Имате ли оригинални игри?

• Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување
А

Ајсшутер

Гостин
Епа една тема за колку оригинални игри имате во вашата колекција,доколку имате и дали купувате,и дали им се реални цените на оригинал игрите.
Што мислите ?

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.093
Поени од реакции
1.656
Јас ја иам само World Of Warcraft и ми ја донесоа како подарок така да неам мн да коментирам

Феномен

Џомба
Член од
21 август 2008
Мислења
4.837
Поени од реакции
111
Имам дома плејстешн кога не ми беше чипуван отидов да видам некоа игра(фудбал) и влегувам у продавница и прашувам колку ви е играва.....:nesvest::nesvest::nesvest:4000 денари:nesvest::nesvest::nesvest:
:tapp::tapp::tapp:

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Ова е што имам оригинал, и цената што ја платив кога ја купив (не сегашната цена):

World Of Warcraft Battle Chest (World Of Warcraft, World Of Warcraft: The Burning Crusade) 2400

The Orange Box (Half-Life 2, Half-Life 2 EP1, Half-Life 2 EP2, Team Fortress 2, Portal, Peggle Extreme, Half-Life 2 Lost Coast) 1750

Age Of Empires Collector's Edition (Age Of Empires, Age Of Empires Rome, Age Of Empires 2 The Age Of Kings, Age Of Empires 2 The Conquerors) 550

Rise Of Nations Gold Edition (Rise Of Nations, Rise Of Nations Thrones And Patriots) 550

Price Of Persia Trilogy (Price Of Persia The Sands Of Time, Price Of Persia Warrior Within, Price Of Persia The Two Thrones) 550

The Orange Box дефинитивно мора да ја имате. Каков Кантер веке, какви глупости, Team Fortress 2 масакр станува онлајн. + Тоа што го нуди HL2, тешко дека ке го сретнете во некоја друга игра.

Цените на игрите се во ред, во зависност од кој произведувач/развивач купуваш. Не сум купил од EA, и нема шанси да купам (високи цени, заштита ненормална, глупости разни). Барем знам дека од сите овие, никоја нема никаква заштита (браво што Ubisoft ја тргнаа Starforce заштитата од PoP Trilogy, тоа издание има само disk check). Зборувам за писи, за конзоли не ми интересира.

Ке продолжам да купувам игри само од развивачи кои ги ценам... Blizzard, Valve, Microsoft, и некои други ретки изданијa (Collector's, Special, Survival, Extended, Gold, Platinum, такви изданија).

Во текот на септември/октомври од Amazon треба да ми стигне Warcraft 2 Battle.Net Edition, правам колекција од Blizzard. :) + Само да се официализира WotLK Collector's Edition и одма го порачувам.

И ако може некој да ми каже од каде може да најдам Diablo/Warcraft 3/Starcraft Battle Chest? Југотон прават ли порачки?

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Во текот на септември/октомври од Amazon треба да ми стигне Warcraft 2 Battle.Net Edition, правам колекција од Blizzard. :)
Амазон не праќаат игри во Македонија :(.

Иначе оригинал игри за PC што ги имам се: WoW, WoW:TBC, Lord Of The Rings The Battle For Middle Earth.
За PS3ката: MGS4, GT5 Prologue, PES2008, Resistance: FoM, Ridge Racer 7, Fight Night Round 3, NBA2k7, NBA Street Homecourt, Formula Championship Edition, Genji:Days of the Blade. (Цени на игрите 40-50 евра):tv:

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Амазон не праќаат игри во Македонија :(.
Пракат. Зависи кои игри, пробав Battle Chest изданијата на Diablo/SC/WC3 и не биваше. А WC2Bnet е во ред. Тоа е во зависност од тежината на пакетот најверојатно.

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Тоmb Raider, сите до една. i<3. :icon_lol:
И Sims 2.

Иначе се` останато ми се тотално небитни игрици, кои после месец - два ми гo разоруваат нервниот систем и не можам да ги смислам. А дисковите од истите завршуваат трагично. :icon_lol:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
World of Warcraft - подарок.
Hidden and Dangerous - подарок.
Midtown Maddnes 3 (Xbox) - подарок.

Сам,не купувам,иако едно време во Carre-Four имаше распродажба на оригинал GameCube игри,за само 1 евро.
Дап,и јас си реков,не ми требаат тие.

Подоцна,на граница во Freeshop,истата игра беше 40 евра.
Уште ми е криво што не ја земав,за фалење онака.

П.с. имаше тема за оригинални игри,коа ќе ја најдам ќе ги спојам двете:wink:

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.162
Поени од реакции
6.032
Ја имам на оригинал само Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar. Ја земав со еден другар по пола за околу 2200 (ваљда толку беше зашто за играта + game card плативме 4000). Сега планирам да ја земам и експанзијата Mines of Moria кога ќе излезе.

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Пракат. Зависи кои игри, пробав Battle Chest изданијата на Diablo/SC/WC3 и не биваше. А WC2Bnet е во ред. Тоа е во зависност од тежината на пакетот најверојатно.
Хммм чудно. Во HELP пишува дека само Филмови, Аудио ЦДа и книги праќаат во МК. Но сепак супер!

Член од
6 мај 2008
Мислења
320
Поени од реакции
9
Nemam niedna orginal igra, moze ke ja zemam Star Trek Online ako mi se svigja i Diablo 3 ako e interesno co-op.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Nemam niedna orginal igra, moze ke ja zemam Star Trek Online ako mi se svigja
Исто. Вака како што е сега, изгледа прилично примамливо, ама кога ќе се земе во предвид дека играта се очекува да излезе во следните 3 години.. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom