Ранетите татко и син се борат за живот

Статус
Затворена за нови мислења.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Како што информираа од МВР расправијата започнала пред семејната продавница на Јовановски. Додека ја растоварале робата децата кои си играле во дворот со камења мавале кон дуќанот. Јовановски им рекол да се оддалечат од местото. Децата заминале дома и се пожалиле кај нивните родители.

Тогаш пред нивната продавница „Баже Комерц“ започнала расправија меѓу родителите на децата и таткото и синот Јовановски. Откако увиделе дека односите се заоструваат Благоја и синот се повлекле во продавницата.

Во тој момент еден од родителите на децата кои мавале со камења од пиштол испукал неколку куршуми. 18 годишниот Александар е пренесен во Ургентниот центар, врз него е извршена хируршка интервенција. Сместен е на Клиниката за интензивна нега и е во животна опаснот. Неговиот татко е во Градската болница

Според неофицијални информации, кон членовите на семејството Јовановски пукал извесен Муртезани.

Соседите велат дека Благоја Јовановски бил многу мирен човек, и секогаш им помагал на посиромашните, да не мора да платат веднаш за купениот производ, туку тогаш кога ќе имаат пари.

Полициски екипи извршиле увид во куќата на осомничениот Муртезани. Тој не бил дома. Истрагата продолжува.

Пренесено од Кирилица.
www.kirilica.com.mk

Се работи за живот на обичниот човек.
Човекот што имаше продавница за жито во Арачиново беше убиен во својата продавница поради тоа што несакал куќата да ја продаде.
Истото се случи и со овие луѓе на кои од некои "добрососеди" Албанци им било кажано дека мора да ја затворат продавницата и да се иселат од тука.
Зошто тоа е територија која хиените ја имале веќе обележано.

Немојте само да ми зборите за изолиран случај дека е .
Тоа ти е политика на геноцид кој само ја поместува границата од Тетово кон Скопје, Куманово, Велес, Битола, Охрид итн....

H

HITCH

Гостин
Ова дефинитивно не е изолиран случај. Македонецот кој беше убиен во Арачиново сред бел ден сеуште не се знае кој го убил. Албанците сеуште си го имаат законот од Дукаѓини а те налути некој уби го гајле ти е за фамилиите. Ама тука треба да реагира полицијата зашто треба да се знае дека кај Албанците неважат законите за носење на оружје без дозвола, а се почесто страдаат Македонци кои воопшто не направиле ништо лошо само си ја бркале својата работа. Е СЕГА ОВА ЗНАЧИ ДЕКА ТОА ДИВО ПЛЕМЕ ТРЕБА КОНЕЧНО ДА СЕ СТАВИ ВО РЕД. ГРЕАОТА Е НЕВИНИ ЛУЃЕ ДА СТРАДААТ ПОШТО ДРУГИТЕ МИСЛАТ ДЕКА МОЖАТ СЕ'.
И само едно прашање одма ми помина низ глава: Нели почна постот за Рамазан Бајрам, вака ги учат оџите у џамија?!

Маца_мк

♫♥good girl gone bad♥♫
Член од
13 февруари 2007
Мислења
6.421
Поени од реакции
464
е да, и нека ми кажат после дека не треба да има неслога, дека треба да се учиме на соживот.како да ги сакам кога гледам какви работи прават секојдневно?секоја чест на исклучоците, ама тие се многу ретки, поголем број се оние кои ништо не почитуваат, за нив не важи закон, за нив важи само тоа што ако им сметаш ќе те снема и крвната одмазда, ништо повеќе:toe:

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.760
Поени од реакции
1.043
Маца_мк...не се секирај...не само ти шо не ги сакаш туку никој не ги сака ( па дури ни самите себе не се сакаат иако изгледа како да не е така )...и сами се свесни дека никој не ги сака не само овде туку општо во цел свет...а иначе шо рече за соживот...па зарем можи да има соживот со такво гнасно и диво племе

Член од
14 март 2008
Мислења
574
Поени од реакции
14
Спроти стадионот на слога во Чаир, постоеше до пред 2 години драгстор, сопственикот беше Македонец... соседите албанци “добронамерно“ го советуваа “доброволно“ да го напушти... одлично функционираше, но на крај, маскирани лица му извршија две вооружени кражби, и на крајот беше приморан да си отиде, затоа што полицијата “не можеше“ да ги најде натрапниците... сега сопствениците на колонијалот се албанци, и све е мирно и во ред...
НАРАВОУЧЕНИЕ... албанците се пацифисти...

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Личен пример ќе ви дадам.
Стојам во двор со мојата 9 месечна ќерка во рака.
И од некаде камен паѓа.
Помислив нешто се скинало имаше во близина дрвце со крушки, но на вториот пат на 10цм од мене падна камен.
Одеа луѓе по тротоарот од спротивната улица и соминтелни ми беа 3 мажи на возраст од 30 години.
Демек не ги гледам малку на страна свртен, кучето повторно се наведнува да мавне со камен.
Се вртам и кучето демек ништо незнае, ја свиткува опашката и оди.
Мајка ми постојано ја маваа во бавчичето што го имавме.
Куќата постојано каменувана.

Ова да го запомните.

Постои КОНТИНУИРАН притисок врз македонското население во местата каде веќе мнозинство се Албанци.
Тие не сакаат соживот тие си се за голема Албанија.
Прашање е ние дали ќе дозволиме и дали ќе го решиме нашиот проблем во нашата Македонија на наш начин.

Држава на оваков тип на притисок неможе да реагира.
Не постои никаков механизам.

Тоа се решава само со граница или размена на население.

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Човекот што имаше продавница за жито во Арачиново беше убиен во својата продавница поради тоа што несакал куќата да ја продаде
ODMAZDA, ODMAZDA!

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Фала ти за постот, го прочитав до крај.
Тоа е тоа.
Милион примери.
Другар еден живот ќе изгубеше, застанал бурек да купува тука кај млечниот ресторан до џамијата во Чаир. Некако успева да улета во кола до Холидеј Ин се бркале, за ич ништо, само затоа што бил Македонец.
Како мал се сеќавам со татко ми кога ќе одевме на пазар во Ѓорче, тој бираше да не купува од албанец.
Го прашувам оти бе не купуваш од тој човек, а тој стално велеше, ја не сакам да им го финансирам покретот.
Сите го правеа будала, националист.
Испадна човекот дека ја знае вистината.
И некој уште се чудат што ни се случи и зошто 2001 година.

Колку жители денеска Македонци има во Арачиново, Липково, Матејче ?

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
neznam za vas ama i jas sum kako Albancite oko za oko krv za krv nedaj boze da se sluci nesto inaku sum miren po priroda ama ako nesto napravi nekoj kako na ovoj covek pa sto ce mu se misli ako ima eden sin

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Eve zosto treba da ziveeme so Izraelcite i od niv skolo da ucime
A toa deka se za golema Albanija drzi ,steta sto Ljupco koga bese na vlast ne izvrsi razmena na naselenie pa da znaeme do kaj e nase do kaj nivno

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Eve zosto treba da ziveeme so Izraelcite i od niv skolo da ucime
A toa deka se za golema Albanija drzi ,steta sto Ljupco koga bese na vlast ne izvrsi razmena na naselenie pa da znaeme do kaj e nase do kaj nivno

Денес веќе ќе си го бараа она што некогаш било нивно,ете затоа не е никаква штета она што Љубџо не го изврши како замисла.

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Сакале соживот? Ова ли е соживот? 90% од нив се вакви.

Член од
9 октомври 2007
Мислења
1.126
Поени од реакции
24
Денес веќе ќе си го бараа она што некогаш било нивно,ете затоа не е никаква штета она што Љубџо не го изврши како замисла.
Или сум јас скаран со логика, или текстот ти е нелогичен. Ај, малку објасни ја мислата.

Vlatko_100

DUKE
Член од
21 јануари 2008
Мислења
648
Поени од реакции
20
Пред месец дена на истото место поминуваме со другар кога двајца албанци нешто провоцираа, му викам на другарпв они двајца ние двајца тргај што биде биде, кога они видоа дека не успеаа да не заплашат и дека им се пуштивме му ја дувнаа. Си викам тоа сте вие само ако сте однос 10:1 напаѓате а вака ќутите. Си продолживме со другарот накај дома и после 10 минути ми се јавува другарче кое живее во близина и ми вика овие се вратија и ве бараат има дојдено накај 10 автомобили и некој од нив јавно мавтал со пиштол и прашувал кај се бе да ги е**м у гз. Си помислив еј да останевме уште малку кај те провоцира уште без памет пиштол вади и одма ќе те пука. Ама тоа е кога им се даде право и сила сам да прават што сакаат тоа ти е. Што да се прави 2001 имавме шанса ја изгубивме тие ја добија, нашите тоа лето повеќе милуваа газот да го сончаат во грчка и да те прават глуп патриот што ја браниш државата а сега истите ќе ми кажат дека името и не е толку важно и дека се требало што ќе ни кажат другите да прифатиме оти другите знаат за нас ние глупи сме. Срања у боја. 2001 Некои го направија будала љупчо за тоа што ја подраж идејата која произлезе од Ману драги мои, јас од првин си помислив дека е будала што прифаќа но по добро размислување си реков дека е подобро така некој наеднаш да те подложи на операција и да почнеш да заздравуваш ќе боли на почеток ама после ќе бидеш здрав а вака што добивме некој цел живот да ти прави лузни кој те печат секој ден, некој секој ден како да ти го сече џигерот и никако да заздрави и знаеш дека никогаш нема да бидеш здрав.
Ова не го зборам од памет го зборам бидејќи секој ден го чувствувам, секој ден го гледм племето што прави бидејќи живеам на километар од кај што се има случено пукањево, досега ми се нема случено нешто посериозно бидејќи не ја веднам главата им се спротиставувам но стравувам бидејќи знам како што викате дека ако биде нешто поголемо дека нашите само ќе ме гледаат од страна и ќе ја наведнат главата. Ова ни се случува бидејќи така го научија народот ќути трај не провоцирај имај корка леб и доста ти е да преживееш. Зар треба да преживееш или да живееш? Зар не научивте од историјата дека држава се прави со крв и пот а не со муда продавање! Ама од каде ќе научат кога не знаат да мислат со своја глава се друг треба да им мисли.
П.С. Чувајте се браќа Македонци.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom