Пиволенд на Скопско Кале: 18-21.09.2008

Статус
Затворена за нови мислења.

Gadfly Baba

Registered Loser
Член од
20 февруари 2007
Мислења
997
Поени од реакции
21
Само знам дека ќе се пие и џвака масовно,и дека ќе свири добра музика,и да,можеше да се помине без провокации и споредби,ама уат кен ју ду,МЕНТАЛитет...
Ах,кога би имал секој град по еден пиво вест...бар по 1 месечно...
Убав помин луџе,сија дер...

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Preplasheni? Koj bi rekol.Videte koj e "nashiot" ili ako sakate,mojot prv post na temava.Zarem ne e seedno da citash 4 strani celovremeno aludiranje na Prilep i prilepchani deka bile loshi vo ovie 5 godini pa mu doshlo preku glava na nekoj od toa i deka vekke krajno vreme bilo da se prevzeme neshto_Odete zemete procitajte si ja temava odpocetok pa ke vidite deka nekoj nema ni osnovna shkola a kamoli neshto drugo vo vrska so napagganje i vregganje na nezdrava osnova bez nikakov argument.A be ushte ribata vo ezero,a vejke tavata na ogan ste ja stavile.Polekate malce.Ne mora na neroden Petko kapa da mu kroite.

Ajt za vecerva,se citame posleM.:smir:

Член од
12 октомври 2007
Мислења
68
Поени од реакции
1
СЕ е ок само некако локацијата е лоша,КАЛЕ е супер ама многу шиптараана има требало подобра локација

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.488
Поени од реакции
7.982
Preplasheni? Koj bi rekol.Videte koj e "nashiot" ili ako sakate,mojot prv post na temava.Zarem ne e seedno da citash 4 strani celovremeno aludiranje na Prilep i prilepchani deka bile loshi vo ovie 5 godini pa mu doshlo preku glava na nekoj od toa i deka vekke krajno vreme bilo da se prevzeme neshto.Odete zemete procitajte si ja temava odpocetok pa ke vidite deka nekoj nema ni osnovna shkola a kamoli neshto drugo vo vrska so napagganje i vregganje na nezdrava osnova bez nikakov argument.A be ushte ribata vo ezero,a vejke tavata na ogan ste ja stavile.Polekate malce.Ne mora na neroden Petko kapa da mu kroite.

Ajt za vecerva,se citame posleM.:smir:
Провокацијата е спомната од Ацид, кому најверојатно пивофестот во Прилеп не му ги исполнил очекувањата (топло пиво, недопечена плескавица и слични лоши моменти) башка тоа тезгите ко на сточен пазар, гужва претерана. Не за џабе мојот најдобар другар од војска ми вика дојди во Прилеп преку лето, ама кога нема Пиво Фест затоа што тогаш градот е убав.

Туку пресекувам линија.

Кој понатаму напише пост во врска со пивофестот во Прилеп лета надвор од темава, а можеби и од форумов на 2 дена.

Споредби ќе бидат дозволени по одржувањето на ПИВОЛЕНД.

mmm121

Pentaxian
Член од
27 јуни 2006
Мислења
545
Поени од реакции
21
Не е лошо тоа што Скопје ке си прави пиво фест, него понашањето во стил " е сеа прилепчани гледајте како се организира пиво фест" До кога со вакви провокации како деца од 13 години да сте?

Член од
11 септември 2008
Мислења
224
Поени од реакции
6
Браво Тончи се слагам со тебе.
Ке биде топ, уше да не ми бараат лична карта и се ќе биде во ред.:party1::party1:

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
I jas sum ZA komentiranje na temava posle odrzuvanjeto na manifestacijava.Poshto shto i da se kaze povejke,ke bide samo provokacija i nishto drugo.Samo molimte Tonchie drug pat koga ke idesh na Pivofest (ili mozda ne si bil,a imash zelba) iskontaktiraj me mene ili nekoj shto ke ti garantira kaj ke te sedne na LADNO pivo i kaj ke te sedne na skara.Jas se nafakam za takvo neshto ;) :smir:

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
А како ќе биди со алкохолов? Точење пиво само до 19 часот? После тоа сокчефест:pos2::pos2:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Битно ќе има апла групно упознавање на кајганџии там горе пот калето :) Само колку после тоа некој ќе памти некој, тоа :toe:

Битно е да се :3: и :party1: да пиеме :vozbud:

N

n/a

Гостин
Абе ајде имитација жива... толку оригиналност да се немало и сега ајде ќе му се зема на прилеп пивофестот...
Прилеп не е единствениот град во светот каде што некогаш се одржувал пивофест.
:toe:
Beer festivals има во сигурно барем 10.000 градови во светот,во дел од нив и два пати годишно.
И апсолутно немам против да продолжите и вие да си го правите вашиот...тамам ќе може да споредиме кој е поубав,поорганизиран,попосетен итн.
:wink:
Конкуренцијата е здрава работа,ебаааго!

Член од
4 март 2008
Мислења
261
Поени од реакции
10
Абе ајде имитација жива... толку оригиналност да се немало и сега ајде ќе му се зема на прилеп пивофестот...
Абе глеј, не е работата у имитирање, ПП не е единствен град каде што се одржува пивофест!

Demon_Lord

May the force be with you!
Член од
11 септември 2008
Мислења
428
Поени од реакции
9
Ок признавам дека не е единствен фестивал на пивото... а и не треба да биди...
А кизнај во прво место кој го организира пивофест и пиволенд? Тој организаторот одлучува кој би бил подобар...

Член од
4 март 2008
Мислења
261
Поени од реакции
10
Ок признавам дека не е единствен фестивал на пивото... а и не треба да биди...
А кизнај во прво место кој го организира пивофест и пиволенд? Тој организаторот одлучува кој би бил подобар...
Aбе како не сваќаш дека фестивалов не е напраен на база на конкуренција.
Тоа у Прилеп е веќе традиција, тука нема место за сомневање, ова е нешто ново, некоја нова пософистицирана собиранка, ќе има мн. бендови, и + пиво!!

Demon_Lord

May the force be with you!
Член од
11 септември 2008
Мислења
428
Поени од реакции
9
Во ред, избрзав со најпрвиот одговор... :)
Важно е да има што повеќе вакви манифестации во Македонија...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom