Започнаа “психичките бомбардирања“ за Северна Македонија!

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Морам да му оддадам признание на Винстон за тезава, се сложувам. “Нив“ им одговара постојана тензија и конфликти, како иначе би можеле да го оправдаат своето присуство и простор за влијание, а и како црна дупка и рај за криминалот.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
..................kako ve slusam...ostanuva samo ili da MUTIRATE ili da EMIGRIRATE :)
Ако веќе не сме “мутирани“.:)

Морам да му оддадам признание на Винстон за тезава, се сложувам. “Нив“ им одговара постојана тензија и конфликти, како иначе би можеле да го оправдаат своето присуство и простор за влијание, а и како црна дупка и рај за криминалот.
Токму затоа и дискутираме,што е тоа што ги тера нашите “експерти“ да го интезивираат “психозното бомбардирање“ врз народот?:toe:

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Pa toa e be celata poenta be bratu...

Ti da imas plata 1000 evra da imas ubav zivot ( ti = site u RM ) zar ke se zamarash i ke moze nekoj da te nakurci da dokazuvash koj bil ovoj Bugaroman ili Srboman ili kursetreseman... nema neli ?

Pomalce stres pomalce tenzii pomalce zloba megu lugeto... se sreden RED I ZAKON ... ama koga ima red i zakon nema MUTEN BIZNIS ... ima aj ruka na srce al ne do taa mera 80% ke im se namali profit togash .

Pak ke recam sto nie nudime na NATO sto veke BESPLATNO tie go nemaat od nas ???

Nisto !

Isto i za EU ...za site

Prosto e pogolemiot go ebe pomaliot da ne stane i toj golem oti ako e golem potesko ke go ebe , a koj saka da ebe na potezok nacin ? NIKOJ

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129

Ti da imas plata 1000 evra da imas ubav zivot ( ti = site u RM ) zar ke se zamarash i ke moze nekoj da te nakurci da dokazuvash koj bil ovoj Bugaroman ili Srboman ili kursetreseman... nema neli ?

Pomalce stres pomalce tenzii pomalce zloba megu lugeto... se sreden RED I ZAKON ... ama koga ima red i zakon nema MUTEN BIZNIS ... ima aj ruka na srce al ne do taa mera 80% ke im se namali profit togash .

Nisto !

Isto i za EU ...za site

Prosto e pogolemiot go ebe pomaliot da ne stane i toj golem oti ako e golem potesko ke go ebe , a koj saka da ebe na potezok nacin ? NIKOJ
Не да има логика ама ептен. Дека со имево е фарса ми беше јасно но имаш право дека многу покрупни работи се во прашање.

Мислам на сите им одговара и внатре и надвор. Ко што можеш на нелегален начин во МК да направиш пара ретко се може на друго место.

Народот не е способен за револуција значи ќе живурка уште многу години.

Многу гадно.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193

Nisto !
Isto i za EU ...za site
Матниот бизнис го има и ќе го има насекаде,само кога тој се води таму каде барем наизглед има ред и закон,тој МАТЕН БИЗНИС го водат прилично поинтелегентни “бизнисмени“,кој во Македонија како да недостасуваат и затоа на НАТО и ЕУ им нудиме МАТНА СОСТОЈБА во која пак оние “бизнисмени“ со помала интелигенција сакаат да си продолжат да си “ловат“.Токму затоа НАТО и ЕУ не не примаат,зошто не сакаат некое “курле“ што не знае ни да се потпише да им се меша во “бизнисот“,само затоа што “штекнал“ некоја пара во МАТНОТО.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Iskreno bez ljutenje ke vi kazam ... edna kao prikaska

Koj dava pari na zenska koja veke ja ebe besplatno ???

Taka i kaj nas ako se pobunime ke ni mavnat dve vospitni zauski ( razgovor so cickovcite u tamno ) kaj treba i pak ke ne ebat besplatno... i ke ne tapsaat po ramo ( vetuvanja ) ...eh sto ubavo se ebes...eden den koga nema da se ljuti mojata druga ljubavnica ke te legaliziram zimi kariera...

Sea nekoj zborat daj da se svrtime kon Rusija ... kako ke se svrtish koga ti go ucukale do balchak i nemozes ni vratot da go svrtish ... ni levo ni desno ... i ke ne javaat li ke ne javaat a nie ( narodot ) ke stenkame i kako sekoja mlada nevesta ke se nadevame deka jebacot ke ne zasaka i silno ke svetne den ...Ke ni svetnat ochite sea koga ke ni go bapne crnecot :toe:

Vie ste tuka 90 % deca a tie sto ne se deca 90 % ne mrdnale od drzavata... taka da ke vi kazam SE E INTERES , posebno na zapad i kaj rusija isto sekade... POENTATA E STO IMAS DA NUDIS NA PAZAROT I DA ZNAES DA SE CENKAS ako ne znaesh ke te javaat bezpari i tuka nema MILOST

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Ima i druga varijanta ....ko sto spomnuva ABC, a sto ne pa site vraboteni po edno 1200 evra, pa ke se potepaat da si ja zadrzat taa sostojba....?? :) Za GOELMIOT DEA BIZNIS toa ke bide zanemarliv trosok ,a atmosfera med i mleko... odi zborni togas nesto za NARKO biznis vo MKD , makedoncencencinjava OCI IMA DA TI IZVADAT ...:)
Tie i posle 40 godini uste verno ja lizat rakata na Tito...onaa na DEA , ako gi hrani ima da ja zgrabat ...do pupak...:)
Sepak ke da e nesto drugo....:)

N

n/a

Гостин
Другари...
ајде да се објасниме.
Сметам дека нема потреба поединечно да му реплицирам на секој еден од вас,самиов текст ќе биде соодветна реплика на сите.

Не,јас не сум се сменил.
Не,јас не сум земал пари.Јас сум дал (и тоа добра сума) пари.За име на Господ,кој па на мене ќе ми дава пари по ова прашање?
Кој фактор сум јас?
Што битно може да сменам,каква моќ имам за да влечам потези? :tapp:
Пари... не се даваат туку-така.
Пари земал и константно зима некој друг.
Него... да одиме ние од почеток.

Живееме во држава која што е крстосница на балканот.Имаме 2 мил. жители.Жителите не се компактно население,ниту национално,ниту верски.Населението е воглавном сиромашно и неуко.
Најжално од се,научено да слуша и да трпи.
Без изразена национална свест.
Таа се јавува само во моментите кога сакаш да му земеш нешто.

Ова се ФАКТИ.
Сега,во изминативе шест месеци имав најразновидни контакти со начитани и паметни луѓе. (и со многу дебили исто така,ама нив баш и нејќум да ги спомнувам во овој пост).
Кога еден од нив го прашав зошто овие погорниве реченици се факт во Македонија,он лаконски ми одговори дека така било и е во секоја една нова држава.
Јас дрско му одговорив:
-Македонија не е нова држава.
-Без спорење,со смеење ми врати.Ние сме нова држава која што има нација во изградба,и сосем нормално ни е потребно време за да се изгради националното чувство и став.
-Колку е тоа време според вас,г-н професоре?
-40-50 год.,само што треба напорна и правилна работа во текот на истите.
Сега за сега... запамтете ги само бројките,40-50 год.
Ќе се осврнам на правилна работа.
Во Македонија,правилна работа би значело почит и припадност кон државата.Не можеш,т.е ќе правиш контра ефект ако на било кој од другите национални групи кои што живеат во Македонија пробаш на било каков начин да му наметнеш дека е македонец.
Сега,државата е апарат кој што воглавном зима и поставува црвена граница помеѓу дозволените и недозволените активности.
Сте се прашале ли колку правилна и долготрајна работа е потребна за да некој почне да го сака оној репресивниот апарат кој што му кажува што смее да прави а што не,му зима данок,го казнува...итн....итн.?
Колку силно треба да се разграничи држава од партија и власт?
Па тоа е животен проект,кој што треба да го водат мнооогу луѓе.
А ние имаме одсутност на такви.
Тие што ги имаме и што со право можат да се наречат експерти,се скриени некаде во нивните кабинети и се живи исплашени пред наездата на смрдливи селани со бели чорапи.
Дел пак,од квалификуваниот кадар по ова прашање...
е купен.
Да,да... купен.И тоа за добри пари.
И они (пошто они се битни,се играчи на некој начин и нивниот став колку и да ве иритира секогаш е чуен и пренесен во јавноста) шират демагогии и разводнуваат `материја`,плашат и се закануваат, кажуваат и раскажуваат црни сценарија,подбуцнуваат и караат народ.Оти тоа решиле да им биде работа,и се платени за тоа.

И покрај сите овие,постои народ.Македонски народ.
Таков на кој што му е дојадено од несреќи и зулуми,војни и предавства.
Таков кој што го лаже секоја една наредна влада.
Таков кој што поистоветува влада со држава.
Таков кој што е стутулен и исплашен,и само чека да го спопади некоја наредна несреќа.
Сиромашен,беден народ.
(дедо ми кога ми се караше оти не слушам,после полемики кога ќе му се досадев со давање аргументи викаше- ти имаш право да слушаш. Не си независен. Купи си ја независноста,доходувај сам,па тогаш прави што мислиш дека е добро.До тогаш имаш право да слушаш и немој многу-многу да ми мудруваш.Јасно?)
Што мислите... по истата квалификација,колку проценти од населението во Македонија е независно?
Ова е само дел од објаснението за нашата внатрешна ситуација.

За надворешната,ќе објаснам малку сликовито.
Оној стариот кум (од истоимениот филм) одкога свика состанок со газдите на останатите кланови,во колата кажа:
-Тарталиа is a pimp.
It was ... all the time.
Do you think that Tartalia was going to come after Sonie?
Да,да драги мои.
Така е и во нашиов случај.
Грчка е обичен кловн во друштвото во Европа,други се тие што ни ебат матер и ги влечат конците.
А имено тоа рошавите енглези,педерастичните французи и ладните германци.Секоја една од овие (колку и да нејќум мора да го искористам овој збор) сили,влече композиција од држави кои што го следат и преку нив го наоѓаат нивниот интерес.
И Македонија не е во ниедна од овие композиции.
И затоа баш... треба да размислиме дека постои реална можност да не збришат од картата на земјата.
Милион и пол?
What a fuck... не е проблем.Ништи ги.Никому ништо.
И онака се useless motherfuckers from the fucken balkan./

И постои една Грција.
Една шовинистичка земја,изградена на туѓа територија која што има формирано грчка нација меинли од туѓ народ,која што е оштрицата на сечилото,таа што на хартија ни прави проблем.
А ние... ниту само против нив не можеме да се тепаме.
По население... 5:1.
По пари... пак 5:1.
по стратешко значење... пак не тепаат.
по армија... пак не тепаат во секој момент.
И најважно,по политичко знаење и моќ,ги тепаат ова нашиве приучени апаратчици (од било која екипа) у секој момент.
Знаете како изгледа ова нашево?
Како да си седнал на покер маса,имаш 220 чипа (220милиони се девизните резерви на Македонија),имаш џандар и тројка (лоша комбинација) и чекаш да искочат уште барем два џандара на масата.
Од спротива имаш играч кој што има 10.000 чипа,и во секој момент може да му се јави на пријател и да побара уште.
(башка прљав играч,вади кецови од рукав,бележи карти...)
И како бе ќе го победиш?
:tapp:
Време е не јас...
време е тоа нашите курви од политичари (кои што земале пари) да престанат да го лажат народот и да му кажат чисто и јасно:
Или-или.
И да го сочуваат народот и да почнат да формираат вистинска држава.
Доста лажеа и мачкаа очи.
Нека учат од Филип Македонски!!!
Нека направат сила... за да можат да рипаат после тоа.
Вака... ние не сме ништо повеќе од едни обични провинциалски циркузанти.
И јас одбивам да бидам дел од тој циркус.Нејќум више.
Доста е.
Јас мора да бидам дел од тим што ПОБЕДУВА.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Матниот бизнис го има и ќе го има насекаде,само кога тој се води таму каде барем наизглед има ред и закон,тој МАТЕН БИЗНИС го водат прилично поинтелегентни “бизнисмени“,кој во Македонија како да недостасуваат и затоа на НАТО и ЕУ им нудиме МАТНА СОСТОЈБА во која пак оние “бизнисмени“ со помала интелигенција сакаат да си продолжат да си “ловат“.Токму затоа НАТО и ЕУ не не примаат,зошто не сакаат некое “курле“ што не знае ни да се потпише да им се меша во “бизнисот“,само затоа што “штекнал“ некоја пара во МАТНОТО.
Има вистина со бизнисмените, во ЕУ би ги изеле за доручек :wink:.

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
29
Како може да се поднесе пријава (инцијатива) фрчковски да се кони кривично за анти државана пропаганда?

Или само масовно палење на генерација полотичари 1991- 2006 ни е спас

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Како може да се поднесе пријава (инцијатива) фрчковски да се кони кривично за анти државана пропаганда?

И министрите тогашни за економија и финансии ?

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
I ne palenje...tuku ostra sekira i trupec, a Gwujo da mava so sekirata....ko Petar I veliki :)
......samo narodecov ni ima osetliv stomak...so toa sto praime.....????????????????

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193

Не мора палење,премногу е радикално,може и 10 годишна забрана за занимавање со политика и тргање на имунитет,за да не можат да се штитат после бројните афери кој ќе излезат на видело одкако ќе ја напуштат власта.:toe:

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Ima i druga varijanta ....ko sto spomnuva ABC, a sto ne pa site vraboteni po edno 1200 evra, pa ke se potepaat da si ja zadrzat taa sostojba....?? :) Za GOELMIOT DEA BIZNIS toa ke bide zanemarliv trosok ,a atmosfera med i mleko... odi zborni togas nesto za NARKO biznis vo MKD , makedoncencencinjava OCI IMA DA TI IZVADAT ...:)
Tie i posle 40 godini uste verno ja lizat rakata na Tito...onaa na DEA , ako gi hrani ima da ja zgrabat ...do pupak...:)
Sepak ke da e nesto drugo....:)
Abe togas nema da bide mutno...ti daj mu 1200 toj ke bara posle 2000 ...ne ne slozena e taa varijanta... kaj ima NARKO BIZNIS ama bez paravan - samo u siromasni pogubeni zemji kaj se vrzue kraj so kraj Argentina, Brazil, Kolumbija , Jamajka Avganistan

Abe da sum jas nekoj faktor otvori im eftini javni kuci so eftina droga legaliziraj tie delovi da bidat atrakcii od cel svet da doagaat ( samo za stranci ) , zatvori se ko bunker koj gi ebe site ... napraj ofshore bankarstvo site pari tuka neka gi krijat i perat pari od cel svet ... i da vidis za 6 meseci kako ima da bideme standard od 2000 evra minimum... Abe Panama se oprai tie seljaci nepismeni tamu siroti nie ne mozeme i ke kaze nekoj civilizacija od tuka poteknuva kur se trese ... pa sto ne se svestime deka ima sekogas IZLEZ i potencijal ...ebem ti misha

U krizni vreminja moras da igras prljavo za da opstanes inace ke te jade baab meca , a baba meca rece megu redovi koj znae da cita ke Ve jadam oko ne mi trepnue

Napraj sila I posle Gejlada sakas ime da menjas ...eve ti 100 000 evra javno mu gi mavas na pregovaracot u faca pred kamera i mu vikas idi da mi kupis cigari ko te jebe.

E taka ... a vaka mavanje Tarzan u gradi nie mozeme muda labudova

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Abe togas nema da bide mutno...ti daj mu 1200 toj ke bara posle 2000 ...ne ne slozena e taa varijanta... kaj ima NARKO BIZNIS ama bez paravan - samo u siromasni pogubeni zemji kaj se vrzue kraj so kraj Argentina, Brazil, Kolumbija , Jamajka Avganistan

Abe da sum jas nekoj faktor otvori im eftini javni kuci so eftina droga legaliziraj tie delovi da bidat atrakcii od cel svet da doagaat ( samo za stranci ) , zatvori se ko bunker koj gi ebe site ... napraj ofshore bankarstvo site pari tuka neka gi krijat i perat pari od cel svet ... i da vidis za 6 meseci kako ima da bideme standard od 2000 evra minimum... Abe Panama se oprai tie seljaci nepismeni tamu siroti nie ne mozeme i ke kaze nekoj civilizacija od tuka poteknuva kur se trese ... pa sto ne se svestime deka ima sekogas IZLEZ i potencijal ...ebem ti misha

U krizni vreminja moras da igras prljavo za da opstanes inace ke te jade baab meca , a baba meca rece megu redovi koj znae da cita ke Ve jadam oko ne mi trepnue

Napraj sila I posle Gejlada sakas ime da menjas ...eve ti 100 000 evra javno mu gi mavas na pregovaracot u faca pred kamera i mu vikas idi da mi kupis cigari ko te jebe.

E taka ... a vaka mavanje Tarzan u gradi nie mozeme muda labudova
jebote Rimski Papa...uste da ima ovde nekoj toa da go IZMEANDAZIRA...nas i na uste nekolku ovde SIGURNO nema da ni dadat moznost ,ova seljacaaaanava domorodna :)

Kajgana Shop

На врв Bottom