Дали вечерате?

Член од
25 мај 2008
Мислења
547
Поени од реакции
14
Вечерам... Но зависи ако сум ручал покасно тогаш не вечерам али у принцип вечерам, но секако некоја лесна храна.:toe:

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Немам појма.
Биоритамов ми е толку зезнат што не знам кога доручкувам, кога ручам, кога вечерам.
Најчесто јадам по 2 пати на денот, со околу 6-8 саата разлика во оброците. Некогаш и трет пат, ако се погоди, па веројатно во тие случаи се рачуна како вечера. :icon_lol:

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.721
Поени од реакции
13.445
Па...не дека никогаш немам вечерено, но кога ќе си ставам некој ред во исхраната (кога, колку и што ќе јадам), тогаш не вечерам, освен овошје нешто.
И овошјето е вид исхрана. Битно не легнуваш со празен стомак.

Кога е во прашање на храната имам распоред. Значи никогаш ама баш никогаш не легнувам со празен стомак - искуство од предтоа кога не вечерав следното сабајле бев гладен и ми се рушеше целиот (да го речам) ред за исхрана. А со тоа почнува и лажењето на сопствениот организам - го залажувам со мали меѓуоброци кои после тоа растат и растат (Нормално треба самоконтрола тука). Така да сега ако не сум гладен сепак си праваам некоја салата или овошје за вечера. Го одржувам тој баланс колку толку на три оброци дневно.

T

the Carpenter

Гостин
Нормално. Кога не вечерав се познавав физички, а од кога вечерам уште повеќе

За 8 месеци 24 килограми накачив..

Деца..вечерајте, обилно

Alien®

Finally founded...in love...
Член од
3 февруари 2008
Мислења
162
Поени од реакции
5
Се разбира дека вечерам. Јадам околу 21 часот, потоа накај 23 и уште еднаш пред да си легнам, околу 3...не можам да спијам гладен...

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Вечерам цел распуст и ка стока сум се напраел

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
па вечерам скоро секогаш

само во последно време ми се изместени одброциве и некогаш навечер ми е ручек:nesum:

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Уште да не вечерам и да почнам да припаѓам по улица.
Често ме фаќа мрза да си правам за јадење навечер, ама во такви моменти само ми текнува на состојбата во која бев кога еднаш си реков “Ма, што морам да јадам?“ и одма си го фаќам патот под нозе до кујна.:)

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Да вечерам. Во два во три саат, по полноќ....пола пита до пита бурек, тазе леб од фурна со свашта во него....што ми дојде:)

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
вечерам скоро секогаш околу 21 часот а кога одам во град тогаш јадам и по полноќ:toe:

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.911
Поени од реакции
23.010
Вечерам како не,секогаш накај 11 или 12 часот

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Обожавам навечер си седам пред компјутер и си јадам нешто. :pipi: Па некогаш кога ќе идам од излегување си купувам чипс, кроасан и едвај чекам дома пред компјутер да седнам и да си грицкам. Лошо, а треба да одбегнувам да јадам навечер. Ама седам до доцна и не можам да издржам да ми цвичат цревата:pipi: Мада последнава недела се контролирам, не јадам навечер, освен соленки, соја или јаболко. Се надевам ќе продолжам.

Б

БејбиГрл

Гостин
Јадам секогаш кога ќе ми се пријаде. И како може да нејадам после 20 часот коа станувам во 15-16...и баш тогаш вечерта имам најголем апетит. Навечер обично јадам нездрава храна, знам дека не е убаво ама тоа е :)

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.858
Поени од реакции
5.708
ДА :pos: и тоа штом почувствувам потреба без разлика дали е 19:00, 24:00 или 3:00, 4:00 по полноќ значи гладен не можам да легнам :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom