Dr_ViRuS
DarkSide with green light
- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 1.076
- Поени од реакции
- 29
Majka ми е наставничка да Работи на Линукс не е пречи дури и е плесноплус работат на Линукс
Татко ми е доктор да работи на Линукс не му пречи.
Значи и двајцата се водат како "jавана Администрација" , a знаат да работат на компјутер.
Ни една професорка по информатика која ми предаваше до средно и средно Образование незнаеше да работи на Линукс. :pos2:
Владата ти пружи да се образуваш за разликата од другата која склучи штетен договор со Мајкрософт во корист на Семос ( семос не е на Грујо)
Или ти како толку спосбоден дали би пресметал колку ќе чинат лиценците за да се Стави Виста на секоја машина.
Кога сме овде со мубетот каде се донацииите на Мајкрософт кој ни ги вети БУчко и Рада?
И така за по не информираните во образованието не цел да се нучат комерцијални пакети туку логиката на работа, а со Виста тоа не се учи.
Тоа тие како да учиш да собираш задачи на Касио калкулатор ,а со молив да не знаеш да собираш.
И сега најбитното колку е популизам државата да се развива технолошки тешко ни се пише Македонците ќе станат попаметни несопосбните политчари нема да се во мода:pos2:
П.С
Тие наставници зимат пари за да едуцираат деца, а ако тие не се едуцирани некој ги спречил во тоа .
Не сум крив јас што полвина од нив немат видено што прикажува мониторот на компјутерот а ми држат лекции за автоматизација на производството
Инстлациите во школите тревало некој до сега да ги направи ,зарем не?