Македонско фудбалско првенство 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Синот негов му го заборавив името беше исто така добар голман и бранеше за Тетекс, а внук му кој го носи неговото име Васко ми беше цимер на факултет.

Жив е дедо Васил уште,така? :)

Напредок-Работнички-2
Скопје-Металург-х
Тетекс-Пелистер-1
Хоризонт-Ренова-х
Вардар-Силекс-х
Шкендија-Брегалница-1

Напредок - Работнички 1X
Скопје - Металург X2
Тетекс - Пелистер 1
Хоризонт - Ренова X
Вардар - Силекс 1
Шкендија - Брегалница 1

100% сигурност :)

Напредок води со 2-0 против Работнички во Кичево уште 20 мин до крај

Тетекс - Пелистер 3-0 уште 10 ина минути до крај
Скопје - Металург 0-0
Турново - Ренова 2-0

Shkendija pak prva... Prvenstvoto stana uste pointeresen 5 ekipi e borat za titula 3 se od tetovo !!

ja mislim deka Shkendija ako tepa so Rabotncki vo gostinski teren ke BIDE SHAMPION 100%

Shkendija pak prva... Prvenstvoto stana uste pointeresen 5 ekipi e borat za titula 3 se od tetovo !!

ja mislim deka Shkendija ako tepa so Rabotncki vo gostinski teren ke BIDE SHAMPION 100%
Е сега многу сакаш тешко дека ке тепате со Работнички.
Јас мислам ке тепа Работнички и ке ви се доближи на 2 бода.
Инаку најверојатно натпреварот ке се игра во недала со пренос на мтв

--- надополнето ---

dobro e ako ima prenos na MTV,i taka mecot ke moze da vidime preku stream,ali drugo e na tv :) inaku od ovoj mec,najmalku sto ocekuvam e nereseno,treba da se koristi krizata koja vladee vo redovite na Rabotnicki,iako protiv Shkendija,sekoj tim vlaga super motivirano,zgora na toa i lideri sme momentalno.Se nadevam na fer sudenje pa neka pobedi podobriot,sto posakuvam toa da bide Shkendija :) Prognoza 1-1,Zelba 1-2

Оваа година првенството е најизедначено и можеби ќе биде најнеизвесно, но за жал квалитетот е паднат.
Металург на пример, со ваква и игра и резултати сега е на прво/второ/трето место. Пред неколку години да беше немаше да биде ни во првите 6.
Пелистер и Вардар ги нема, Работнички и Ренова не може гол да дадат во Кичево/Турново и што сакаш повеќе?
Пред некоја сезона екипа што ќе влезе од Втора во Прва лига едвај за опстанок се бореше, сега се на средина на табела. Да не се случајно засилени со некои страшни фудбалери? Или па почнале да им даваат по 1000 евра од натпревар на играчите? Не бе, толку е квалитетот. Прва лига, Втора лига скоро исти се.

i pokraj toa cella liga na makedonija e protiv golemata ''SHKENDIJA'' PAK SME 1 toa e toa i siguren sum deka do kraj ke bide vake Shkendija sea ke tepa so rabotnicki na nekoj mu e cudno ova ama ke videte nedella rabotnicki SHKENDIJA 2 100 % sigurnost pozz BALLISTET TETOV .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom