Пиволенд на Скопско Кале: 18-21.09.2008

Статус
Затворена за нови мислења.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.488
Поени од реакции
7.982
Море АПАШИ, утре Корун под итно у маало у трафика да раситниш кеш.
Јас мислев на две волонтерки од Пиволенд, едната имаше очи ко Дениз Ричардс а на другата многу убаво и стоеја црни хеланки :)

Harry Potter

Imperius
Член од
14 септември 2005
Мислења
2.551
Поени од реакции
1.547
Иначе скарата беше за мерак, кснав 3 хамбургери, вкусно е ептен.

Шарска плескавица = 120 ден.
Нормална плескавица = 80 ден.
Пилешки стек = 120

Има и риби, пици, сувомеснати производи.... али не земав, незнам цени :)

Кај што беше ладно у пм, дуваше ветер ептен, па и пивото грч. Место мраз треба да стават жарчиња у чашата. :)

аман бе, да не беа вонѕефки? :pos2:

иначе јас идам утре

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
аман бе, да не беа вонѕефки? :pos2:

иначе јас идам утре
Koга си гладен, кога надвор е минус нула, пиеш грч ладно пиво, мириса на скара од секаде....... Одиш таму, си се топлиш на скарата и си јадеш хамбургер кој колку-толку те топли :)

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
Да да, супер настан, мн позитивни фаци стелата за 70 е дефинитивно најбољи понуда - можам да испијам еден тон, гага влез, троа ладничко али се јаде. Утре пак!

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ја мислев Стелата е најскапа...како им беше рекламата :

Quality has it's price...?

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
Штета Fosters што нема, е тек тогаш немаше дома да си идам.

И да, Стелата според мене е најквалитетното пиво на понуда (и со најасален однос цена/"перформанси").

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Корун,а дедото што ни бараше врски за Скопско,како ли само го заборавивме :)

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
стелата за 70
Каде ја најде Стелата??? :vozbud::vozbud::vozbud:
Не успеав да ја најдам :(

Додуша.. мене ми беше сеисто, девојка ми сака Стела, па ја побаравме... после тоа ја си се стационирав кај штандот на Гинис и си бев среќен :)

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
Каде ја најде Стелата??? :vozbud::vozbud::vozbud:
Не успеав да ја најдам :(

Додуша.. мене ми беше сеисто, девојка ми сака Стела, па ја побаравме... после тоа ја си се стационирав кај штандот на Гинис и си бев среќен :)
Над сите други штанда е, на брдото прилично блиску до стејџчето електронско. Додуша каменице е штандот ама има и точено стела.

Член од
10 март 2007
Мислења
242
Поени од реакции
46
kako be ne se pogodi vremeto za pivofestot vo skopje , bas steta . mislam da go organizirase grad skopje vo dekemvri, ke bese podobro , statisticki ima poveke topli denovi od septemvri. Vie nema da napravite podobar festival od prilep ,zasto ocigledno nikoj ne go posetil oktober fest od tolku pivpopijci na forumot pa da kazuva i razlikuva dobro od loso. Organizatorot odel vo prilep i sam vo sebe pizdi i si veli: "ke vidat ova prilepskite majmuni so pivofest ke napravam, so standoj se isto ko kaj niv , pojke muzika i se ke bidi poglasno , a skara koj gi ebe , neka si kupat cips ili slicno". Postapkata iritira . Zosto dva pivofesta vo eden mesec ? Zosto vo Bitola da ima filmski festival, a da nema vo skopje ? Pa go podelija nekolku dena vo skopje, nekolku dena vo bitola - DRKANJE NA VELIKO . Nekoj tamu rece , ajde organizirajte rakijada , ili tikveski grozdober ili festival na kalinkata . Ama ne be brat be , nemate smek za festival. Barem da kopiravte oktober fest , ne prilep pivo fest . Vo oktober fest , vo hali so stakleni krigli od po 1 litar , vas skapo vi e 50 denara , pisuvate ovde na forum kolku kosta lovacka , a od druga strana ke pijate korona , ne mi ide nekako rabotava . 50 denari krigla pivo od 0.4 a 65 denari krali marko od 1.5 litri. Moj sovet za jeftin provod , kupete si pivo od 1.5 litri i najdobar i najeftin provod .

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Ромео.. што збориш ти бе брат?
Да не си пијан уште??? :tapp::tapp::tapp:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
Ромео долна црта Ферара,

Ако правиме компарација помеѓу Пиволенд и Октоберфест, Пиволенд е очигледно шит.
Ама ако правиме компарација помеѓу прилепскиот панаѓур наречен Пивофест и скопскиот Пиволенд - имаме јасен победник. Барем според импресии на луѓето што биле и таму и ваму, а не се од Скопје или Прилеп. И според организацијата, настапувачите, бендовите, типовите на пиво, скара...

Незнам која ти е логиката дека фестивал на пивото треба да има само во еден град во Македонија. И толку. Ако не е добар, логички е дека на некој ќе му текне да направи подобар. Па посетителите ќе одлучат кој е подобар, а не локал патриотите од Скопје или Прилеп. Јас идам денес, па реално ќе ти кажам импресии. Критичар сум, ако не ми се допадне, ќе мрчам иако сум скопјанец :)

Член од
10 март 2007
Мислења
242
Поени од реакции
46
more bate kiselinko vaka sea , dali 2 pivofesta vo eden mesec ne se mnogu , da ne zborime za inat
vnuce ti si bratce uste nedorasnat da komentiras raboti .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom