Турција

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
можам да замислам во идната Албанска историја што ќе пишува-------нашиот народ само со неколку ловџиски пушки и купени калашникови ги победија освојувачките единици на таа и таа земја :pos2:*

и не ми се верува дека се уште постојат идиот кој веруваат дека Албанците ВОЕНО ги победиле Србите,а богами и Македонците

едно прашање чисто колку за информација:Зашто Србите не употребуваа авиони и бомбардирања(како во Дубровник,Сараево)-тешко вооружување,А ГО ИМАА????

*:nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene:

Не, не грешка си Србите единствено на Косово не користеа авиони

И до сите, ве молам да се придржуваме на темата.

Ај погледни го видеото па после збори Албаницте со еден калашников успееја да издржат на сите фронтови.

Секако ова за тебе сега ќе биде српска пропаганда.

Уживај во видеото

http://fliiby.com/file/327655/bjkkuqi3qg.html

хехе, дали си го гледал видеото, 94 мин само невистинити кажуваат, 11 војници против 250-300 терористи ахаха, колку се насмеав, да биде пропаганда сигурно е тоа, барем чевек што малку пологично размислува ке свати дека е пропаганда.
Јас би рекол дека овој документарец е наменет за внатрешна употреба, бидејќи треба некако да ги покријат огромните штети, затоа што многу војници имаат изгубено на тој пограничен регион, сите знаеме дека на тој дел го имаат најголемиот пораз србите, сега можат се и сешто да измислат дека биле зелени беретки, сарс или незнам кој дрг хаха.:drk:

Е како ќе имат подршка од Русија,кога и Русија има вакви проблеми:toe:

Чеченците се 1.5 милионски народ во 150 милионската Русија.
Курдите се 20 милионски народ + 20 милиони надвор од 70 милионската Турција.

Да али албанците не се курди да се разбереме.
Курдите треба да учат уште многу од нас, за ова работа ти треба стратегија и добра тактика. Потоа да се маршира на се или ништо, секако со подршка од големите сили. Значи примарно да се обезбеди таквата подршка, па потоа на акција. Курдите ако продолжуваат со ова стратегија како досега уште 500 год нема да ја добијат таквата независност, од проста пирчина што не се служни сите меѓусебе, има поделба на самиот курдски народ, едните мислат дека со терористички организации ке ја постигнат нивната цел, други пак политички, а другите па не се за независност и се залагат за заеднички вредности и прогрес на државата ТУЦИЈА.
Југославија беше трн во око на САД и беше против интересите на САД. Затоа Косово доби незавосност. Заради САД. Инаку, да не беше така, денес ќе се вееа Српски знамиња во Приштина.

Nitu SAD nitu EU nitu bilo koj,nemat madinja da se zamesat vo vnatresnite raboti na Turcija,:toe: vo vremeto na Jonshon kurdite bea podrzuvani od SAD,pa pak nisto ne dobija,zatoa sto za 24 saati beja ubijeni 10000 kurdi,vo togasno vreme od strana na turskite vooruzeni sili..

Веќе се замешани во внатрешните работи на Турција. Што мислиш, зошто престанаа Курдите и ПКК привремено да извршуваат напади?
Оти многу силна им се виде Турција???:vozbud:

Ама кога ќе видат дека нема ништо да добијаат од политичките преговори, пак ќе почнат со напади. Тоа се веќе видени тактики.

Kako prvo pak toa go tvrdam,deka nitu edna sila nemoze da se zamesa,toa se vide i vo istorijata a i vo posiroki ramki.

A Kako vtoro Turcija ima naj jaka defanzivna razuznavacka sluba vo Evropa

E izvini vaka ama kolku si GLUP:tapp: Kako prvo sto prajme ako gi soberame site turci na svetot,pocnuvajki od Germanija,pa do Azerbejdzan i Turkmenistan,, togas ke se sobrat 500 milijoni turci.

A gledam deka ja izbegavas situcaijata na Srbija da ja sporedis so Rusija:tapp:

A napadite na kurdite ne prestanaa,evo vcera imase edna golema operacija vo Hakkari i Diyarbakir, nekolku terositi zaginaja:toe:

A i da te potesetam deka Turcija pred 2 meseci edinstvenata partija na kurdite sto bese ja zatvori. Kurdite ostanaa bez partija,e sega duri imat edna mala parija sto se oformi pred nekolku nedeli.

EDIT. Bо Турција има 20 милиона Курди. Јужно од Турција има уште 20. А Курдите долго време бараат и никако да најдат независност.

Друго глуп, која е таа ситуација во Србија што избегнувам да ја споредам со Русија?

Evo naprimer eden clen na forumot po gore spomna deka i Cecencite barat nezavisnot od Rusija:vozbud:

Sega sto prajme? :tapp:

Isto kako so slucajot Kosovo. :tapp:

Polaris и Human дај оладете малце. Овде сме да си ги кажеме своите ставови и мислења, а не да се навредуваме. Ако почнеме сите вака, незнам што ќе се деси.

Polaris и Human дај оладете малце. Овде сме да си ги кажеме своите ставови и мислења, а не да се навредуваме. Ако почнеме сите вака, незнам што ќе се деси.
Да го послушаме Холи Темпл, и Поларис, одговори ми на постот, со факти и докази ќе те молам:

Чеченија има едвај 1.5 милиона жители, и има многу мала теритирија во споредба со цела Русија. Капка во морето. И да им дадат независност нема ништо да изгубат, освен тоа што ќе покажат слабост, а не се тоа. Далеку се од тоа.

Курди има 20 милиона. Со давањето независност на Курдите, Турција губи многу.

Друго?

Да го послушаме Холи Темпл, и Поларис, одговори ми на постот, со факти и докази ќе те молам:

HUMAN!!! МОРАМ ДА ТИ ДАДАМ ЕДНА ПРИМЕДБА ДЕКА НА ФОРУМОТ ТИ СИ СО НАЈМАЛКУ ЗНАЕЊЕ. НЕ ЗНАМ КОЛКУ ГОДИНИ ИМАШ НО ТОА Е ТОА.

хехе, дали си го гледал видеото, 94 мин само невистинити кажуваат, 11 војници против 250-300 терористи ахаха, колку се насмеав, да биде пропаганда сигурно е тоа, барем чевек што малку пологично размислува ке свати дека е пропаганда.
Јас би рекол дека овој документарец е наменет за внатрешна употреба, бидејќи треба некако да ги покријат огромните штети, затоа што многу војници имаат изгубено на тој пограничен регион, сите знаеме дека на тој дел го имаат најголемиот пораз србите, сега можат се и сешто да измислат дека биле зелени беретки, сарс или незнам кој дрг хаха.:drk:

Штетите кој ги претрпеле Србите ги има на крај на видеото, а зошто не кажат колку УЧКи има загинато и колку загуби имаат претрпено.

Нека изнесат докази УЧК колку припадници има загинато.

Знаеш колку споменици на УЧК на загинати борци има низ Косово по патот за накај Црна Гора. А да не збориме во албанските села. Толку цела Македонија нема.

За вас се се невистини, само вие ја кажувате вистината, како да не.

Како второ:
Најјака дефанзивна разузнавачка служба??? Какви се бе овие, нови, сега ги измислија???:pos2:

А ти од каде знаеш дека е најјака??? Провери ви Турски весник, и пишуваше: Ние Турците имаме најјака дефанзивна разузнавачка служба во Европа.:pos2:

Kako prvo defanzivno razuznavanje e kontrarazuznavajne

Контраразузнавањето
е усмерено да се спречат странските служби за
разузнавање или други групи контролирани од странство да вршат шпионажа
se2.dcaf.ch/serviceengine/.../bg_intelligence_services_mcd.pdf

HUMAN!!! МОРАМ ДА ТИ ДАДАМ ЕДНА ПРИМЕДБА ДЕКА НА ФОРУМОТ ТИ СИ СО НАЈМАЛКУ ЗНАЕЊЕ. НЕ ЗНАМ КОЛКУ ГОДИНИ ИМАШ НО ТОА Е ТОА.

Se slozuvam,ama dzabe covekot ke prodolzi da odi po nervite na lugeto.

Kako prvo pak toa go tvrdam,deka nitu edna sila nemoze da se zamesa,toa se vide i vo istorijata a i vo posiroki ramki..
A Kako vtoro Turcija ima naj jaka defanzivna razuznavacka sluba vo Evropa
Знаеме го МИТ и некои служби ком него, но доста се сомневам да е подобро от службите на Русиja,от службите на Велика Британиja или Германиja..... :toe:
За Балканите-ДА,за Европа-НЕ....

На кој пост?

За Чеченците. Да, Русија има голема територија за извоз, но се си мислам дека нема да им даде независност, може Русите имаат свои интереси таму (дали за злато, јаглен или нафта) тоа никој незнае.

Ситуацијата во Турција со Курдите е по драматична. Мислам дека Дијабекир го сметаат Курдите за главен град на Курдистан, па Турците ако им попуштат, ќе остане Турција област околу Истанбул, и Измир.

Ne ve razbiram sea temata e za turcija kaj izlegovte kaj "Albancite"?

Edno znam turcite imaat golem problem so kurdite i mislam deka ovoj problem ke trae podolgo vreme, ne deka turcija nemoze voeno da go resi problemot tuku problemot e vo toa sto kurdite operiraat vo naseleni mesta i kako sto gledam kurdite se mnogu agresivni miniraat patista i neznam sto sve pravat!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom