rossonerka
too good to be true
- Член од
- 8 октомври 2007
- Мислења
- 6.081
- Поени од реакции
- 889
Дали практикувате да вечерате?
Многумина вечерата ја прескокнуваат под изговор нели дека јадењето во вечерните часови му штети на организмот.
Постојано слушам како па јас не јадам после 20 часот, или јас не внесувам храна освен овошје после 19 часот и слично.
Што е со вас? Дали ви се случувува да јадете доцна навечер? Ви се случува ли да внесете оброк пред спиење?
Нормално дека не е многу убаво да јадеме пред спиење, желудникот ја нема преработено храната и во текот на ноќта може да имаме проблеми.
Но од друга страна па зар е добро цревата да ми шкрипат цела ноќ?![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Јас ако сум гладна обавезно вечерам. Ако треба и пред спиење ќе јадам ако сум гладна. Така да јас не погледнувам во саатот колку е часот и дали смејам да јадам или не![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Многумина вечерата ја прескокнуваат под изговор нели дека јадењето во вечерните часови му штети на организмот.
Постојано слушам како па јас не јадам после 20 часот, или јас не внесувам храна освен овошје после 19 часот и слично.
Што е со вас? Дали ви се случувува да јадете доцна навечер? Ви се случува ли да внесете оброк пред спиење?
Нормално дека не е многу убаво да јадеме пред спиење, желудникот ја нема преработено храната и во текот на ноќта може да имаме проблеми.
Но од друга страна па зар е добро цревата да ми шкрипат цела ноќ?
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Јас ако сум гладна обавезно вечерам. Ако треба и пред спиење ќе јадам ако сум гладна. Така да јас не погледнувам во саатот колку е часот и дали смејам да јадам или не
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)