Очекувам утре Ферги да изведе позатворена формација со засилена средина, во која би играл Сколс за да донесе на искуство, Гигс не верувам дека ќе биде во прв тим, најверојатно Парк. Остатокот претпоставувам ќе биде дополнет со Керик и Андерсон за да има повеќе борбеност на средината.
Јас не верувам дека би била позатворена формација утре. Подсетете се на старото добро познато правило дека
нападот е најдобра одбрана. Нормално дека не мораме да се силиме, но во никој случај класично бранење. Во првиот натпревар беа изоставени од стратните 11 мина и Сколс и Гигс. Не беше тоа случајно, и можно е и утре да не играат. Најверојатната причина е тоа што Арсенал е претежно млада екипа, па Ферги оди на помлади играчи во средината кои ќе можат да парираат со својата физичка енергија и борбеност. Добро е што сите играчи се на располагање па може Ферги да си прави комбинации. Јас вообичаено се плашам само од лоша среќа или лош ден, затоа што немам причина да се сомневам во квалитетот на екипата. Но, незнам зошто, овој пат го немам тој страв и мислам дека не само што ќе се пласираме во финалето туку и дека ќе победиме. Од арсенал изјавуваат дека за да го победат Јунајтед, треба да го одиграат утре најдобриот натпревар во оваа сезона. Јас мислам дека доколку на Манчестер не му се случи "
лош ден и лоша среќа", џабе ќе му биди тој нивни "
најдобар натпревар во сезоната". Се разбира никој не гарантира дека тоа ќе се случи баш утре. Очекувам и Бербатов (желката) да почне од клупата, бидејќи Тевез е многу поборбен и повеќе трча, а тоа е она што ќе ни биде потребно против младите момчиња на Арсенал. Нема потреба Руни да биде резерва, тој ни е потребен иако воопшто не одмори во изминатите натпревари. Мора да се научи и мислам дека полека се учи да биде претпазлив со фаулирањето или приговорите кои носат крартони, неиграње и проблеми за клубот. Се надевам дека Фединанд е комплетно фит и дека нема некој полесен дуел да ја (не дај боже) обнови повредата. Најважно е од се, тој и Видиќ да немаат лош ден. Мислам дека ќе доминираме на средината и дека ќе имаме простор за напаѓање бидејќи Арсенал мора одма да започне да напаѓа, затоа што сигурно има сватено дека нема време, особено ако Манчестер постигне гол. Како и да е ќе биде прекрасен натпревар, празник за очите, рај за душата и огромно задоволство на сите фанови на Манчестер Јунајтед.
С Р Е Ќ Н О !