Sluzbarski
Македонец
- Член од
- 21 јули 2009
- Мислења
- 3.364
- Поени од реакции
- 78
курдите се искористени исто како албанците на Балканот

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Како што брзо последниве децении се менуваат настаните, границите и сл. ништо чудно и Курдите да си добијаат држава. И оп, Турција ќе изгуби пола територија и ништо од 17 економија по ред во светот...курдите се искористени исто како албанците на Балканот![]()
Туција не го пушта тоа парче па не знам шо да бидиКако што брзо последниве децении се менуваат настаните, границите и сл. ништо чудно и Курдите да си добијаат држава. И оп, Турција ќе изгуби пола територија и ништо од 17 економија по ред во светот...
Туција не го пушта тоа парче па не знам шо да биди
И Србија не го пушташе Косово, па им се "испушти"...Туција не го пушта тоа парче па не знам шо да биди
испушти мал детал-Турција Не Е Србија !И Србија не го пушташе Косово, па им се "испушти"...
Сепак се зависи од политиката, и настаните....
Ако добијаат Курдите автономија или независност во Ирак??? Тогаш? Автоматски тие 20 милиона во Турција ќе се кренат...
испушти мал детал-Турција Не Е Србија !
Точно. И засега на големите им одговара денешнава ситуација. Ама како што реков ситуациите брзо се менуваат...испушти мал детал-Турција Не Е Србија !
Точно. И засега на големите им одговара денешнава ситуација. Ама како што реков ситуациите брзо се менуваат...
Од кај знаеш, на некој можи ќе му затреба "нестабилноста" на Турција...а Курдите се добра алатка за тоа...
И Србија не го пушташе Косово, па им се "испушти"...
Сепак се зависи од политиката, и настаните....
Ако добијаат Курдите автономија или независност во Ирак??? Тогаш? Автоматски тие 20 милиона во Турција ќе се кренат...
Па за тоа им служат на Американците, еднаш им, друг пат не им се сојузници и ако им текне да ја дестабилизираат Турција, Курдите им се ефикасна алатка.
Не! Проблемот тука е што тие што бараат независности немаат поддршка од САД, Русија....Вакви проблеми има и Русија со чеченците,вакви проблеми има и во Шпанија,вакви проблеми има исто и во Турција,ама работата е што овие земји не се Србија![]()
Зависи како сфаќаш. За некого е контра, за некого не.Human gledam uste od preska samo konta pisuvas,neznam sto ti e celtaSamo da te potsetam deka Turcija 35 godini vojuva so kurdite
A i ne e kako Srbija ili nekoja druga zemja, vo Turcija nemoze nitu SAD nitu EU nitu bilo koj drug da se zamesa...
Не! Проблемот тука е што тие што бараат независности немаат поддршка од САД, Русија....
Албанците имаа и добијаа...ако немаа поддршка од САД, во Косово уште ќе се вееа Српски знамиња.