Ранетите татко и син се борат за живот

Статус
Затворена за нови мислења.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Или сум јас скаран со логика, или текстот ти е нелогичен. Ај, малку објасни ја мислата.
Па едноставно е,најпрвин ќе направевме размена на население и ќе се означеа териториите ама никогаш немаше да се дефинира границата,што значи дека по година-две или десет Албанците ќе се вратеа на истата територија од каде биле иселени а Македонците немаше ни да помислат.
Пак ли ќе требаше да ги иселуваме,овојпат не толку хумано како тогаш?
Па зар не гледаш што се случува во Израел со таканаречената хумана преселба?Таква замисла е неиздржана да се направи во еден миг и со еден зафат,тоа треба да трае со децении па и со векови.:toe:

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Slusaj a i ne vredi koga ce znaes deka za 100 godini tuka ce bide pustina vece sega se primetuvaat promenite primer prespanskoto ezero nema voda ...Ne e ni vazno koj ce zivee
tuka

Trebase koga Ljupco bese na vlast toa da se sredi ama gospodata velea zar da gi go dademe Tetovo Struga a i samite znajat deka tie se vece na albanski gradovi
Ako nekoj go cital Ljupco vo Dnevnik zosto da se razgranicime se ce vi bide jasno se e 10000% tocno mozebi toa ne go osecaat tie vo Prilep Bitola Strumica ama kaj zivee albansko i makedonsko naselenie se gi e jasno

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Ljubco...lud lud vakov onakov loppov ama e najgenijalec od site politicari koi ikogas bile na ovie prostori .

Jes da podelbata on toas ja forsirase radi podocna pobrzo priklucuvanje kon Bugarija na ostatokot ama nema veze duri i taka ke bese podobro od ova sea sto ne ocekuva u narednive 3 godini...

A za slucajov mnogu socustvo sto da kazam ...jebiga

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Евреите се генијалци.
Треба од нив да учиме.
Точно.
Ама Евреите биле Божји народ 1600 години.
Затоа не треба да не чуди нивната генетска супериорност.

Член од
14 февруари 2008
Мислења
1.010
Поени од реакции
12
Како што информираа од МВР расправијата започнала пред семејната продавница на Јовановски. Додека ја растоварале робата децата кои си играле во дворот со камења мавале кон дуќанот. Јовановски им рекол да се оддалечат од местото. Децата заминале дома и се пожалиле кај нивните родители.

Тогаш пред нивната продавница „Баже Комерц“ започнала расправија меѓу родителите на децата и таткото и синот Јовановски. Откако увиделе дека односите се заоструваат Благоја и синот се повлекле во продавницата.

Во тој момент еден од родителите на децата кои мавале со камења од пиштол испукал неколку куршуми. 18 годишниот Александар е пренесен во Ургентниот центар, врз него е извршена хируршка интервенција. Сместен е на Клиниката за интензивна нега и е во животна опаснот. Неговиот татко е во Градската болница

Според неофицијални информации, кон членовите на семејството Јовановски пукал извесен Муртезани.

Соседите велат дека Благоја Јовановски бил многу мирен човек, и секогаш им помагал на посиромашните, да не мора да платат веднаш за купениот производ, туку тогаш кога ќе имаат пари.

Полициски екипи извршиле увид во куќата на осомничениот Муртезани. Тој не бил дома. Истрагата продолжува.

Пренесено од Кирилица.
www.kirilica.com.mk

Се работи за живот на обичниот човек.
Човекот што имаше продавница за жито во Арачиново беше убиен во својата продавница поради тоа што несакал куќата да ја продаде.
Истото се случи и со овие луѓе на кои од некои "добрососеди" Албанци им било кажано дека мора да ја затворат продавницата и да се иселат од тука.
Зошто тоа е територија која хиените ја имале веќе обележано.

Немојте само да ми зборите за изолиран случај дека е .
Тоа ти е политика на геноцид кој само ја поместува границата од Тетово кон Скопје, Куманово, Велес, Битола, Охрид итн....
Do koga vaka be?? Zaso ne gi potepame ednas za sekoas? :nerv:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
od cento sekoj saka da mu ja zduvna, ama zamisli tatko mi saka od karpos da se seli u cento. site begat od tamu, on tamu ebati logikata.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
и после македонците не биле за соживот. ќе ми зборат нешо човекови права и тн. срамота бе ко диво племе се понашаат во 21 век

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Личен пример ќе ви дадам.
Стојам во двор со мојата 9 месечна ќерка во рака.
И од некаде камен паѓа.
Помислив нешто се скинало имаше во близина дрвце со крушки, но на вториот пат на 10цм од мене падна камен.
Одеа луѓе по тротоарот од спротивната улица и соминтелни ми беа 3 мажи на возраст од 30 години.
Демек не ги гледам малку на страна свртен, кучето повторно се наведнува да мавне со камен.
Се вртам и кучето демек ништо незнае, ја свиткува опашката и оди.
Мајка ми постојано ја маваа во бавчичето што го имавме.
Куќата постојано каменувана.

Ова да го запомните.

Постои КОНТИНУИРАН притисок врз македонското население во местата каде веќе мнозинство се Албанци.
Тие не сакаат соживот тие си се за голема Албанија.
Прашање е ние дали ќе дозволиме и дали ќе го решиме нашиот проблем во нашата Македонија на наш начин.

Држава на оваков тип на притисок неможе да реагира.
Не постои никаков механизам.

Тоа се решава само со граница или размена на население.
DOBRE DOJDE VO REALNOSTA.

FFC

Член од
29 јануари 2008
Мислења
11
Поени од реакции
0
Sakam da go citiram Slavjanski vo delot kade sto pisuva "Granicata od Tetovo"
dobro bre bratce zosto se tetovo vakvo tetovo takvo zarem ne razbirate deka vo Tetovo ima makedonci koi gi trpat ovie gnasi seuste? zarem razborate deka vo Tetovo ziveat seuste makedonci koi ne sakaat da gi prodadat svoite imoti pogotovo ne na...aj da ne gi navredam zosto ovde baniraat i za toa ako gi nareces Albanci sepak eve kazav, svacate deka seuste ima lugje koi razbiraat (da e i mecka od planina ke razbere deka sakaat golema albanija) deka ne im se pisuva na arno? sakam da kazam deka Tetovo e Makedonsko i ne sakam da se vregja okolu nekakvi granici i jas veruvam deka sakaat povece golema alb nego sozivot i sum kategoricen okolu prasanjeto na nivno istrebuvanje ama koj mene me slusa? se e toa politika a od politika debeliot kraj go jademe nie pa do koga ke trpime vaka??? ajde kazete konkretno nesto kako da se spravime so niv? POZDRAV OD TETOVO (MAKEDONSKO)

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
treba prvo da bideme slozni i edinstveni ko sto se oni, da se pomagame, tebe nekoj da te dirne isto ko mene da me dirnal, ama ne sme takvi poveketo.

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
ZAPADNA MAKEDONIJA E IZGUBENA USTE OD 1945, KOGA GI OSTAVIJA DA ZIVEAT ALBANCITE VO MAKEDONIJA.NAJDOBRA VARIJANTA OPERACIJA METLA DA DENS BIDES NA MIR.:toe:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
pa sega ni se vrakaat greskite od sistemot vo koj vladeeja komunistite. Oni igraa na karta bratstvo edinstvo i dozvoluvaa doseluvanja od segde i sega Skopje e opkoleno so albanski sela. Ne znam, demokratijata ne e resenie ama se nema volja da ne bide, bar kaj politicarive. Hitler kako ja sredil Germanija, ne so demokratija tuku so totalitarizam.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom