Религијата ни е најголем проблем.А зошто не видам тука вариант за федерација со Албанија..? мислам дека она е најмногу актуална..нели..?
Без навреди жити мене ако имаш некој аргумент во врска со темава тогаш постирај бтв. и јас имам 20 години.Ох, Ивано ,мори,ме разсмеа ти мене..../ама кога е човек на 20г.и не сака државата да му е велика-он нема срце,ама кога веке и кога е постар веке се уште мисли вака-он нема ум......:helou:
Пере,за првиот дел од ова што си написал до мене -не сум сакал да навредувам лјудете што са на 20г.,слагам се со тебе и мислам дека многу си во право. За вториот дел дека пишеш да се фатите за малцинствата во Бугарија и Г'рција -покажуваш за жал дека се уште балканците дури и 20годишните имат зараза од која ке се трудно изцерат.....Без навреди жити мене ако имаш некој аргумент во врска со темава тогаш постирај бтв. и јас имам 20 години.
Ја сакам Македонија јас сум македонец ама не пишам со тоа што ми налага срцето туку умот. Ти (твојата држава) свесно или несвесно за тебе си во КОНФЕДЕРАЦИЈА. ЈАс (мојата држава) се стремам да бидам во истата конфедерација сотебе, со албанија и со сите други 27 досегашни земји членки на Конфедерацијата наречена ЕВРОПСКА УНИЈА.
За Ивана. Не постои начин, не постои метод Македонија да биде обединета. Балканот е трн во око (не членот на форумов) на цел свет, стратешка позиција и тука нема никогаш повеќе да има ГОЛЕМА ДРЖАВА за тоа оставете ги пиринска и егејска македонија фатете се за борба за признавање на македонското малцинство во Грција и Бугарија.
Оф оф оф оф баш ме интересира колку години имаш пошто гледам дена или не знаеш да читаш или се праеш на тошо. Македонија е призната во светот како една од државите кои се НАЈЛИБЕРАЛНИ во однос на признавање на малцинствата проблем е што во Македонија НЕМА повеќе од 1% бугарско малцинство !!!!! и тие како нив се ставени во графата ДРУГИ ... бтв во македонија не постојат малцинства. Според конституцијата Македонија е држава на МАКЕДОНСКИОТ НАРОД и пооделни делови од народи како што се: Албанци, Срби, Роми, Власи, ... итн. значи Македонија е 2 чекори понапред од сите зашто таа признава НАРОДИ и ги почитува помалите групи односно делови од народи кои живеат на нејзина територија па поради тоа не само да праќаш и да предизвикуваш мегунационална омраза ОСВЕСТИ СЕ БРЕ ЧОВЕЧЕ кои права се почитуваат во Македонија а што се почитува во Бугарија НИШТО не ги признавате Македонците не ги признавате Србите не ги саката ТУРЦИТЕ кој се повече од 1 000 000 па вие Хитлер дан го заменувате???? Поради вас и поради грциве балканот е ужасно место за живеење.Балканот е трн во око (не членот на форумов) на цел свет, стратешка позиција и тука нема никогаш повеќе да има ГОЛЕМА ДРЖАВА... Много е точно ова
за тоа оставете ги пиринска и егејска македонија фатете се за борба за признавање на македонското малцинство во Грција и Бугарија. Ами добро е, само дето на задниот попис многу малко се изјаснили као македонци. А нели го разбираш ако се продолжава со тоа "признаване на македонско малцинство" во Бугарија, нормално е и Бугарија да започне да го сака "признаваньето на бугарско малцинство во Македонија". Па нели го разбираш дека ова им е целта на многу "пријатели" на Македонија - да е во конфликт со лугето со кои нај-добре се разумева.
Јас немам никаква зараза!!! зараза имаат тие што потпишуваат меѓународни конвенции и декларации а не ги почитуваат СЕКОЈ ЧОВЕК ИМА ПРАВО НА СЛОБОДНО ИЗРАЗУВАЊЕ НА НАЦИОНАЛНА ПРИПАДНОСТ и тоа право никои и никогаш несмее да му го одрече ако јас се изразам како Германец јас ќе бидам германец и никој барем не во Македонија нема да ми рече ТИ НЕ СИ ГЕРМАНЕЦ и нема да бидеш германец.Пере,за првиот дел од ова што си написал до мене -не сум сакал да навредувам лјудете што са на 20г.,слагам се со тебе и мислам дека многу си во право. За вториот дел дека пишеш да се фатите за малцинствата во Бугарија и Г'рција -покажуваш за жал дека се уште балканците дури и 20годишните имат зараза од која ке се трудно изцерат.....
А кажувај тогаз на каков език со зборували Александ'р Велики и Аристотел, ами по-точно го кажувај, сакам да го научим и аз...Оф оф оф оф баш ме интересира колку години имаш пошто гледам дена или не знаеш да читаш или се праеш на тошо. Тука без коментар, нешто си во грешка...
Македонија е призната во светот како една од државите кои се НАЈЛИБЕРАЛНИ во однос на признавање на малцинствата (!) проблем е што во Македонија НЕМА повеќе од 1% бугарско малцинство (!!) !!!!! и тие како нив се ставени во графата ДРУГИ ... бтв во македонија не постојат малцинства.(!!!) Ама или нешто си глуп или шизофренен, колку сте тамо, не сватив ништо...
Според конституцијата Македонија е држава на МАКЕДОНСКИОТ НАРОД и пооделни делови од народи како што се: Албанци, Срби, Роми, Власи, ... итн. А сите ги има во Конституцијата, ама бугари нема, па како така, а овие со пасошите...не си прав, ама што желиш ке говориме глупости овде...
значи Македонија е 2 чекори понапред од сите зашто таа признава НАРОДИ и ги почитува помалите групи односно делови од народи кои живеат на нејзина територија па поради тоа не само да праќаш и да предизвикуваш мегунационална омраза ОСВЕСТИ СЕ БРЕ ЧОВЕЧЕ кои права се почитуваат во Македонија а што се почитува во Бугарија НИШТО не ги признавате Македонците (опаа, как така има ги много македонски бугари и во Пиринскиот дел и во Софија, Пловдив, Бургас, Сливен... и дури малце и кај вас, ама малце кажувам)
не ги признавате Србите (кои во Софија или во Крджали, не те разумев)
не ги саката ТУРЦИТЕ ( па во Европа никој не ги сака, читај социологически данни за Европа) кој се повече од 1 000 000 (734 000 да се не бркаш, ови су нихови подаци на турците)
па вие Хитлер дан го заменувате???? (питај евреите за Хитлер, с'што и ермените и сите остали бугари от разните етноси, кои живет тука)
Поради вас и поради грциве балканот е ужасно место за живеење. (Кажи дека си и ти српско мекере на форумот да не се морим, уф мале мајко - па оди се пери со ова Чојство и јунашство, срам те био, НОКИАЛЕНД...)
Македонците се дел од ПРАБУГАРИТЕ и старите словени кои се населиле??? МА КОИ ПРА БУГАРИ??? од кога се споменува терминот бугарија и бугари а од кога МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНЦИ???? разлика во векови разлика во ЕРИ македонија била и ќе биде а била од ПРЕД НОВАТА ЕРА за разлика од бугарија со 500 год историја.
Moze li da pokazesh nekoj dokument koj da go potvardi ova?Македонија е призната во светот како една од државите кои се НАЈЛИБЕРАЛНИ во однос на признавање на малцинствата .
Ќе ти одговорам на друга тема пошто оваа не е за Александар Македонски.
Одговорот!!!
Иначе нема ни да пробам да ти возвраќам на твојте навреди пошто нема да паднам на твоето ниво на несваќање во одност на тоа во мојата земја како се третираат останатите ДЕЛОВИ од НАРОД (малциснства) и останатите глупости изнесени од тебе. Не ми дозволува IQ-то да ти возвратам со навреди.
E che to koga se sbori za prava i v bugarskija ustav gi ima istite ili po tochno slichni tekstove.Sled kato kaj vas ovie tekstove se smjatat za davashti mnogo prava,zashto velich deka kaj nas istite tekstove sa veke fashistki i t.n?Oчигледно добро знаеш дека нема документи во кои се потенцира какво конституционно уредување има секоја држава призната е ВЕРБАЛНО од тие што во 1991 год. го прегледале нацрт уставот на РМ станнува збор за еден од најистакнатите правници од областа на уставното уредување во светот, француски правник на кои за жал му го имам заборавено името меѓутоа уставот го знам од А до Ш па повели и ти прочитај го