Што мислите за новиот закон за алкохол

Што мислите за новиот закон за алкохол

• Против: Идиотски е, треба веднаш да се укине

Гласови: 62 59,6%
  • За: Одличен е, треба целосно да се забрани продажбата на алкохол

Гласови: 16 15,4%
  • Воздржани: Па добро, ем ќе се намали пиењето, ама сепак ќе може да се пие

Гласови: 22 21,2%
  • Неопределени: Не знам, не пијам алкохол

Гласови: 4 3,8%

• Вкупно гласачи
    104
  • Гласањето е завршено на .
SO vakov zakon mi se krsi osnovnoto moe pravo da imam sloboda na izbor kako polnoleten gragjanin na ovaa drzava.Vakvo nesto osven kaj ludite Amerikanci koi mu se opsesia po se izgleda na Gruevski nemalo ni vo NACI Germanija pa vie sea videte za kaj sme.

луди американци кој случајно се најразвиена земја во светот!

[acko]®;1632217 напиша:
а што ние сакаме да бидеме ко србија и албанија или сакаме да бидеме подобри?

WTF?????

SO ti znaci toa aj preciziraj ziti se!!!

[acko]®;1632224 напиша:
луди американци кој случајно се најразвиена земја во светот!

Da denes duri i vo "najrazvenata zemja vo svetot posle 19h ako si polnoleten znaci nad 21 godina mozes slobodno da odis i da si kupis alkoholen piijalok.
Ja pravis li razlikata???MOzes li da ja sfatis poentata???
Mozes li da uvidis kolku e glup ovoj zakon donesen po se izgleda nekoj dobro da se nafatira.

[acko]®;1632217 напиша:
а што ние сакаме да бидеме ко србија и албанија или сакаме да бидеме подобри?

Пријателче ти во МАкедонија живееш ?

Србија во 2009 ќе ги почне преговорите со ЕУ.
Значи пред пет години бевме 20 години пред нив.
А во 2009 ќе се израмниме...во поглед на евроаспирациите.
Пишуваше пред неколку месеци realen за ова, ама твоите истомисленици велеа дека Србија не може да не стигне.
Во стандардот се веќе пред нас.
Албанија е веќе во НАТО.
НАТО = стабилна држава, а стабилна држава = странски инвестиции.

Еве ти малку материјал, прочитај пополека, па напиши каде тоа во моментот се наоѓа Македонија.

Освен ако и тебе грујо не те прелажа дека од Македонија ќе напрај швицарска:pos2:....морав да се насмејам.

Da denes duri i vo "najrazvenata zemja vo svetot posle 19h ako si polnoleten znaci nad 21 godina mozes slobodno da odis i da si kupis alkoholen piijalok.
Ja pravis li razlikata???MOzes li da ja sfatis poentata???
Mozes li da uvidis kolku e glup ovoj zakon donesen po se izgleda nekoj dobro da se nafatira.

ДРЖАВАРА ќе се нафатира. молим ти се лепо 20 000 за лиценца. ако те фатат како продаваш без лиценца молим ти се лепо од 500 до 5000 евра казна и тоа се иде во буџет за развој. а незнам што толку ве боли ова? купи си пиење порано и пиј си го вечерта ако толку сакаш!

[acko]®;1632236 напиша:
па дали треба да тапкаме во место со албанија и србија (нашето опкружение) или да идеме малце понапред?!

Dali ti momce na sever si bil podaleku nekade od Skopje???

Ako ne si bil nekako i da ti se progleda niz prsti. Koj be stoi vo mesto ti svesen li si sto zboris???
Sega mi e jasno zosto ne mozeme da trgneme napred i da ziveeme kako normalni lugje bidejki postojat vakvi ko ovoj acko sto mislat deka nekoj tapka vo mesto kako nego i si pravi filmovi u glavata deka ete Srbija i Albanija se u polosa situacija od Makedonija na sto ocigledno svrsuva vo gasti.
E Makedonijo nema opravija so takvi lugje i so takvo razmisluvanje i posle zakon so zabranuva alkohol posle 19h more za takvi kako nas zabrana za disenje vozduh posle 19h treba da uvedat.

Dali ti momce na sever si bil podaleku nekade od Skopje???

Ako ne si bil nekako i da ti se progleda niz prsti. Koj be stoi vo mesto ti svesen li si sto zboris???
Sega mi e jasno zosto ne mozeme da trgneme napred i da ziveeme kako normalni lugje bidejki postojat vakvi ko ovoj acko sto mislat deka nekoj tapka vo mesto kako nego i si pravi filmovi u glavata deka ete Srbija i Albanija se u polosa situacija od Makedonija na sto ocigledno svrsuva vo gasti.
E Makedonijo nema opravija so takvi lugje i so takvo razmisluvanje i posle zakon so zabranuva alkohol posle 19h more za takvi kako nas zabrana za disenje vozduh posle 19h treba da uvedat.

сум бил скоро цела европа и делови од азија и многу добро знам како е. во србија на автопат на бензинска ти бара 20 динари за да одиш по нужда. кај нас тоа го нема веќе 10тина години. само еден прост пример!

e bas sea ke vidam kako ke mu e na turistite koi doagaat vo ohrid i koa ke im kazat vo prodavnicite posle 19h no alchohol jupii drugata godina pak ke dojdat 100%

[acko]®;1632276 напиша:
сум бил скоро цела европа и делови од азија и многу добро знам како е. во србија на автопат на бензинска ти бара 20 динари за да одиш по нужда. кај нас тоа го нема веќе 10тина години. само еден прост пример!

Точно, за разлика од Србија кај нас тоа го нема...Кај нас по патиштата нема ни WC !!!!!!!:kesa:

[acko]®;1632254 напиша:
ДРЖАВАРА ќе се нафатира. молим ти се лепо 20 000 за лиценца. ако те фатат како продаваш без лиценца молим ти се лепо од 500 до 5000 евра казна и тоа се иде во буџет за развој. а незнам што толку ве боли ова? купи си пиење порано и пиј си го вечерта ако толку сакаш!

A be coek doagjam od rabota vo 20h i na primer sakam da odam kaj moj rodnina na imenden,rogjnden bilo sto a ti velam polnoleten drzavjanin na Makedonija sum i sakam da odnesam pijalok vleguvas vo prodavnica i nekoj mi go uskratuva pravoto na sloboden izbor da ne mozam da si go platam i kupam pijalokot sto go sakam odnosno mi zabranuva nekoj da se napijam vino,pa na sto lici toa.

Abe ne bidi smesen be decko toa taka ne se pravi ne mozes ti da zabranis na polnoleten gragjanin da se napie sto i kolku saka vo bilo koj period od denot.Takov zakon apsolutno nikade vo ovoj svet ne postoi.

Ova treba zaedno so tie so go donele ovoj zakon da se teraat pred sud vo Strazbur za krsenje na covecki prava pa i penali ako treba ima da plakjaGrujo i kompanija koi ocigledno ne se go razbrale dovolno dobro problemot so alkoholizmot vo Makedonija pa zaebale rabota sto ne dodale vo zakonot deka posle 19h samo so licna karta moze da se kupi alkoholen pijalok vo objekti licencirani za prodazba na alkohol.

гласав неопределено ... а тоа дека не пиам алкохол е лага :pijan::sekss::costumed4

САКАМ ДА ПИЈАМ ПИВО КОГА МЕНЕ ЌЕ МИ ТЕКНЕ, А НЕ КОГА ЌЕ МИ ОДОБРИ НЕКОЈ ДЕБИЛ !

Има сепак една добра работа во законов. Кога ќе ти дојдат дома ненанјавени гости некаде по 19,00 часот, ќе им кажеш: ПУ јазк, како не дојдовте порано ќе купев нешто за пиење, а сега ....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom