Иднината на Бугарија и Македонија - конфедерација?

Статус
Затворена за нови мислења.

ВМРО

Loved By Few, Hated By Many, Respected By All
Член од
12 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
26
Ima edno nesto sto sakam da ti kazam a toa e deka
vo edno opstestvo moze da funkcionira i da se odi napred onoj sto se menuva zaedno so samoto opstestvo. Taka da dosta so prazni prikazni i lupanje vo gradi. BG bila fasisticka zemja ama koga se smeni opstestvoto se prilagodi na novata promena zatoa i otidoa napred....a onie kako tebe sto uste ja smetaat Makedonija za Juzna Banovina a tuka na forumuov mi se pravite golemi patrioti pod nickovite samo go unazaduvate procesot se so cel severot da otide pred nas bilo kade. Ajt!

Член од
26 јули 2007
Мислења
230
Поени од реакции
0
Никакви варијанти, разни изговори или антички праимиња, нема ништо, отсекогаш сме биле и сме се викале Македонија и Македонци.
Само што Македонците никогаш немале нешто заедничко со "Бошко Периќ-разарач!" и не пееле српски песнички по форуми како тебе. Злоупотребата на поимот "Македонец" покрај од останатите, денес е злоупотребуван и од Србите и србоманите коишто под Македонец подразбираат јужносрбијанац.

И наместо толку многу да копаме по минатото и антиката, време е да погледнеме во сегашноста и да размислуваме за иднината. Вечното трагање по непријатели на Македонците и повторувањето на истите прикаски воошто не ни носи добро. Југокомунистичките навики за претставување на Албанците, Бугарите и Грците како вечни непријатели на Македонците, за сметка на нашите "најмили браќа" Србите се изживеана работа. Нема више Тита! нема више Југа! :wink:

N

n/a

Гостин
Само што Македонците никогаш немале нешто заедничко со "Бошко Периќ-разарач!" и не пееле српски песнички
Slusaj bugari od Makedonija,ne begajte od temata!
Ete vi eden tekst...da si go procitate i sekogas koga ke namislite da ja predavate svojata drzava za julti stotinki (ko sto pravite) da si go citate pak.
Mene ostaj me raat.:toe: Jas nitu sum si ja predal drzavata,nitu imam takvi nameri.I zatoa sum cist i moze da se gordeam so toa...nikade ne vednam glava i takvi etiketi kako onie za banovinite i ostanato...hehehe :) ne proagjaat.
Ne si imal detstvo kako moeto,ne si odrasnal u grad koj sto vekje ne e ist,neznaes koj e Bosko Peric.
I koga vekje go spomna 10 pati...najdi go po internetov pa skontaj barem koj e.
Eve ti pomos:Bosko Peric e heroj ! :toe: :vozbud:
(p.s da i on e od onie sto vie bi gi kacile na vrba...al jebesh ga...koga ke dojdete u direkten kontakt so niv begate ko lav da ve zbrkal)

Член од
26 јули 2007
Мислења
230
Поени од реакции
0
Slusaj bugari od Makedonija,ne begajte od temata!
Ако сите во Македонија коишто не се презиваат на -ИЌ (ај да ти го направам кефот... на -ИЋ), според тебе се Бугари... тогаш и јас сум Бугарин.

п.с. Абре уште ли мислиш дека живееш во Јужна Србија? :pos2:

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
29
Abe isti laete kako grcite MAKEDONIJA USTE OD VREMETO NA ALEKSANDAR MAKEDONSKI E BiLA MULTI NACIONALNA DRZAVA PA STO NE E JASNO TUKA NIE NE SME IDIOTI DA VIKAME DEKA CRNOTO E BELO KAKO VAS TATARCITE abe ne znaete posle kalotina koja drzava ide za istorija ke mi govorete gledajte ja segasnosta itn.... :D

ВМРО

Член од
12 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
26
Abe isti laete kako grcite MAKEDONIJA USTE OD VREMETO NA ALEKSANDAR MAKEDONSKI E BiLA MULTI NACIONALNA DRZAVA PA STO NE E JASNO TUKA NIE NE SME IDIOTI DA VIKAME DEKA CRNOTO E BELO KAKO VAS TATARCITE abe ne znaete posle kalotina koja drzava ide za istorija ke mi govorete
Pa ako ne ti se sviga BG koj kur si dosol vo nea da studiras ?
Zevsus....a sto opsto ima Bosko Peric so Makedonija?

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
29
Hmm zosto od mnogu pricini koj ne se svrzani so gola voda muabet i so luge provokatori . Ne dojdov poradi bg dojdov da vidam do kade se da kradam tehnolgija :D zatoa bidejki vo mojata profesia se ponapred i tamu kade sto studiram me vikat makedonec od makedonija zamisli nema predmet istoria

ВМРО

Член од
12 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
26
Hmm zosto od mnogu pricini koj ne se svrzani so gola voda muabet i so luge provokatori . Ne dojdov poradi bg dojdov da vidam do kade se da kradam tehnolgija :D zatoa bidejki vo mojata profesia se ponapred i tamu kade sto studiram me vikat makedonec od makedonija zamisli nema predmet istoria
Pazi si muabetite...moze na kraj i da ne ja dobies diplomata:wink:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom