Компјутер пред секое дете! - Што испадна на крајот?

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
е сеа ме изнасмеа....професорка која имат 24 години го креват глувчено во воздух и го мрдат лево-десно и ни велит деца,абе зш не се мрдат ова на компјутеров, е обучена?:tapp:

некој рече дека некој имал профит од ова....нормално,кај нас од све некој прајт профит.
ние се најдовме најпаметни од цел свет,ај ќе воведиме компјутери во учлиштата...нас професорон по историја ни кажвеше дека во америка го имало овај проект,ама го укинале после неколку години,пошо виделе дека децата заборајле да пишет и не знаеле таблица множење.... :uvo:

можда Агора ќе се бунит,зш мислам дека е во училипте за информатика и сваќам дека ви се потребни,ама нас,останативе...:nenene:
Види прво колку години имаш па после коментирај. Јас не кажав за сите школи туку за средното Економско во Охрид.

хаха ме изнасмеа дојди баш да видиш колку неоправдани имам. Ете ми ставија компјутер а што добивме ние со тоа јас тоа прашав? Што со тоа дека ги донесоа комп. еве донесовме комп. па сеа нека стојат за украс мислиш дека некогаш ке ги уклучат? Јас сакам да имаме компјутери зошто да не 21век сме ама не да ни носат некакви кинески што нив сигурно му биле за во ѓубре. Патем мониторите се ставени на клупи од пред 30год. цели се нишаат и пола од нив се искршени секој се плаши да не му падни мониторот а за училиштата подобро да не се ни зборува. Значи муабетот ми беше ако мислиш да правиш нешто прави го како што треба значи прво требаше да се средат уцилиштата па потоа да се донесат нови клупи и на крај да се наместат компјутерите!!!!
Кинески компјутери??? Сакаш да кажиш дека ти имаш подобар компјутер дома? Отвори го компјутерот и внатре се ти е Маде ин Чајна и Маде ин Тајван.
А нешто и за претходниот пост. Убави се казните од 50 евра за фрлање, не знам кај живееш, но во Аеродром има корпи за ѓубре на секој чекор.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.001
Поени од реакции
12.604
Види прво колку години имаш па после коментирај. Јас не кажав за сите школи туку за средното Економско во Охрид.

Кинески компјутери??? Сакаш да кажиш дека ти имаш подобар компјутер дома? Отвори го компјутерот и внатре се ти е Маде ин Чајна и Маде ин Тајван.
А нешто и за претходниот пост. Убави се казните од 50 евра за фрлање, не знам кај живееш, но во Аеродром има корпи за ѓубре на секој чекор.
прва сум иначе гимназија...а ова е истата професорка шо предават и економски....во охрид иначе живеам...ако не свати досега

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Ова со компјутериве е жими куров што направија, коа професорите врска немат од животот

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Вистинската компјутеризација на училиштата ќе стигне со новата генерација на компјутери по 4 години,кога еден лаптоп со 14 инчен монитор ќе биде тежок еден килограм и ќе чини максимум 100 евра,а ќе ги задоволува сите потреби на децата до 18 години.Лесна сума за множење па да нема махинации со крадењето пари на тендери,но најверојатно за тоа ќе треба некоја идна влада да се консултира со вистински експерти за просторно,софтверско и хардверско планирање,а не некои “галички налбати“.:toe:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
прва сум иначе гимназија...а ова е истата професорка шо предават и економски....во охрид иначе живеам...ако не свати досега
Јас учев во Охрид пред три години, така да таа не предавала во мое време... Не прави инает само ок.

elencesrce

Love Is In The Air!
Член од
10 јануари 2008
Мислења
95
Поени од реакции
2

Aj bash dojdi da vidis koj e podobar dali mojov doma ili toj sto ni e na skolo vazi? Btw vie Skopje drzava ste ne si mozime so vas jas zboruvav opsto za vo drzavava deka nema korpi za gjubre ti ako nemas mrdnato od sk to e dr rabota :wink:

Член од
12 септември 2008
Мислења
359
Поени од реакции
4
Во 2001 година имаше една војна и на многу луѓе им беа разрушени домовите, многу луѓе избегаа од родните краиште, многу луѓе загинаа, многу мајки се завија во црно. Ако не си знаел.. Или не сакаш да знаеш, сепак подобро е нели??
не е подобро не реков дека подобро!!!!!!!:nenene:

BTW Од овој пост ми дојде една мисла..
Знаете ли дека во училиштата се казнуваат оние кои што со никаква намера бутнале нешто или сјебале..
Се мислам што ќе се случи ако на сред час работиш на компјутер и ти се сјебе глувчето..
Ќе мора да го платиш
:toe:
е ке мора да го платиш:toe:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
Aj bash dojdi da vidis koj e podobar dali mojov doma ili toj sto ni e na skolo vazi? Btw vie Skopje drzava ste ne si mozime so vas jas zboruvav opsto za vo drzavava deka nema korpi za gjubre ti ako nemas mrdnato od sk to e dr rabota :wink:
Не сум од Скопје, сега живеам во Скопје. Секаде има корпи, само што постојат несовесни граѓани и ги кршат тој е друг проблем. Можеби твојот компјутер е подобар од тие компјутери, ама тука станува збор за 100.000 компјутери. И ти рече дека се кинеска роба, ај те молам отвори го компјутерот, ти гарантирам дека се е Made in Чајна или Тајван.

elencesrce

Love Is In The Air!
Член од
10 јануари 2008
Мислења
95
Поени од реакции
2
Не сум од Скопје, сега живеам во Скопје. Секаде има корпи, само што постојат несовесни граѓани и ги кршат тој е друг проблем. Можеби твојот компјутер е подобар од тие компјутери, ама тука станува збор за 100.000 компјутери. И ти рече дека се кинеска роба, ај те молам отвори го компјутерот, ти гарантирам дека се е Made in Чајна или Тајван.

Па пишува на нив дека се кинески ај дојди баш кај мене заедно ке го отвориме компјутерот и да видиме дали и мојот комп. е ист како и тие таму што пишува дека се кинески важи?:pos2:

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Па пишува на нив дека се кинески ај дојди баш кај мене заедно ке го отвориме компјутерот и да видиме дали и мојот комп. е ист како и тие таму што пишува дека се кинески важи?:pos2:
ako ne te bendisuvaat so ne go zemis domasniot pc i ne go odneses na skolo, a popatno i fotelja zemi zaso stolceto te zaebava,,i od klasot isteraj gi ti so te nerviraat zemi donesi gi drugarkite od malo tamo, mesto ucitelkata vikni ja majkati da ti predava..itn itn. c c c nejziniot pc bil pojak od skolskite ajdeeeee bati muabtot..ccccc

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Повторно прашувам,
каква врска има земјата на производство?
И твојот компјутер, и тие во школо, имаат гаранција од 3 години, без разлика каде се произведени, нели?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Еленче срце душо, тебе компјутерот во школо ти треба за играње или за учење, ако имаш забелешки за школските компјутери од аспект на тоа дали функционираат, дали има наставни материјали за нив, дали се наставниците спремни да ги користат....... во ред, критикувај, а компјутер со врвни перфоманси за безделничење, тоа дома барај ако можеш да си дозволиш таков.

Член од
12 септември 2008
Мислења
359
Поени од реакции
4
се разбира дека неможат да бидат исти компјутерите што ги имаме дома и што се во школо:tapp:

demmian

Попиванов
Член од
9 јули 2008
Мислења
1.613
Поени од реакции
53
Најмногу ме нервираат нашиве заспани политичари,кои ќе започнат една работа,а не ја довршуваат до крај.Можеби донесле компјутери,ама има ли интернет?А,компјутер без нет,ти е како риба без вода.А бе само мачкање на очи ништо друго покорисно.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
Најмногу ме нервираат нашиве заспани политичари,кои ќе започнат една работа,а не ја довршуваат до крај.Можеби донесле компјутери,ама има ли интернет?А,компјутер без нет,ти е како риба без вода.А бе само мачкање на очи ништо друго покорисно.
Како немале, имаат и интернет, барем така јас разбрав :) Ама со ограничен пристап, т.е. има страни на кои не можеш да влезеш :)

Kajgana Shop

На врв Bottom