Демек раскол во Србија - политиката на СРС према Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

fmi

KOlku Makedonci ima vo BUgarija i kolku Makedonski crkvi ima vo Bugarija ????

ne filozofiraj ...

temata e raskol u SRS i stavovi nivni ...a posto mene Sheshelj mi diktira non stop ja go zastapuvam preku polnomosno koga ne e pokraj monitor u HAG... ti koja stranka si ? Ja sum lud ti si zbunet sakas da igrame ponataka ???

PS SRS e srpska radikalna stranka

5071 во 2001 година.Не е признаена МПЦ от другите православни цркви за да има црква.Само да подчертаja дека МПЦ не се признава заштото ГПЦ и СПЦ не са согласни.
Интересно ми е шо обшто има това со темата?
Брже заборави како Шешел ревеше по плоштадите против МК?

SPC ne odlucuva za toa ... znaci i Vie nemate crkva Makedonska i vikas ima samo 5100 Makedonci interesno...al ok sta je tu je . Ako i ti ( Bugarija ) ne im davas crkva so koe pravo se meshash ja da im dadam crkva u Srbija ( Srbija ) ???? daj im ti i priznaj im nad 200 000 Makedonci u Pirin ja ke im izgradam crkvi od Vranje do Beograd na sekoi 5 km ...

Stavot na radikalite se kanalizira preku mojata tastatura .. pa ete da se razjasnime nekoi raboti so Makedoncite ete toa e temata .

Za revenjeto pojasniv prethodno

fmi kolku Makedonski crkvi ima vo Bugarija i kolku Makedonci ima vo Pirinska Makedonija ????

U Srbija ima edvaj 5000 kaj vas kako e ?

Ti li najde da zborish ajd :kesa:

A za mali Ante toa so kvotite ne e tocno i ne vazi za Srbite , vazi samo za Albancite a posebno ne vazi za vrabotuvanje ... Posto neli ima samo 50 000 Srbi kako tie ke vlezat proporcionalno ? Na 2 000 000 toa e kkolku posto ? 2,5 % znaci da se vraboti moze ako oglasot ima 100 rabotnika 2,5 % ke bidat Srbi ama toa u praksa ne deluva i molim te ne mackaj ochi.

U Srbija nema nacionalnosti u ustav site se isti i nema kvoti za nisto sea da ne teba za 5 000 da se napraat kvoti mozda ????

na 8 000 000 znaes kolku e 5000 luge ????

I daj prekini so nonsensi ne se praaj pameten ne ti ide

Јебига сепак ти одговара да замижуваш пред суровата македонска реалност.Секако дека изгледа дека ова важи само за Албанците, али јебига кога ги направија 25% ќе зимаат најголем дел од колачот.Но покрај нив се и останатите малцинства Турци, Роми, Срби, Власи и Бошњаци кои си ќаруваат според процентот колку се застапени.

Srbite ( SRS ) gi napravija 25 % Albanci u Makedonija ?????

Ajde kako be toa im gi bushea kurtonite na Fatmir i Idriz ... se so cel da ja unistat Makedonija neli...genijalen plan ...u sekoja trafika zivee po eden losh Srbin koj so spenagla bushi kurtoni na Albancite i se smee pod brk a ????

Srbite ( SRS ) im dadoa drzavjanstva ili Makedoncite ???? Dojde Sheshelj i otide u MVR i im gi davashe na angro pasoshite ili i tamu rabotat loshite Srbi a ???

Abe do koga demagogii i hipokrizija za sve sto ne ti e ok u drzavata Srbite se dezurni krivci neli ?

Ima li bre kraj na tvoite gluposti ajd razbiram dete si , ti steti hlorot ama do volku me iznenaduesh . samo sirite nevistini ali ajde ja se ubavo logicki ke Vi pojasnam i koga ke Vi pojasnam posle nekolku posta ke ve snema i posle pak...ama Srbite se krivi za ova , Srbite se krivi za ona , SDS se Srbi infiltrirani ... abe gluposti ama ajde idemo dalje da vidime do kaj ke ide CIRKUSOT .

Na niedno moe prasanje ne dade argument , na niedna tvoja isinuacija ne ja potkrepi so dokaz ...aj kazi im da mi pratat nekoj postar i povichen tebe ocigledno e te rabotam ko bavcha i malce mi e neprijatno aj ke kucam samo so leva ruka od sea :wink:

Сакаш да кажеш дека Охридската Архиепископија не е МАКЕДОНСКА...??? :uvo:
МПЦ е наследник на ВИСТИНСКАТА Охридска Архиепископија, србоманче..Онаа на вашион шпион е само имитација, обид да се створи раскол во МПЦ, ама можам да кажам безуспешен..:toe:

Srbite ( SRS ) gi napravija 25 % Albanci u Makedonija ?????

Ajde kako be toa im gi bushea kurtonite na Fatmir i Idriz ... se so cel da ja unistat Makedonija neli...genijalen plan ...u sekoja trafika zivee po eden losh Srbin koj so spenagla bushi kurtoni na Albancite i se smee pod brk a ????

Srbite ( SRS ) im dadoa drzavjanstva ili Makedoncite ???? Dojde Sheshelj i otide u MVR i im gi davashe na angro pasoshite ili i tamu rabotat loshite Srbi a ???

Abe do koga demagogii i hipokrizija za sve sto ne ti e ok u drzavata Srbite se dezurni krivci neli ?

Ima li bre kraj na tvoite gluposti ajd razbiram dete si , ti steti hlorot ama do volku me iznenaduesh . samo sirite nevistini ali ajde ja se ubavo logicki ke Vi pojasnam i koga ke Vi pojasnam posle nekolku posta ke ve snema i posle pak...ama Srbite se krivi za ova , Srbite se krivi za ona , SDS se Srbi infiltrirani ... abe gluposti ama ajde idemo dalje da vidime do kaj ke ide CIRKUSOT .

Na niedno moe prasanje ne dade argument , na niedna tvoja isinuacija ne ja potkrepi so dokaz ...aj kazi im da mi pratat nekoj postar i povichen tebe ocigledno e te rabotam ko bavcha i malce mi e neprijatno aj ke kucam samo so leva ruka od sea :wink:

Еј еј ало момак успори малце ок?Ипак грешно сфакаш.Не ги спомнав СРС како оние кои ги направија Албанците 25%, туку само реков ги направија (се знае кои се, голем број на фактори во Мк.).

Одговорот е на твоето мислење дека само Албанците добиваат малцински права во Македонија.Тоа ти делува така затоа што ги напумпаа до 25% (не СРС, мора да ти се повторува за да разбереш) па при секое вработување, пријавување на факс или за културни програми, се први кои добиваат бенефит, но покрај нив Македонија им дозволува и на Србите да го остварат тоа право врз основа на процентот на правична застапеност.Па затоа некое србинче во Македонија и да нема поени за некој факултет ќе мора да биде примен поради тие малцински квоти (50 шиптара, 10 турци, 8 роми, 5 срби, власи итн.)

Што не е јасно?

Pa jasno e deka toash ne e toa zasluga na Makedoncite ako e taka nego e zasluga na Albancite .... ironicno ali taka e al ja stvarno ne znam deka ima kvota i za Srbite

A tie 5 % nikad ne vlegle kako kvota za vrabotuvanje abe ne se praj naiven do tolku deklarativno pravo ne e pravo...a ova za fax upis mozebi ali pak ke kazam za toa mozam fala da im kazam na Albancite ne na Makedoncite .

Mada po mene takvi kvoti se neprifatlivi , mene milostinja od 5 % ne mi treba , site treba da se na isto ramniste i pri upis na fax i pri vrabotuvanje a ne po partiska kniska i etnicka pripadnost na favorizirano naselenie. ete toa e stavot na Sheshelj i SRS

Pa jasno e deka toash ne e toa zasluga na Makedoncite ako e taka nego e zasluga na Albancite .... ironicno ali taka e al ja stvarno ne znam deka ima kvota i za Srbite

A tie 5 % nikad ne vlegle kako kvota za vrabotuvanje abe ne se praj naiven do tolku deklarativno pravo ne e pravo...a ova za fax upis mozebi ali pak ke kazam za toa mozam fala da im kazam na Albancite ne na Makedoncite .

Mada po mene takvi kvoti se neprifatlivi , mene milostinja od 5 % ne mi treba , site treba da se na isto ramniste i pri upis na fax i pri vrabotuvanje a ne po partiska kniska i etnicka pripadnost na favorizirano naselenie. ete toa e stavot na Sheshelj i SRS

Ставот на Шешељ е да не се фаворизира етничка приапдност?:nesvest:

Па тој не признава ништо друго освен Срби.....:tapp:И кога Шешељ бил на власт за да може тоа да го спроведе што горе го наведе (а е спротивно со Шешљовиот став)?

И друга работа Винстоне, ова што го кажувам не е измислена работа за квотиве.Другар што имаше 53 бода а беше пишан како Србин комотно влезе во државна квота на име на национална припадност, а други пишани Македонци со над 70 бодови беа одбиени.

Ова не важи само за Србите, туку и за сите други малцинства, но сепак ги уживаат бенефитите што им ги дозволила Р.Македонија.

Точно, си има графа „Србин“ и многу срби со малку поени така се запишаа. Иначе, можеби Шешељ е добар за Србија, но со сигурност ние овде нема за што да му благодариме.

A za mali Ante toa so kvotite ne e tocno i ne vazi za Srbite , vazi samo za Albancite a posebno ne vazi za vrabotuvanje ... Posto neli ima samo 50 000 Srbi kako tie ke vlezat proporcionalno ? Na 2 000 000 toa e kkolku posto ? 2,5 % znaci da se vraboti moze ako oglasot ima 100 rabotnika 2,5 % ke bidat Srbi ama toa u praksa ne deluva i molim te ne mackaj ochi.

U Srbija nema nacionalnosti u ustav site se isti i nema kvoti za nisto sea da ne teba za 5 000 da se napraat kvoti mozda ????

na 8 000 000 znaes kolku e 5000 luge ????

сигурно не се 50 000 - околу 20 000 се -
во србија нема националности заради тоа што мислат дека сите биле срби - на 8 000 000 - 5 000 се македонци кои треба да ги имаат правата ко србите во македонија - или приближно слични .

вработување, пријавување на факс или за културни програми, се први кои добиваат бенефит, но покрај нив Македонија им дозволува и на Србите да го остварат тоа право врз основа на процентот на правична застапеност.Па затоа некое србинче во Македонија и да нема поени за некој факултет ќе мора да биде примен поради тие малцински квоти (50 шиптара, 10 турци, 8 роми, 5 срби, власи итн.)

Што не е јасно?

конкретно и за средно училиште :
- во сите "убави" струки : фармација ,медицина , уметности ... влегуваат со помалку бодови .
- факултетите - најфорсирана млада "режисерка" ( не постои таков збор - режисер е тоа што ни треба ) србинка - кој тики туку така е и директор за незнам која рекламна агенција - И СИГУРНО НЕ СЕ ОД БОГА ПРЕДОДРЕДЕНИ , да имаат секакви привилегии , а некое македонче , што не живее во ск - прво дал ќе го примат , второ дал ќе може/можат да издржат неговите , трето : имал повеќе бодови од "братчето" а е дома !

епилог : оти кога сме сите еднакви пред државата , да не бидеме и во нејзините институции - образование , култура , уметност ?

Србија е во длабока криза, цела земја политика и економија се врти кон запад, погледите на Србија сега се кон Германија, Америка, Англија.... Ова е време на големи промени во Србија, се напуштаат вековните приатели и браќа (Русите), се кинат врски со нив и се воспоставува соработка, приателство и сојузништво со оние кои до скора им беа неприатели. Тоа е збунувачки за Србите, и затоа и имаат толку потреси, превирања во политика. Наскоро и Младиќ ќе му биде предаден на Хаг и со тоа Србија конечно ќе се ослободи од влијанијата на Русија и ќе стани европска земја во вистинска смисла на зборот.

Abe deca ako se 20 000 toa e 1 % za eden posto najdovte da se bunite ????

Na 100 luge u kvota eden ....

Ja pak ke kazam nepravedno e toa ne podrzuvam

Druga rabota ajde koi toa prava gi nemaat tie 5000 Makedonci da se javam da im stavat kvota pa da bide negde 0,15 % posto u kvotata ... sfakate kakov nonsens barate ???

U Srbija nema kvoti site se isti = gragani sto ne Vi e jasno , nikoj ne im brani da kazat Makedonci se.

Za tie benefiti ne se zasluzni Makedoncite tuku ALBANCITE koi se izborile za toj % , od nigde negde slucajno da ne bese 2001 da ne imase vakvi kvoti ... ???

Na sila se nametnati i sea pak krivi Srbite koi se neli po vas 1 % u drzavata mislam Heloooo Zemlja zove Mars ajd prst na chelo...

Srbin ako nema teski vrski prijateli NIKAD nema da se vraboti vo ADMINISTRACIJAVA kogo lazete Vie ? Isti kurac mu e kako i na Makedonecot vo ista situacija plus moze se najde nekoj BUGAROMANSKI kompleksash koj ke go vidi toa ICH na krajot , i gotovo aplikacijata mu ide u kanta. Ne lazete vishe aman... kvoti imalo za Srbite za vrabotuvanje pa uste go praite ko herojski akt

Drugo Ve boli Vas ne tie kvotite za Srbite koi sto se neostvarlivli za Srbite za vrabotuvanje. Se zapisalo edno dete na 100 deca na fax i sea ajde eve Vi davame extra prava , ne davate be, IZNUDENI BEA kukajte na druga adresa na kaj mene zastapnikot na SRS. Niti nie se dogovaravme tamu , niti potpisuvavme ... koj go potpisal toa so KVOTITE kaj nego.

Jas ko Srbin da cekav na MAkedonija i vlasta da mi pomogne za vrabotuvanje kako Srbin ke brcav po kontejneri , ko sto ima deca u moe maalo Srbi ama samo zachudo tie se uste i den denes se navraboteni. I ne kazujte gachki aman .

Se znae kako ide vrabotuvanje tuka prvo partiska knishka, pa prijateli so kniskata , pa rodnini so kniska i koga bolje ke razmislam denes nakon godini tie 25 % arno napravija Albancite si gi zastitija svoite inaku ako ne bea od SDSM ili VMRO nemase nikad da se vrabotat oni pa bile oni eksperti kakvi sakas.

Sea druga rabota e sto i oni sea staaavt nikakov kadar da raboti po administracija ama imale od kogo da nauchat ne se mutavi ni oni , da bev jas oni i jas taka bi IGRAL !

Sami si ja unistuvate drzavata so sekoja postava u vlasta i posle se naogaat decurlana ko Vas naivna da lajat naokolu Albanci krivi, Srbi krivi, Bugari krivi...JOK more sami ste KRIVI i ako vaka produzite ima da se podeli Makedonija i da propadne vo rok od 3 godini. Albanski del i Bugarski del i kraj priche.

A stavot na SRS e iskreno BASH NAS BRIGA si imame nie nesopirliv rast od 400 % skoknal standardot za nekolku godini i za Makedonija samo moze kazeme ...a jeli sta to bese Makedonija ...

So pun djep ednostavno ne se zamara coek so nekakvi trivijalnosti kako sosedite i nivnite odnosi vnatre.

Srbija nema pretenzii nakon ovie 20 god ratovi sankcii gluposti , narodot rece DOSTA E i sto kurac ne Vi e jasno. Nema nikoj da dojde ni Sheshelj ni nikoj da preti so divizii ke osvaja Makedonija , Makedonija e AD ACTA... koa toa ke razberete konecno bolje i za Vas ko luge i ko deca koi vrska nemaat ni so zivot ni so politika

Abe deca ako se 20 000 toa e 1 % za eden posto najdovte da se bunite ????

Na 100 luge u kvota eden ....

Druga rabota ajde koi toa prava gi nemaat tie 5000 Makedonci da se javam da im stavat kvota pa da bide negde 0,15 % posto u kvotata ... sfakate kakov nonsens barate ???

U Srbija nema kvoti site se isti = gragani sto ne Vi e jasno , nikoj ne im brani da kazat Makedonci se.

Srbin ako nema teski vrski prijateli NIKAD nema da se vraboti vo ADMINISTRACIJAVA kogo lazete Vie ? Isti kurac mu e kako i na Makedonecot vo ista situacija plus moze se najde nekoj BUGAROMANSKI kompleksash koj ke go vidi toa ICH na krajot , i gotovo aplikacijata mu ide u kanta. Ne lazete vishe aman...

Drugo Ve boli Vas ne tie kvotite za Srbite koi sto se neostvarlivli za Srbite za vrabotuvanje. Se zapisalo edno dete na 100 deca na fax i sea ajde eve Vi davame extra prava , ne davate be, Niti nie se dogovaravme tamu , niti potpisuvavme ... koj go potpisal toa so KVOTITE kaj nego.

Jas ko Srbin da cekav na MAkedonija i vlasta da mi pomogne za vrabotuvanje kako Srbin ke brcav po kontejneri , ko sto ima deca u moe maalo Srbi ama samo zachudo tie se uste i den denes se navraboteni. I ne kazujte gachki aman .

Sami si ja unistuvate drzavata so sekoja postava u vlasta i posle se naogaat decurlana ko Vas naivna da lajat naokolu Albanci krivi, Srbi krivi, Bugari krivi...JOK more sami ste KRIVI i ako vaka produzite ima da se podeli Makedonija i da propadne vo rok od 3 godini. Albanski del i Bugarski del i kraj priche.

опа па ти си бил мало нервозан :helou:

тие 5000 исти биле не биле кога му прстот в газ или кога некој нема уво за нив - нивни / наш проблем ! ќе ги поддржеме во се - тие се нашите браќа !

премногу си ласкаш србин - администрација - бугаримански комплекс ... немам право да ги несакам , а да несум бугарофил ?
или твојот комлекс е таков ко што те учеле - напрај си апдејт !

да ама се запишува на фармација на режија драмски , ако не го примат ќр плацете до хелсинки - оти е квота исто ко Албанците !
да ти кажувам примери 100 или сам ќе си ги растумачиш ???

ти ко србин во оваа земја имаш многу права - за разлика од многу македонци по други земји , а замисли си ти си националност - т.е 1 % - кај одеме сега ??? ако не ти било добро оддамна ќе си ги спакуваше куферите !

а дека ние сме си најголемиот непријател се лажеш или живееш во бајки . НИЕ не работеме да си ја донесеме земјата до просјачки стап , ние немаме огромни националисти - не е македонија до токија , нема само слога срби спашава - ова администрацијата го измислила , "бугарофилите" - макар што тоа вие го измисливте - кога некој не ве љуби -

види пример седи типка во парк и ми вика србија срби србинка - премноги срб во еднна реченица и почнуваме разговор - па оддтука - колку ја мразела МКД , колку каков народ живеел .. јас културно и реков да се спакува и да си оди што м не и чини - како така работава - не плаќала грош за факс ... ја вработиле ( од квота националности - замисли си )

што да кажат тие што неможат немаат вакви привилегии - а се македонци , кој им е крив што не се од БОога народот !:wink:

Kaj ja be vrabotile taa tipkata ?

I da yeah right ja vrabotile radi kvotata abe idi brkaj rabota

да ама се запишува на фармација на режија драмски , ако не го примат ќр плацете до хелсинки - оти е квота исто ко Албанците !

Sto kazuvas deka i za SRBI E 25 % ili e 1 % ajde dogovori se veke ednas sam so sebe

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom