Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
Затоа што е тотално непотребна глупост, од која немам апсолутно никаков ќар?:toe:

ја колку шо знам ни цигарите не се паметна работа. whats the ќар во цигарите?

ја колку шо знам ни цигарите не се паметна работа. whats the ќар во цигарите?
Не се, нормално. Ама!

1. После испушена цигара не се смеам како идиот.
2. После испушена цигара не ме маваат бедови.
3. После испушена цигара си останувам истата, без никакви промени во расположение.

Не спомнувај тука цигари, има многу теми на кои радо би дискутирала со тебе за зависноста од таков тип.:)

1.Дали ке те маваат бедови тоа е индивидуално. Никад не ме мавнало бед мене.
2.Поентата е да се смееш, затоа не ја гледам поентата во пушењето цигари, после кои остануваш ист, сериозен, само со поише катран у себе.
3.Не ти чинат споредбиве.

Не се, нормално. Ама!

1. После испушена цигара не се смеам како идиот.
2. После испушена цигара не ме маваат бедови.
3. После испушена цигара си останувам истата, без никакви промени во расположение.

Не спомнувај тука цигари, има многу теми на кои радо би дискутирала со тебе за зависноста од таков тип.:)
Да но од марихуана не се добива рак јас како што знам. Марихуаната не се конзумира секојдневно-самиот факт што е легализирана во една од западните земјо членки на европската унија зборува само за себе.
Плус сите знаеме дека Холандија во погледите секогаш била полоберална и понапредна барем бо животен стил.

1.Дали ке те маваат бедови тоа е индивидуално. Никад не ме мавнало бед мене.
2.Поентата е да се смееш, затоа не ја гледам поентата во пушењето цигари, после кои остануваш ист, сериозен, само со поише катран у себе.
3.Не ти чинат споредбиве.
Не си пушач де, затоа не сфаќаш. Тотално ми се на место споредбите. Со цигарите барем мозокот ми е на место.:)

Не си пушач де, затоа не сфаќаш. Тотално ми се на место споредбите.

ХАхахаха, значи, мислам дека е подобро да отвориме тема за зависности од цигари, и како влијаат тие на здравјето. Мозокот ти е на место, ама плуќата незнам :)

Фино е да си против травата, ама според мене твоиве причини се поише индивидуални, и тоа дека ти не се осеќаш убо на трава.
Како и да е, секој со свој ум. Кој сака и кокаин нека зима, немам и не осеќам потреба да го осудувам.

Не си пушач де, затоа не сфаќаш. Тотално ми се на место споредбите. Со цигарите барем мозокот ми е на место.:)
Пушач сум и тоа страствен тоа е проблемот, баш затоа пишав:).
Поентата ми е дека се е релативно во овој поглед. Дали може некој одговоро да каже дека ако пушиш марихуана секој ден е поштетно од пиење алкохол секој ден.
Да од марче стануваш поспор, концетрацијата ја губиш, итн ги знаеме последиците. Но од алкохол добијаш шо би рекол Мила паника цироза на јетра, внатрешните органи ти се уништуваат, стануваш поагресивен. Од цигарите сите ги знаеме последиците. За марихуаната се мисли лошо затоа што е табу тема исто како што ние кога растевем сексот беше табу ама па види ги сека основците што прават.
Се надевам ја разбираш целта на муабетов.

A zasto i u UK e degradirana kaznivost u tip C prekrshok travata ?

UK edna od najkonzervativnite zemji na EU ??

a od druga strana pokrenaa kampanja protiv pusenje do koska plus poskapea cigarite i se okolu 6 funti kutija 600 denari ?

Treba da se najde preodno resenie da se zabrani na neiskusnite pod 25 godini da koristat koj e postar ke znae da se spravi so toa

ХАхахаха, значи, мислам дека е подобро да отвориме тема за зависности од цигари, и како влијаат тие на здравјето. Мозокот ти е на место, ама плуќата незнам :)

Фино е да си против травата, ама според мене твоиве причини се поише индивидуални, и тоа дека ти не се осеќаш убо на трава.
Како и да е, секој со свој ум. Кој сака и кокаин нека зима, немам и не осеќам потреба да го осудувам.
Гижо, за разлика од тебе (според постов), јас секогаш се водам од индивидуалните причини. Што ми значат мене рекла казала муабети ако тоа не сум го осетила на своја кожа? Како можам да кажам дека нешто е срање ако не сум го пробала?:)

Значи имам пробано неколку пати, и ништо убаво не видов, освен смеење. Немам задоволство, сметам дека сум направила глупост, свесна сум дека штети=осудувам марихуана.

Is it clear now hun?:coolpush:

За неискусните не е марихуаната. За тие што незнаат да ја контролираат. А и за оние кои мислат дека е топ под дејство, и кои мислат дека секој ден е топ да си под дејство, што уствари те залажува и после ќе прејдат на потешко од марихуана, пошо нема да ги фаќа од 10 двојки... :) :)
А за филингот, епа филингот е топ ако знаеш да го контролираш, а кога она ќе почне да те контролира е ондак е лошо.

Значи секојдневно пушење НЕ, рекреативно се прифаќа, исто као пиењето, сакаш да се очукаш некој викенд и се очукуваш и со мара исто, сакаш да искулираш еден викенд и кулираш.

А у Холандија шо е легализирана, тоа незначи дека моеш да зимаш колку сакаш, гарант има лимит, пр. еден кец дневно за 1 чоек. :pos:

Rak od marihuana ne se dobiva, jetra i ostanati sranja ne se unistuvaat, plukata ne ti e gasna komora, ne e zavisnost.. Ne vikam deka stanuvas pozdrav ako duvas ali sugirno ne e otrov za gluvci.. Da bese tolku opasna ko sto nekoi faci ja praat nemase nigde da bide legalizirana.. I ke bese BAS TABU TEMA.

За неискусните не е марихуаната. За тие што незнаат да ја контролираат. А и за оние кои мислат дека е топ под дејство, и кои мислат дека секој ден е топ да си под дејство, што уствари те залажува и после ќе прејдат на потешко од марихуана, пошо нема да ги фаќа од 10 двојки... :) :)
А за филингот, епа филингот е топ ако знаеш да го контролираш, а кога она ќе почне да те контролира е ондак е лошо.

Значи секојдневно пушење НЕ, рекреативно се прифаќа, исто као пиењето, сакаш да се очукаш некој викенд и се очукуваш и со мара исто, сакаш да искулираш еден викенд и кулираш.

А у Холандија шо е легализирана, тоа незначи дека моеш да зимаш колку сакаш, гарант има лимит, пр. еден кец дневно за 1 чоек. :pos:

Nope.. Bar pred 3 godini nemalo limit :pos2: Valjda i sega nema.. Zaso da ima koga pusacite na grass nikomu ne mu smetaat tamu?

Nope.. Bar pred 3 godini nemalo limit :pos2: Valjda i sega nema.. Zaso da ima koga pusacite na grass nikomu ne mu smetaat tamu?
Ноуп има лимит, за лицата мислам дека беше од 18 до 21 така нешто беше. За постарите нема лимит. Ама и да пречекориш лимит казната е на пример да несмееш дакупуваш две недели на пример, значи не идеш у ќорка.

Ke smenis caffe shop ako ti daat kazna da ne kupues 2 nedeli :pos2:

Супер кажано.Ако не знаеш да го возиш филмот,тогаш ке ти биде тешко,ке ти се поврака и слично.Но тоа обично се случува првите неколку пати.После тоа полека почнуваш да го контролираш и почнува вистинското задоволство.
За Скулгрл:Викаш дека имаш пробано неколку пати и дека си сватила дека можеш да се смееш само и ништо повеке.Ваљда имам поголемо искуство од тебе во тоа и ти кажувам дека кога еднаш ке го исконтролираш филмот,ке почнеш полека да го осекаш балансот во твоето тело,да си ја спознаеш анатомијата и да ја доживееш на начин за кој не си ни сонувала.Сепак твое право е што ке правиш,ја само ти кажувам лични искуства,кои никој неможе да ги порекне....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom