Име според родители

• Креатор на темата Креатор на темата B. Boop
  • Време на започнување Време на започнување
Не ставам име по родителите ниту па сакам да ставаат мое име на внуците, ме нервираа оваа традиција, ко паштети да сме се едно те исто.

Не ставам име по родителите ниту па сакам да ставаат мое име на внуците, ме нервираа оваа традиција, ко паштети да сме се едно те исто.
I mene me nervira. Mene iminjata na mama i tato ne mi se dopagaat i sega zosto da stavam nekoe nivno ime na moe dete. Ke go krstam po mene i samo ke mu dodadam Junior na krajot.:vozbud:

Јас носам име на дедо ми:)
Не ја сакам јас таа традиција и моите деца нема да имаат такви имиња.Ќе имаат некое друго.

Кај баба ми во мало има една фамилија бабата се вика Зора и сите дома се крстени со варијација на тоа име:Зорица, Зоран.Глупо ми е ова.

мене името ми го одбрале родителите и плус многу ми се допаѓа

така и јас ќе им ги дадам имињата на моите деца
планирам да имам повеќе деца, па не би требало да е проблем именувањето :pos2:

Јас носам име на дедо ми (конкретно, на мајка ми вујко), и се гордеам со тоа.
Човекот дур не ме донеле на светов не знаел, не ни спомнал ништо во врска со тоа како ќе се викам.
Значи, никој не ги терал моите, никој не им сугерирал, крстен сум така во негова чест по избор на мајка ми и на татко ми.

Друго ми е прашањето... сите го заборавате кумот во целиов муабет.
Нели е кумот тој што треба да реши како ќе се вика детето?

Човекот дур не ме донеле на светов не знаел, не ни спомнал ништо во врска со тоа како ќе се викам.
Значи, никој не ги терал моите, никој не им сугерирал, крстен сум така во негова чест по избор на мајка ми и на татко ми.

Хаха во сегашниве вообичаени услови работа на кумот е да кимне со главата на усвоениот предлог од собраниската заедница на мажот и жената и се разбира да се фати за ќесето, инаку.... стварно си во право кај се кумовите бре?

А кумот не треба да е другар на маж ми? :icon_lol:

Или нема правила? Не сум упутена. :icon_lol:

Koj go ... kumot. Jas ke odlucam taka ke se vika i samo ke mu kazam Kume ova ime sakam da e. Toj ke se soglasi i zavrsena prikazna.

А кумот не треба да е другар на маж ми? :icon_lol:

Ти имаш маж??? :vozbud::vozbud::vozbud:

Дај, не заебаај*... :pos: :pos: :pos:

* за неупатените: Тетовирање, сцената на железничка пред да го бркаат џандарите Илко :)

Koj go ... kumot. Jas ke odlucam taka ke se vika i samo ke mu kazam Kume ova ime sakam da e. Toj ke se soglasi i zavrsena prikazna.

Епа, друже... воопшто не го викај кум да ти биде.
Сепак, кум треба да е некој кој што го почитуваш, цениш и сите тие работи. Јас колку што знам, чест е кум да бидеш.
А... “кој го... кумот“ само покажува дека си невоспитан, ништо повеќе.

Ти имаш маж??? :vozbud::vozbud::vozbud:

Дај, не заебаај*... :pos: :pos: :pos:

* за неупатените: Тетовирање, сцената на железничка пред да го бркаат џандарите Илко :)

Скраја да е.:vozbud::icon_lol:
Ако бе, ми одговара. По мое ќе си биде. :icon_lol:

Епа, друже... воопшто не го викај кум да ти биде.
Сепак, кум треба да е некој кој што го почитуваш, цениш и сите тие работи. Јас колку што знам, чест е кум да бидеш.
А... “кој го... кумот“ само покажува дека си невоспитан, ништо повеќе.
Jas mnogu go pocituvam kumot, ama nema sansi toj da mi kaze sto ime da stavam na moe dete. Jas ke si odberam be. Eve ke go krstam Neo Junior, po mene.

Ако имам машко ке го крстам со некое име што ке го одредиме јас и мојата ми мила идна сопруга што ке ми биди,ама ако е женско има Елена на мајка ми да се вика па ако сака светов да се преврти!!!!!!

Не сакам да му дадам име на моето дете ни на баба, ни на дедо... Не давам нити име на моите родители нити пак име на свекорот и свекрвата...
Може само ако многу ми се допаѓа името иако не верувам дека би го направила тоа дури и да ми се допаѓа-слаба сум со традицијава.

Или, што ако сте вие против ова, а вашиот партнер е за?

Па ако треба да се тепамо и ќе се тепамо :)))
Не може имиња на баби и дедовци па колку сака нека вика...мој конечен одговор :)

Зависи каде, во некои места не одлучува кумот за името на детето. Бар за кај нас така знам :toe: Родителите и чао.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom