Роналдо: Јас сум најдобар
Португалскиот интернационалец има огромна самодоверба и вели дека тој треба да ја добие Златната Топка по инзворедната ланска сезона со Манчестер Јунајтед
Престижната индивидуална награда ќе биде доделена на 2 декември во Парис, и Роналдо неможе да дочека сонот да стане реалност. Откако лани ја освои Премиер Лигата и Лигата на Шампионите, Роналдо вели дека целосно заслужува да го подигне значајниот трофеј во престолнината на Парис.
Запрашан за тоа тој да ја освои Златната Топка, Роналдо за L’Equipe рече“Можам да увидам дека јас сум најлогичниот избор, тое е она во што јас верувам.”
“Но не сум јас тој што гласа. Јас мислам само на мене и воопшто не се грижам за останатите ривали.”
“Се она што направив во минатата сезона, помина добро, успеав да постигнам инзворедна сезона.”
“Имам некои предизвикувачи, но тој којшто треба да ја добие оваа награда е оној што одиграл најдобро во текот на сезоната.”
“Морам да кажам дека покажав голема константност, ја освои Премиер Лигата и Лигата на Шампионите.”
“Притоа бев најдобар стрелец во Европа и постигнав најмногу погодоци во Лигата на Шампионите.”