elencesrce
Love Is In The Air!
- Член од
- 10 јануари 2008
- Мислења
- 95
- Поени од реакции
- 2
Не си компетентна да коментираш за вакви теми, сепак имаш 14 :helou:
А ти си компетентен со твоите 20год.?? Не кажувај нешто што немаш видено плс.
Не си компетентна да коментираш за вакви теми, сепак имаш 14 :helou:
Најголема негативна забелешка на овој проект ми е тоа што во целото наше училиште инсталираа wired network, а секој компјутер има wireless NIC...што значи дека доволен е еден wireless router за сите компјутери да бидат поврзани во мрежа, и да имаат интернет, a wired network от е инсталиран без никаква причина, и нема потреба од него.
Дали учи во Охрид Гимназија или Бихачка на некој начин е исто. Во Охрид Гимназијата е претворена во плевна, така да, во право се, не ви требаат таму компјутери, вие сте дивјаци. (без навреди и секоја чест на исклучоците)Да знаеш само колку бедно изгледа од страна ова твоја универзална реплика, која ја упатуваш скоро на секој твој соговорник, па чак и на 14 годишни ученици, кои директно ги засега проблематиката за која се дискутира.
Ама најверојатно и не знаеш друго нешто поразлично да кажеш, па веќе никој и не ти замерува.
realen vo pravo si zosto mora sekoj komentar da bide ispolitiziran pa duri i komentarot na edno 14 godisno devojce...pa dobro be luge moze li na forumov barem za nesto da se dskutira bez lugeto vednas da se etiketiraat samo zaradi toa sto imaat poinakvo razmisluvanje od vaseto ili zatoa sto ne vi se dopaga nevniot komentar:smir:Да знаеш само колку бедно изгледа од страна ова твоја универзална реплика, која ја упатуваш скоро на секој твој соговорник, па чак и на 14 годишни ученици, кои директно ги засега проблематиката за која се дискутира.
Ама најверојатно и не знаеш друго нешто поразлично да кажеш, па веќе никој и не ти замерува.
Во нашето школо имаме сервер. Но затоа што со поранешните компјутери немаше потреба да го употребуваме ( имавме само околу 50 компјутери низ целото школо, т.е. во кабинетите по информатика, по техничко цртање, по физика и за училишната администрација, но сите не беа поврзани на интернет, а тие што беа најверојатно беа приклучени со свичеви на wired портовите од wirelles router от.. ). Што значи дека технички, не е потребна wired инсталација за останатите 800 ( т.е. поделено со 8, 100 ) компјутери, и ако некој сакаше да не се трошат средства без потреба, немораше да се трошат.Сепак ако рутерот е поставен како Сервер не може да издржи повеќе од 10 компјутери закачени на него,ќе почне гадно да ебава, timed out Ќе праи на секои 2 секунди, а ако како сервер е компјутер тогаш би можело, баш ќе видам како е кај нас
Чујал ли си за дијалект? .. Очигледно не.. па лафаш тукаНа Бугарски зборуваш???
Па и јас учам па мене таман ми е и шо сеаај ако гледме така и ти не си компетентен,сепак јас требит да учам во такви услови,јас знам како е,ти не....
kolku so gledam,ti si edninstve ovde so mu se pogodeni uslovite,novi klupi,pojke mesto),kaj nas ostanatite niso ne e smeneto,samo gi bapnale kompjuterite na klupi stari 20 godini so sekoj moment ti se cinit deka ke se raspadnetПа и јас учам па мене таман ми е и шо сеа
Еве што се случува во Охрид, во твојата гимназија. Вас треба да ви донесат машини за куцање, не компјутери.kolku so gledam,ti si edninstve ovde so mu se pogodeni uslovite,novi klupi,pojke mesto),kaj nas ostanatite niso ne e smeneto,samo gi bapnale kompjuterite na klupi stari 20 godini so sekoj moment ti se cinit deka ke se raspadnet
izvinete za latinicava,iam problemi,nemozam da namestam kirilica
Јас зборувам одлично на неколку дијалекти, ама на овој форум зборувам литературно.Чујал ли си за дијалект? .. Очигледно не.. па лафаш тука
Еве што се случува во Охрид, во твојата гимназија. Вас треба да ви донесат машини за куцање, не компјутери.
Да направеа вака во Економското Бети ќе ги шутнеше како партали, ама го нашле Тони да го заебаваат.
Па уште на вакви дивјаци интернет, алоооооооо...
Јас зборувам одлично на неколку дијалекти, ама на овој форум зборувам литературно.
Кажи ми што е тој крив кога има вакви дивјаци по гимназијата. И тоа деца на влијателни луѓе во градот. И јас мислев дека ги избркале, ама другари од Охрид ми кажаа поинаку. И не верувам дека се поединци, како што глеам цел клас се смее, а професорот е немоќен со вакви ученици.брани го ти економски,ок. Ги избркаја одма,а на местото на Тони дојде нов професор.За 2 будали сите да страдет....:nenene:
Кажи ми што е тој крив кога има вакви дивјаци по гимназијата. И тоа деца на влијателни луѓе во градот. И јас мислев дека ги избркале, ама другари од Охрид ми кажаа поинаку. И не верувам дека се поединци, како што глеам цел клас се смее, а професорот е немоќен со вакви ученици.
BTW, он топик, интернет имаше во кабинетите по информатика уште кога бев јас средно, пред 4 години и ако нема, кај и да е ќе стават. А исто така признавам дека треба да се менуваат многу работи, клупи и слични ствари, ама мора од нешто да се почне, можеби е погрешно тоа што почнаа со компјутери, ама кај и да е ќе се средат и се ќе биде како што посакуваат средношколците. И нема логика да им се дозволи пристап на сите интернет страници, може да се ограничува пристапот само на оние страници кои се потребни во моментот. А тоа што компјутерите имаат Ubuntu воопшто не е лошо затоа што на тој начин многу ученици ќе се запознаат со поволностите кои ги носи Linux-от т.е. голема безбедност и тоа што е free open source. Open Office-от што оди со Linux-от е многу сличен на Microsoft Office-от и има се што е потребно за школување и канцелариско работење.
Патем да ве прашам нешто, вие да не очекувавте на комјутерите да имате MAC OS X???