Кој би бил идниот претседател на Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата Double S
  • Време на започнување Време на започнување

Кој би бил идниот претседател на Р.Македонија? (според вас)

• Вкупно гласачи
    132
Ne e od bugarija ama od okolinata na bugarija nekade..plus treto koleno na protugerov e a site znaeme koj bil protugerov i so shto se zalagal.

.

Протугеров немал деца.

Ти уште..па за историја ни збориш? :pos2:

ЕУ со 120 членки и Грција не признала под УСТАВНО име:kesa:

јас искрен да бидам имав слушнато ама не верував :( сеа ќе почнам да верувам ти друже паметен дечко си не лажеш затоа ќе ти поверувам сепак фала за информацијава.ако имаш и други вакви ексклузивни информации сподели ги или со нас или со ексклузив точка ком

ЕУ со 120 членки и Грција не признала под УСТАВНО име:kesa:

E dobro de ne 120 nego 26 si ja priznav greshkata...koj misli i greshi...vie kako DPBNE normalno bezgreshni ste...kraj kraeva da priznaete greshka.Cel svet da se protiv vas ke gi napraite komunjari a vie da ne bidete vinovni.

абе видете сега...многумина би сакале да го видат љубе бошкоски како претседател на македонија. и јас би сакал тоа. но, има две работи кои сметаат. 1. не верувам дека љубе ќе сака да продолжи да се занимава со политика. 2. ако биде како што тргнало, претседателот да станува англиска кралица, т.е. да служи само за сликање, а сите работи да ги води владата, не би сакал да биде љубе. зошто? затоа што ќе биде срамота да му направат такво нешто на така голем човек. ако се зголемат ингеренциите на институцијата претседател, и тој да го има главниот збор при преговорите за име итн. тогаш љубе е вистинскиот човек за тоа место.
сепак, мислам дека самиот тој нема да сака да се враќа во политиката. и јас да сум на негово место, не би се враќал. па политиката му одзеде 4 години од неговиот живот. да бидеш марионета на некојси, и после да лежиш затвор(притвор, како што го викаа они) епа не вреди.

За претседател треба да биде некоја видна личност со богата биографија зад себе, но пред се треба да има и харизма. Од правна гледна точка треба да има и над 40 години, а за Ставревски не сум сигурен дека ги има. Гласав, Љубе Бошкоски, бидејќи од наведените кандидати, сигурно дека најмногу ги поседува овие квалитети. Од опозицијата најсериозен кандидат е Срѓан Керим, па по него Благој Ханџиски. Тито Петкоски има веќе еднаш изгубено претседателски избори, а со последните избори(со веќе испукан куршум не се пука повторно), според мене, се избриша самиот од политиката.
Тоа е за наведените кандидати. Сепак, ако прифати кандидатура, големи шанси за претседател на Република Македонија ќе има Вилма Трајковска.

Значи мој пик се Вилма и Срѓан. :)

Би сакал да е Бранко, али пошто не е, а богами и да беше пак ќе изгубеше се знае од Љубета

Значи мој пик се Вилма и Срѓан. :)

за овие два кандидати што ги предложуваш, јас сум сигурен дека нема да бидат.
со кои амбиции вилма би се кандидирала??? веќе виде колку е лошо да си претседател. ако не играш како што ти свират, ондак ќе те урнат.
а за срѓан керим! што, тој будала ли е од он да се врати за да биде претседател на македонија???? незнам до кога му е мандатот на сегашната функција, ама веројатно и потоа би останал во ОН!

за овие два кандидати што ги предложуваш, јас сум сигурен дека нема да бидат.
со кои амбиции вилма би се кандидирала??? веќе виде колку е лошо да си претседател. ако не играш како што ти свират, ондак ќе те урнат.
а за срѓан керим! што, тој будала ли е од он да се врати за да биде претседател на македонија???? незнам до кога му е мандатот на сегашната функција, ама веројатно и потоа би останал во ОН!

За Трајковска викам ако прифати кандидатура е најсериозен кандидат за претседател, додека пак за Керим, мандатот му е веќе завршен или пред завршување. Нив двајца ги сметам за најугледни личности од двете најголеми партии, па би сакал да видам битка на избори меѓу нив двајца, па да не жалам кој и да биде претседател. А зошто би прифатиле кандидатура? Па можеби ќе ги стават интересите на државата пред личните интереси. Ако сторат така тоа е причина плус да ги почитуваме (за разлика од сегашниот претседател).

Незнам кој би бил идниот претседател на Македонија,

Како кандидати кои мислам дека може да се најдат на изборната листа се:

Од Вмро- Зоран Ставревски, Бојо Андрески, Љубе Бошковски, Љубиша Ѓорѓиевски.

Од Сдсм- Благој Ханџиски, Никола Поповски.

ОД кандидати кои незнам во која партија ќе се појават останува само Срѓан Ќерим.

А како женски кандидати мислам дека ако ѓи има тоа би биле, Јагнула Куновска.

Како кандидати кои мислам дека може да се најдат на изборната листа се:

Од Вмро- Зоран Ставревски, Бојо Андрески

А како женски кандидати мислам дека ако ѓи има тоа би биле, Јагнула Куновска.

Да се договориме, еден од моментите е возрасната граница, и политичката кариера!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom