Голф 6

• Креатор на темата Креатор на темата krembil0tina
  • Време на започнување Време на започнување
Астра започнува со 13.000 евра (за моделот 1.4 со 90 кс, голфот е со 75 кс), 16.500 евра е 1.6 (16 вентилски 115 кс најтоп бензински мотор во обичната верзија, сети се дека гољфот е 75 кс и 1.000 евра поскап). Така да.... некако математиката не испаѓа како што треба.

А 30.000+ евра се оние спортските варијанти, каде што се наплаќа 2.500 евра за типтроник менувач, 750 за спојлер назад, моторот е 2.0 засилен со турбо и тн.
Абе...Гољф е тоа!:pos2:

Абе голф е тоа ама ке го возиш едно 300 години и ке видиш раат.
:vozbud: :vozbud:

Ке видиш раат да... ако купиш голф ке имаш 2000 евра помалце во буџетот, па нема да се думаш дали некој ке ти провали дома и ке ти ги украде :)

Ке видиш раат да... ако купиш голф ке имаш 2000 евра помалце во буџетот, па нема да се думаш дали некој ке ти провали дома и ке ти ги украде :)

Па добро, подобро е да се лупнат одма за колата отколку после неколку години и за мајстори парите и тепање време со сервиси и глупости, нели е така, по твојата логика....

Па добро, подобро е да се лупнат одма за колата отколку после неколку години и за мајстори парите и тепање време со сервиси и глупости, нели е така, по твојата логика....
не ја гледај мојата логика.... оти таа вели дека никогаш не би купил нов автомобил.

Сигурно ќе е така...
Работата е во одржувањето.

Друже точно е дека Голфовите се издржливи возила но сепак што се по исплати за парите Хјундаи Акцент од 2000-2001 или Голф 3 1993-1994.

Друже точно е дека Голфовите се издржливи возила но сепак што се по исплати за парите Хјундаи Акцент од 2000-2001 или Голф 3 1993-1994.

Абе не ми кажувај за хјундаи акцент го имам дома.крш кола има поминато 50 000 за 3 ипол години сите пластики се тресат.Уше клиповите да ги направиле од пластика.А голф 1 шо го имам има негде поминато пола милијон па не му тресат толку пластиките.Да ги имав парите у кеш кога го земав хјундаито сигурно би бил некој голф а не некој корејски акцент.:salut:

Пред некој ден бев во Бева ауто во Тетово на годишен сервис на петката, па имав можност уз пат да ја погледнам шестката.
Вака по надворешен изглед делува по изострено заразлика од петката, и навистина мали детали ги делат двете коли во надворешниот изглед, нешто што беше сосема различно (помеѓу Голф 4 и Горф 5). Има супер внатрешност, не многу изменета. Сепак конзолата делува понапредно посебно дисплејот на радиото. Другото мислам дека е слично со петката со мали различни детали што е сосема нормално.
Е сега не сум запознаен со цените, но мислам дека се движат горе долу како и на претходната верзија на Голф. Скапо за скапо, но квалитетот и вожњата се битен сегмент. Ипак станува збор за една од најмоќните германски машини...Еднаш Голф, цел живот Голф

Das Auto :)

Абе се знае како е кај Волксваген, дизајнот на голфот им е едноставен типичен за VW, германецот не сака да ризикува непотребно со она што е веќе општо прифатено, па само си го надградува во однос на претходниот модел.
Мене најмногу ми се допаѓа кај голфот што се е едноставно направено, а квалитетно.
Со некое евро плус може да се добие одличен изглед... GT Sport-от на пример им е одлично стокмен... мене ми се допаѓа:).

п.с. Зашто мислам дека 6-ката немаат верзија Sportline? Имат само Тренд, Комфорт и демек најопремениот Хајлајн... нигде не видов Спорт.

дизајнот на голфот им е едноставен типичен за VW, германецот не сака да ризикува непотребно со она што е веќе општо прифатено

Еее фала богу некој да ја каже галвната работа. Поради ова Голф секогаш ќе биде издржлива но и стерилна кола:smir:

п.с. Зашто мислам дека 6-ката немаат верзија Sportline? Имат само Тренд, Комфорт и демек најопремениот Хајлајн... нигде не видов Спорт.

Затоа што уште не е започната продажбата со полн корак. Прашање на време е кога ќе се појави Sportline

Mislam deka posle Golf VII ke prekinat so proizvodstvoto na Golf i ke prodolzat so Polo, gledam dosta se skoncentrirani na nego.

Е шо сконцентрирани си прават и нови модели на поло сигурно нема да го изостават и него.А тебе од каде тоа мислење дека ке го изостават голф-от од некои сигурни извори или твое мислење?

Е шо сконцентрирани си прават и нови модели на поло сигурно нема да го изостават и него.А тебе од каде тоа мислење дека ке го изостават голф-от од некои сигурни извори или твое мислење?

Moe mislenje.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom