Abe deca ako se 20 000 toa e 1 % za eden posto najdovte da se bunite ????
Na 100 luge u kvota eden ....
Druga rabota ajde koi toa prava gi nemaat tie 5000 Makedonci da se javam da im stavat kvota pa da bide negde 0,15 % posto u kvotata ... sfakate kakov nonsens barate ???
U Srbija nema kvoti site se isti = gragani sto ne Vi e jasno , nikoj ne im brani da kazat Makedonci se.
Srbin ako nema teski vrski prijateli NIKAD nema da se vraboti vo ADMINISTRACIJAVA kogo lazete Vie ? Isti kurac mu e kako i na Makedonecot vo ista situacija plus moze se najde nekoj BUGAROMANSKI kompleksash koj ke go vidi toa ICH na krajot , i gotovo aplikacijata mu ide u kanta. Ne lazete vishe aman...
Drugo Ve boli Vas ne tie kvotite za Srbite koi sto se neostvarlivli za Srbite za vrabotuvanje. Se zapisalo edno dete na 100 deca na fax i sea ajde eve Vi davame extra prava , ne davate be, Niti nie se dogovaravme tamu , niti potpisuvavme ... koj go potpisal toa so KVOTITE kaj nego.
Jas ko Srbin da cekav na MAkedonija i vlasta da mi pomogne za vrabotuvanje kako Srbin ke brcav po kontejneri , ko sto ima deca u moe maalo Srbi ama samo zachudo tie se uste i den denes se navraboteni. I ne kazujte gachki aman .
Sami si ja unistuvate drzavata so sekoja postava u vlasta i posle se naogaat decurlana ko Vas naivna da lajat naokolu Albanci krivi, Srbi krivi, Bugari krivi...JOK more sami ste KRIVI i ako vaka produzite ima da se podeli Makedonija i da propadne vo rok od 3 godini. Albanski del i Bugarski del i kraj priche.
опа па ти си бил мало нервозан :helou:
тие 5000 исти биле не биле кога му прстот в газ или кога некој нема уво за нив - нивни / наш проблем ! ќе ги поддржеме во се - тие се нашите браќа !
премногу си ласкаш србин - администрација - бугаримански комплекс ... немам право да ги несакам , а да несум бугарофил ?
или твојот комлекс е таков ко што те учеле - напрај си апдејт !
да ама се запишува на фармација на режија драмски , ако не го примат ќр плацете до хелсинки - оти е квота исто ко Албанците !
да ти кажувам примери 100 или сам ќе си ги растумачиш ???
ти ко србин во оваа земја имаш многу права - за разлика од многу македонци по други земји , а замисли си ти си националност - т.е 1 % - кај одеме сега ??? ако не ти било добро оддамна ќе си ги спакуваше куферите !
а дека ние сме си најголемиот непријател се лажеш или живееш во бајки . НИЕ не работеме да си ја донесеме земјата до просјачки стап , ние немаме огромни националисти - не е македонија до токија , нема само слога срби спашава - ова администрацијата го измислила , "бугарофилите" - макар што тоа вие го измисливте - кога некој не ве љуби -
види пример седи типка во парк и ми вика србија срби србинка - премноги срб во еднна реченица и почнуваме разговор - па оддтука - колку ја мразела МКД , колку каков народ живеел .. јас културно и реков да се спакува и да си оди што м не и чини - како така работава - не плаќала грош за факс ... ја вработиле ( од квота националности - замисли си )
што да кажат тие што неможат немаат вакви привилегии - а се македонци , кој им е крив што не се од БОога народот !:wink: