Гејциве се згазија од вежби

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам дали сте чуле, но на циганскиве политичари приватно им се испуштија последниве години фалби дека имаат оружје со огромна моќ и дека ако тргнат, ќе не згазат за два-три дена (“ако сакаме, можеме да ја решиме работата многу бргу’’).

Па нормално дека имаат, со тој буџет се' можат да си дозволат. Затоа и се толку агресивни према нас.

Баш ме интересира како можат да ја решат работата. Да убиваат цивили по улица? Да не окупираат? Како? Грција го прекршува меѓународното право со тоа што го прави и единствена причина зошто и е дозволено да го одолговлекува ова е затоа што нашиве идиоти прифатија преговори под медијаторство на ОН. Грчката војска е силна и навистина може да не окупира за кратко време ама во оваа ситиуација можат само да се курчат колку им е јака војската и да прават вежби на наша граница надевајќи се дека ке не исплашат (:pos2:). Немаат никаков повод да не нападнат и ако некој од нашиве глупи политичари не направи некоја огромна глупост нема ни да имаат.

Дур ја имаме Турција како еден од поголемите сојузници - ќе го дудлаат само и ке плачат по организации да не стаат ФИРОМ а не РМ.

Тоа ти е ... Bunch of Хомиес ....

:drk::drk::drk::drk:

Видете го клипот
не значи ако имат подобра технологија и ке не прегазат.Само заседи и против воздух и ке плачат:toe:. Не мора да се бориме во фронт

Не знам дали сте чуле, но на циганскиве политичари приватно им се испуштија последниве години фалби дека имаат оружје со огромна моќ и дека ако тргнат, ќе не згазат за два-три дена (“ако сакаме, можеме да ја решиме работата многу бргу’’).

Да, да ама Турција сега со брод до Солун пренесла имигранти. Педериве се пожалиле а Турциве им одговориле дека тоа е на територија на Република Македонија. Инаку ние немаме ни авиони ама затоа Турција кога ќе згусти нешто одма надлетува за да ги потсети

Како беше она... куче кое лае не каса, слободно нека се перчат со оружјето само да не им се удри од глава тоа.

Уште еднаж ти повтарам дека немам ништо обшто со татарите!Ако не можеш да го запамтиш си го запиши негде.Простотиjaта не ходи по гората,а по хората.Молja администраторите да не толерират катова поведение ком никого!!!Това тук не е обор!

Аха добро бре, нема проблем... само кажи ми како се вика мојот етникум... само да чујам?

se slagam

Викаш дека ке не нападнат некогаш? Не знам, каков ке биде исходот, Македонците се непријатни герилци, а 3/4 од Македонија се планини. Да не се прават пишман....

ne ne napagjaat samo neznam od kaj idejata za vojska na eu,ke se raspadne i eu i nato,bogami,a nie ke si vlezeme vo DEMOKRATSKATA LIGA sto ke ja formira SAD samo ako pobedat republikancite,a vo nea ke vlezat najgolemite prijateli na amerika:vozbud:

Треба некој да го носи тоа оружје.
И Грузија имаше најмодерно НАТО оружје ама немаше дух, мислеа дека на лешперски начин ќе добијат војна.
Башка Македонец имаме командант на турската војска.

Дај боже нека тргнат, ќе ги вратиме од местото од каде дојдоа, Африка.
Хелло Африка телл ми хау ју дуинг.

Dobro a od kaj idejava deka u stvari atinjanite se tolku dobro naoruzani?
1.Imaat oruzje proizveduvano od povekje zemji:francija rusija amerika itn ili vo sloboden prevod- logisticki kosmar.
2.nivniot najjak adut e avijacijata.Arno ama eden proektil cini oklu 200 000 dolari u prosek(najevtiniot) da ne pravam muabet za eden cas letanje.

Da ne tupam suma sumarum nema da izdrzat ni 1 mesec vojna.A da ne go zaboravime faktot koj im dise zad grb.Taka sasite atina voeno da intervenira se mnoooooooogu mali......ednostavno i da sakaat ne mozat.

Нека повежбаат како да ги спречат Турците кога сакаат да не си играат курташак со нив и им навлегуваат во воздушниот простор :pos2:

Нека повежбаат како да ги спречат Турците кога сакаат да не си играат курташак со нив и им навлегуваат во воздушниот простор :pos2:
Тоа ги боли... ама на овие вежби тие со колегите нивни вежбаат влегување во друг простор :icon_lol:

Ако не окупираат ке имаме можност да бунтуваме обединето(заедно со егејците),иначе само со герила можеме да ги победиме, герилата се докажа и во Виетнам и во Авганистан али цената е голема,а овака на фронт тешко

Mnogu borben narod se grcite ...kolku vojska imaat vo Avganistan ili Irak ??? ha ha sramota :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom