Иднината на Бугарија и Македонија - конфедерација?

Статус
Затворена за нови мислења.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Еве нема да ги бришеме таквите монголоидни постови, ама целава тема е идиотска.

Инаку, јас стојам на моето. Бугарија е ветачка творба, маселена со македонци и татаро-чувашки небидници. Кој нормален би сакал нешто да има со коњољупците чувашки??

Штета за окупираните македонци.

Член од
15 мај 2005
Мислења
134
Поени од реакции
0
A az spodeliam mnenieto, che makedonska nacia sashtestvuva dnes, zashtoto se e formirala chez prinudinitelno otceptvane ot balgarskata v Titova Jugoslavia, po politicheski prichini. Zatova horata v Pirinska Makedonia dnes sa balgari, kakvito sa bili otkray vreme. A v R Makedonia horata sa si promenili nacionalnostta sled 1945 g i dnes ne sa balgari, a makedonci.

Член од
10 јуни 2005
Мислења
3.399
Поени од реакции
19
shovinist напиша:
A az spodeliam mnenieto, che makedonska nacia sashtestvuva dnes, zashtoto se e formirala chez prinudinitelno otceptvane ot balgarskata v Titova Jugoslavia, po politicheski prichini. Zatova horata v Pirinska Makedonia dnes sa balgari, kakvito sa bili otkray vreme. A v R Makedonia horata sa si promenili nacionalnostta sled 1945 g i dnes ne sa balgari, a makedonci.
ај не заебавај :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

Член од
15 мај 2005
Мислења
134
Поени од реакции
0
Lavot напиша:
shovinist напиша:
Izobshto ne zaebavam, tova e moeto mnenie po vaprosa. imam i dokazi, i obrazlozhenia kolku sakash.

Член од
10 јуни 2005
Мислења
3.399
Поени од реакции
19
shovinist напиша:
Lavot напиша:
shovinist напиша:
Izobshto ne zaebavam, tova e moeto mnenie po vaprosa. imam i dokazi, i obrazlozhenia kolku sakash.
е ај шо че кажиш на ова
МИ СЕ СМАЧИ ОД ВАС И ОД ВАШИТЕ НАПИСИ ЗА ТИТО И НЕГОВОТО МАГИЧНО СТАПЧЕ. ДЕДО МИ Е РОДЕН ВО 1921 ГОДИНА ,ПОВТОРУВАМ 1921 ТАТКО МУ И ДЕДО МУ СЕ ЧУВСТВУВАЛЕ КАКО МАКЕДОНЦИ (ТАКА БАРЕМ ТОЈ ВЕЛИ) СЕ БОРЕЛ ВО 2 СВЕТСКА ВОЈНА ПРОТИВ БУГАРСКИОТ ОКУПАТОР (АКО БИЛ БУГАРИН ЌЕ ДЕЗЕРТИРАЛ НЕЛИ?)
ЗА МАКЕДОНСКАТА ПОСЕБНОСТ ИМА ДОКУМЕНТИ КОИ ДАТИРААТ МНОГУ ГОДИНИ ПРЕД ВАШИТЕ ИЗМИСЛИЦИ.И ЗАТОА ЗАЛУДНО Е ДА ПРОДАВАТЕ ПРИКАЗНИ. СКОРО СЕКОЈ ИМА ЖИВ ПРЕДОК ОД ПРЕД 2 СВЕТСКА ВОЈНА И НЕ ГО ПРАВЕТЕ ТИТО МАГИОНИЧАР.ТОА СО ПЕПЕЛАШКА БЕШЕ.ОВА Е НАРОД БРАТ И БАРЕМ ПАМТАТ ТИЕ ШТО БИЛЕ ЖИВИ ТОГАШ.
ИНАКУ ВО ПИРИНСКА МАКЕДОНИЈА ИМАШЕ ПОПИС КАДЕ НАРОДОТ СЕ ИЗЈАСНИ КАКО СЕ ЧУВСТВУВА...НО ВИЕ СТЕ ИСТИ КАКО ГРЦИТЕ ЗНАЕТЕ САМО ДА АСИМИЛИРАТЕ И ЗАТОА НИ КОНФЕДЕРАЦИЈА НИ ФЕДЕРАЦИЈА, НИШТО, РАЗБИРАШ НЕ НИ ТРЕБАТЕ.
МОЖИ САМО КАКО СОСЕДИ ДА СЕ ПОЧИТУВАМЕ КОГА ЌЕ МУ ГО ПРИЗНАЕТЕ ПРАВОТО НА САМООПРЕДЕЛЕУВАЊЕ НА МАКЕДОНЦИТЕ ВО ПИРИНСКА МАКЕДОНИЈА И КОГА ЌЕ СЕ ИЗВИНИТЕ ЗА СИТЕ МАХИНАЦИИ ШТО СТЕ ГИ ПРАВЕЛЕ И ГИ ПРАВИТЕ

http://www.gate.net/~mango/Koj_saka_da_amputira.html

http://www.unet.com.mk/mian/2.htm

Член од
15 мај 2005
Мислења
134
Поени од реакции
0
е ај шо че кажиш на ова МИ СЕ СМАЧИ ОД ВАС И ОД ВАШИТЕ НАПИСИ ЗА ТИТО И НЕГОВОТО МАГИЧНО СТАПЧЕ. ДЕДО МИ Е РОДЕН ВО 1921 ГОДИНА напиша:
http://www.gate.net/~mango/Koj_saka_da_amputira.html[/url]

http://www.unet.com.mk/mian/2.htm
Partizanite v Makedonia sa bili srbi, srbomani i komunisti. Dedo ti uchastval li e v represii sreshtu makedonski balgari, sled kato Titovite koministi sa doshli na vlast ?

Член од
10 јуни 2005
Мислења
3.399
Поени од реакции
19
ај нема смисла ова стварно
100000 партизани биле изманипулирани а?
не трескај глупости оти не сме 2789 година,2005 е брат.памтат луѓето
што сте правеле

Член од
15 мај 2005
Мислења
134
Поени од реакции
0
Lavot напиша:
што сте правеле
100 000 koga, prez oktovmri 1944 g, tova e mobilizacia i pak ne mozhe da e tolkova za 800 000 naselenie. Posmali malko. taka i baba znae da lazhe.

Kolko sa bili prez 1941 - stotina dushi - sbri i makedonci od skopskite sarbomanski sela. . Memoari na M. Apostolski.

Член од
10 јуни 2005
Мислења
3.399
Поени од реакции
19
shovinist напиша:
Lavot напиша:
што сте правеле
100 000 koga, prez oktovmri 1944 g, tova e mobilizacia i pak ne mozhe da e tolkova za 800 000 naselenie. Posmali malko. taka i baba znae da lazhe.

Kolko sa bili prez 1941 - stotina dushi - sbri i makedonci od skopskite sarbomanski sela. . Memoari na M. Apostolski.
во 1941 година единствените партизани во Буг. биле Македонци брат...
и си слушнал ти за Асен Каракчиев?

Член од
27 август 2005
Мислења
109
Поени од реакции
1
Стига сте се р'чкали,темата не е за партизаните.Партизаните колко са били,те си знајат.
Иднината на Македонија и Б'лгарија е повече от јасна - никаква конфедерација или друга федерација не може да има между тези две д'ржави.Разни хора или народи - разни идеали.
Единственото обшто,което може да се получи - и двете д'ржави да са членки на Европејскија с'јуз,ако преди това не се разпадне и тој.

Член од
10 јуни 2005
Мислења
3.399
Поени од реакции
19
се сложувам со тебе, ама стварно се скур*ува од муабетите за Тито и за магичното стапче...добро има некои шо не веруваат во магично стапче...
то со пепелашка да го остајме настрана и да прајме муабет понатаму

Член од
27 август 2005
Мислења
109
Поени од реакции
1
Да отбележа и оште нешто.Оште сме далече от Европејскија с'јуз/б'лгарите де/,а вече по балкански започваме да се бием в г'рдите,а и да се заканваме...На кого?Ами,на комшиите македонци.Какво имам предвид:

Представители на нашето ВМРО/дето нема ништо обшто с онова ВМРО/ ги слушам по телевизијата как Македонија требва да се ос'знае овреме и да влезе в ЕС'јуз като втора б'лгарска д'ржава в Европа.Е те такава т'потија надали некој нормален човек може да измисли.

Да ме извинјат и нјакои от нашите на този гостоприемен форум,ама и тук прочетох подобни лафове/не си спомнјам на кој беха/ - нешто от рода : Ама и ние ште имаме изискванија к'м вас,като се водјат преговори...,предполагам има се предвид,като дојде време и Македонија да се приема,ние като Велика европејска сила ште поставјаме условија.И това е голјама т'потија.

Значи не ј стигат на Македонија споровете с Г'рција,проблемите от 2001г. и така натат'к,па сега и ние ште се "в'зползваме".Нешто като Каравангелис Костурски през Илинден.Това абсолјутно не го приемам,даже ме става срам от такива изцепки.
Значи от една страна - ние п'рви ви признахме,подарихме танкове и т.н.,демек винаги сме насрешта да помагаме,а от друга - сознајте се или нема да ви пуснеме в Европа.Повече от гадно и жалко.След като помагаш,помагај без условија,от с'рце и докрај.

Като стана дума за Каравангелис - Lavot,очигледно е че и ти и всички македонци на този форум не ни обичате нас,б'лгарите,или казано по-точно - направо ни мразите.Сигурно си имаш/имате/ своите причини за това.Но те молја,не ни сравнјавај с г'рците.Може да сме всјакакви,но не сме като тјах.Все едно да тв'рдиш че и в Пиринско е имало "к'рвава" сватба,като в Зелениче,1904 - Леринско, "андартски" акции като тази в Загоричени,1905 - Костурско.

Поне това не,ако може.

Член од
10 јуни 2005
Мислења
3.399
Поени од реакции
19
Да не бидам погрешно сфатен јас не мразам народи и нации, туку ме нервираат постовите од шовинистите ваши

Член од
27 август 2005
Мислења
109
Поени од реакции
1
Lavot напиша:
Да не бидам погрешно сфатен јас не мразам народи и нации, туку ме нервираат постовите од шовинистите ваши
Е,ајде сега,както казвате - Биди и ти фер!Ако с'м на твое место и обичам Македонија/което е јасно/,значи требва да мразим г'рците заради Егеја и всичко което са причинили на македонците.Ако ме боли и за Пирин,логиката е јасна...

Но добре,приемам че не мразиш б'лгарите като цјало,а само шовинистите наши.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Povtorno ќе повторам. Темава е идиотска. Ако во ледните неколку постоа не видам нешто интелигентно ќе ја заклучам, а препукување како досега, не!
В ред.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom