Машински Факултет

• Креатор на темата Креатор на темата DimceY
  • Време на започнување Време на започнување
1. Научи добро да го владееш мајчиниот јазик, читај книги!
Не знаеш да се изразуваш, ќе ти го стават постот во „Чек дис аут„ и ќе ти маваат сееир.

2. Запчаници и преноси се една од најосновните работи на машинството. И вчера и денес и утре! Засекогаш!

3.Ако си веќе петто одделение(Основи на техниката) ќе знаеш дека дека нема робот без запчаници!

4. Запчаници има во:
-Автомобил
-Автобус
-Авион
-Трактор
-Тенк
-Воз
-Кран
-Багер
-Хеликоптер
-Машина за перење алишта
-Машина за садови
-Миксер

и во што ли уште не.......

п.с. Јас незнаев, па затоа прашав за пресметување на пренос на коси запчаници! Не сум машинец....

-Знаеш ли колку време учење и работа треба,за да го стигнеш турчинов? (повеќестепен менувач)
-Европа е светлосни години пред нас во образование.....

--- надополнето ---

Работа на машинците! Учете !!!

Стај некое твое достигнување не да се фалиш со фрикови од јутуб... Чим ти беше тој современ Њутн што знае се, па макар и тоа дека роботите функционираат на зупчаници. Ако не, не изигравај Дева Марија и бркај си работа на некој друг подфорум.. Не учи на машински, тука ќе ми кажува што како се одвиваат работите ... И... Искрено ме боли за Турчинот.

Абе тој Јован Гочев има стаено резултати од Технологии и Испитување на материјали или ке се молиме до јануари?

Абе тој Јован Гочев има стаено резултати од Технологии и Испитување на материјали или ке се молиме до јануари?
Гочев си е приказна сам за себе, не очекувај од него резултати додека не му влезеш во одајата. :wink:

Се запиша некој на машински? Само тука нема активност :helou:

So da se zapise go upropastija fakultetot mislam deka za razlika ja koa se upisav sea ni pola lugje nema

добро е оваа година + проширија и квоти тд се тера :)
сепак е поважен квалитетот од квантитетот поубаво да се запишат само 100 луѓе кој навистина сакаат да го студираат тоа отколку да е преполно од луѓе кој се запишале ради реда :baeh:

Новости:
1. Кенди ја пратија, сеа полесно ќе е. Кај Перо се полага :)
2. Мирчевски ќе иде у пензија кај и да е.
3. Тетките од студентски многу пофини ми се глеат. (или само за мене специјално вака се погодени).

Za Kendi i ja se raduvam ama samo do zima ke e ke gleam sea kaj Pero da projdam.
A micrevski ke vidime so ke bide :D

Новости:
1. Кенди ја пратија, сеа полесно ќе е. Кај Перо се полага :)
2. Мирчевски ќе иде у пензија кај и да е.
3. Тетките од студентски многу пофини ми се глеат. (или само за мене специјално вака се погодени).

Сеа дека почеток на година... За бруцошите такви се .... И нас лани така не излажаа....

П.с. Барем нешто фино на тој факултетот ебаго :))

Кај отиде Кандикјан? Гледам сите предмети она што ги држи ги преместиле во парен семестар.Од 5-ти семестар Конструирање и CAD го преместиле во 6-ти,а Автоматцко управување од 6-ти во 5-ти сем. што е многу полесен предмет :uvo::uvo::vozbud::vozbud:
Нека ви е со среќа ако мислите дека полесно ќе си пројдете.

Кај отиде Кандикјан? Гледам сите предмети она што ги држи ги преместиле во парен семестар.Од 5-ти семестар Конструирање и CAD го преместиле во 6-ти,а Автоматцко управување од 6-ти во 5-ти сем. што е многу полесен предмет :uvo::uvo::vozbud::vozbud:
Нека ви е со среќа ако мислите дека полесно ќе си пројдете.

Дојде за да ѓи плашиш студентите? Немој, и така се сите исплашени. Со промоциите претеравте, не се знае кој каде е. :tapp:

Кенди е во Канада и таму ке биде 6 месеци, некаде до Фебруари мислам дека. Ова е проверено, јас пред недела дена кога полагав Еко дизајн, неа ја замени Сидоренко, и она ги прегледуваше испитите, и откако даде резултати (иначе си добив 7-ца) на листата пишуваше дека по оценки се иде кај проф. Сидоренко.
Е сега не знам како е договорено за останатите предмети што ги држи Кенди, дали важи истата замена.

Иначе има ли некој Механика на машини кај Даме Коруновски, теорија???
Ама не кратките прашања туку лекции, тој тоа го бара на испит.
Или ако нема никој, која книга од библиотеката да ја земам кај што ги има лекциите теорија??

Кенди е во Канада и таму ке биде 6 месеци, некаде до Фебруари мислам дека. Ова е проверено, јас пред недела дена кога полагав Еко дизајн, неа ја замени Сидоренко, и она ги прегледуваше испитите, и откако даде резултати (иначе си добив 7-ца) на листата пишуваше дека по оценки се иде кај проф. Сидоренко.
Е сега не знам како е договорено за останатите предмети што ги држи Кенди, дали важи истата замена.

Честитам колега :)
Јас полагав Конструирање и CAD, ама Перо беше задолжен за овој предмет. Резултати нема уште.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom