nekoj ja poseduva taa sposobnost,treba da poseduva cist um,da bide razumen,da posetuva Svet dar.....a kako moze edna gresna dusa(kako sto se i dusite na site nas)svoevolno,vrz osnova na svojata sueta,da go protolkuva Bozjiot zakon?
Pa Bog raboti preku mene zosto Isus zivee vo mene.
Koj rekol deka ne vleguvam vo crkva koga lani rabotev vo izgradbata na crkva vo Veles.
Grevovite se zaboraveni koga se pokajav i Isus umre za mojte grevovi ednas zasekogas, a za drugite mu gi kazuvam nego preku molitva.

Pa Bog raboti preku mene zosto Isus zivee vo mene.
Koj rekol deka ne vleguvam vo crkva koga lani rabotev vo izgradbata na crkva vo Veles.
Grevovite se zaboraveni koga se pokajav i Isus umre za mojte grevovi ednas zasekogas, a za drugite mu gi kazuvam nego preku molitva.

-Kako zivee vo tebe,koga ne go primas Negovoto Telo i Sveta krv?Ti ja narusuvas zapovedtta koja Toj im ja dade na svetite ucenici....
"Primete,jadete,ova e Moeto telo koe za vas se prekrsuva,pravete go ova za moj spomen.Pijte od nea site,toa e Mojata krv na Noviot Zavet,koja se proleva za vas i za mnozina,za oprostuvanje na grevovite".....
Ova ti e najgolem dokaz deka Toj ednas se raspna za nas,no ne vo taa smisla "zasekogas".Koga nie so toa bi ostanale ocisteni do krajot na nasiot zivot,togas ne bi ni bila potrebna Krvta i Teloto za oprostuvanje na grevovite.
-Si se pokajal....vo red.....ispovedtta e plod na pokajanie,a pokajanie bez ispoved.....grevovite ne se razreseni
-Preku molitva....da,treba da prosime proska preku molitva..no.....Bog slusa zborovi kako ti velis deka se kaes,a nikade ne te gleda na ispoved....ne te gleda vo Negoviot hram.Ne dozvoluvas da gi razresi tvoite grevovi......
-Izgradba na Evangelska,Adventisticka ili druga crkva,samo ne Pravoslavna,neli?

-Kako zivee vo tebe,koga ne go primas Negovoto Telo i Sveta krv?Ti ja narusuvas zapovedtta koja Toj im ja dade na svetite ucenici....
"Primete,jadete,ova e Moeto telo koe za vas se prekrsuva,pravete go ova za moj spomen.Pijte od nea site,toa e Mojata krv na Noviot Zavet,koja se proleva za vas i za mnozina,za oprostuvanje na grevovite".....
Ova ti e najgolem dokaz deka Toj ednas se raspna za nas,no ne vo taa smisla "zasekogas".Koga nie so toa bi ostanale ocisteni do krajot na nasiot zivot,togas ne bi ni bila potrebna Krvta i Teloto za oprostuvanje na grevovite.
-Si se pokajal....vo red.....ispovedtta e plod na pokajanie,a pokajanie bez ispoved.....grevovite ne se razreseni
-Preku molitva....da,treba da prosime proska preku molitva..no.....Bog slusa zborovi kako ti velis deka se kaes,a nikade ne te gleda na ispoved....ne te gleda vo Negoviot hram.Ne dozvoluvas da gi razresi tvoite grevovi......
-Izgradba na Evangelska,Adventisticka ili druga crkva,samo ne Pravoslavna,neli?
A na kogo treba da se ispovedam????

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom